Logo De Belofte

HATTEM - Onze rode verkiezingsbus was vanavond in handen van RTV Hattem. De omroep zond uit vanaf de Markt in Hattem.

Iedereen is welkom om langs te komen. Politieke partijen schuiven aan in de bus en discussiëren over uiteenlopende thema's.

De partijen houden een pitch en de verschillende lijsttrekkers mogen vervolgens praten over een onderwerp naar keuze. Ook de muziek aansluitend is door hen gekozen.

Aan bod komen: PvdA, ChristenUnie, D66, VVD en CDA. Carla Broekhuis van de Partij van de Arbeid mocht het spits afbijten. Die partij wil laten zien dat hij er is voor iedereen, 'want we hebben een beetje een oudere achterban', beaamt Broekhuis.

Voor elkaar en met elkaar, is de slogan van de partij. Hattemers moeten (meer) betrokken worden bij de stad. Onderwijs en zorg zijn speerpunten van de PvdA.

Kijk hier voor het partijprogramma van de PvdA

We zijn niet alleen bij de bus; er kijken veel mensen mee en ook in de raadszaal wordt meegekeken:

Arend Palland van de ChristenUnie wil zich graag met zijn partij inzetten voor zijn stad. Waardig ouder worden, goede zorg (voor de schepping) en goed onderwijs zijn belangrijke thema's voor de ChristenUnie.

Ook wil hij ruimte voor de ondernemer, maar wel in goede samenspraak met de gemeente en andere partijen. Een geheel vrije markt werk wat hem betreft niet.

Kijk hier voor het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie Hattem

Geen fusie

Erik Kort van D66 schuift daarna aan. 'Goed wonen, prachtig leven' is de kern van het programma van de partij. Ook moet de stad zelfstandig blijven, maar samenwerken waar dat kan. Een fusie met Zwolle is uitgesloten.

Kijk hier voor het verkiezingsprogramma van D66

Het is de beurt aan Doret Tigchelaar van de VVD. Ondernemers moeten de vrijheid krijgen om de eigen tijden te bepalen. Ook verantwoordelijkheid is belangrijk: samen de stad leefbaar houden en mensen met een beperking bij de arbeidsmarkt betrekken. Daarnaast moet de burger meedoen en meepraten.

De VVD Hattem wil veel en intens samenwerken met Zwolle, maar niet direct fuseren. Toch is een fusie niet ondenkbaar.

Kijk hier voor het verkiezingsprogramma van de VVD

Martijn Hospers van het CDA gaat voor Samen leven en samen doen. Dat is een koers waar de partij al jaren voor staat, zegt Hospers. 'Het CDA wil Hattem verder helpen. Samen dus de schouders eronder. Onderwijs en sport, daarop zijn goede stappen gemaakt - en dat mag uitgebreid worden.'

Ook op het gebied van zorg wil het CDA doorgaan op de ingeslagen weg. De partij vindt vooral de ChristenUnie op het gebied van de zondagsrust. Die moet in Hattem gehandhaafd blijven.

Uitspraken doen over een nog te vormen college (wil het CDA doorgaan in de huidige constructie?) doet Hospers niet.

Kijk hier voor het verkiezingsprogramma van het CDA Hattem

Het laatste nieuws uit Hattem

 • Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester Hattem

  19 september 2019
  HATTEM - Commissaris van de Koning John Berends heeft Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Hattem. Van Asseldonk volgt Jan Willem Wiggers op, die vanaf dinsdag 24 september werkzaam is voor de gemeente Hardenberg.
 • VIDEO | Hattem, wat ben je fijn!

  03 september 2019
  HATTEM - Hattem staat er goed op. Letterlijk, want de Noord-Veluwse gemeente bekleedt de nummer 1-positie in Omroep Gelderlands onderzoek naar de 'aantrekkelijkste gemeente van Gelderland'. Wat maakt het kleine stadje zo prettig om te wonen?
 • Dit zijn de aantrekkelijkste Gelderse gemeenten

  03 september 2019
  HATTEM - Wat is de beste plek om te wonen in Gelderland? In de stad, of op het platteland? Tussen de bossen, of bij de rivieren? Omroep Gelderland vergeleek alle 51 gemeenten. Weten waar jouw gemeente staat? Lees dan het onderzoek.
 • Met zonnepanelen op weg naar duurzaam Hattem

  05 juli 2019
  HATTEM - De gemeente en energiecoöperatie Powered by Hattem werken samen aan een zonnepanelenproject. De gemeente stelt het dak van de gemeentewerf aan de Kerkhofdijk ter beschikking aan Powered by Hattem.
 • H2O – Nieuw bedrijf en ontwikkeling plandeel Hattem

  03 juli 2019
  HATTEM - Bedrijvenpark H2O en Knipscheer Infrastructuur hebben overeenstemming bereikt over de koop van een kavel van 3.000 m2. Knipscheer is het 19e bedrijf dat zich vestigt op het bedrijvenpark bij knooppunt Hattemerbroek.

Overig verkiezingsnieuws

 • Rozendaal was al rijk, maar is nu nóg rijker

  19 oktober 2019
  ROZENDAAL - Rozendaal kan de komende jaren miljoenen aan haar reservepotjes toevoegen. Bezuinigingen zoals in veel omliggende gemeentes zijn niet nodig. De gemeente kiest ervoor de belastingen niet te verhogen.
 • Deze slimme veegwagen veegt het hele jaar door de straten van Tiel

  18 oktober 2019
  TIEL - Tiel heeft een eigen veegwagen aangeschaft om het hele jaar door de straten vrij te houden van blad, zwerfvuil en onkruid. De veegwagen was vorig jaar een uitdrukkelijke wens bij het aantreden van het nieuwe stadsbestuur. Tiel gaat niet per se meer, maar vooral slimmer vegen, door precies bij te houden wanneer het nodig is om in welke straat te vegen.
 • Tientallen euro's belastingverhoging voor inwoners Renkum

  18 oktober 2019
  OOSTERBEEK - Een inwoner van de gemeente Renkum gaat volgend jaar tientallen euro's meer belasting betalen, als het aan het college ligt. Om extra bezuinigingen op voorzieningen te voorkomen, moet de burger volgens het voorstel meer bijdragen. Desondanks gaat de financiële positie van de gemeente verder achteruit.
 • Zevenaar wiste e-mails na Wob-verzoek volgens 'gebruikelijke procedure'

  18 oktober 2019
  ZEVENAAR - De e-mails van oud-burgemeester Jan de Ruiter zijn inderdaad gewist en niet meer terug te halen. Dit wissen is gebeurd volgens de gebruikelijke procedure en staat los van het Wob-verzoek van De Onderzoeksredactie. Dat laat het college van Zevenaar weten in de antwoorden op raadsvragen, die Lokaal Belang stelde naar aanleiding van de kwestie.
 • Wat drijft politici en wat doen ze? ExtraFM zoekt het uit (aflevering 4)

  18 oktober 2019
  WAMEL - Het zomerreces zit er ook in de gemeente West Maas en Waal nu wel echt op. Daarom heeft ExtraFM de draad weer opgepakt, met een nieuwe aflevering van 'De Belofte'.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend