Logo De Belofte

HOMOET - In de gemeente Overbetuwe wordt ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen een aantal voorlichtingsdagen voor jongeren georganiseerd. De aanleiding hiervoor is een motie die op 4 december is aangenomen om jongeren meer bij de lokale democratie te betrekken.

Gemeentebelangen Overbetuwe diende de motie in, omdat het een pittige uitdaging blijkt om jonge inwoners bij de gemeenteraadsverkiezingen te betrekken. De gemeente Overbetuwe gaat de uitdaging nu aan om dit te veranderen.

Zetten

Op het Hendrik Pierson College in Zetten worden op 6 maart bijvoorbeeld een zestal bijeenkomsten georganiseerd. In de vorm van een soort talkshow gaan de scholieren met elkaar en met lokale politici in gesprek. Aan het einde van de dag wordt er ook een debat gehouden waar jong Overbetuwe haar politieke mening mag laten horen.

Elst

Het OBC in Elst houdt op 13 maart een verkiezingsmarkt. Op deze dag kunnen scholieren op het Westeraam VMBO ook de lokale democratie proeven; op de school wordt een jeugddebat georganiseerd. De VMBO'ers mogen zelf hun actuele onderwerpen aandragen waar vervolgens over wordt gediscussieerd.

Tot slot wijdt het Elst Lyceum op 19 maart een hele dag toe aan de gemeenteraadsverkiezingen. De klassen die maatschappijleer in het lessenpakket hebben, krijgen tussen 9:15 en 16.00 uur een gastles van raadsleden.

Ook na deze acties wil de gemeente Overbetuwe zich in blijven zetten om de lokale politiek dichterbij de jongeren te brengen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Overbetuwe

Overig verkiezingsnieuws

 • Veroordeeld ex-raadslid nu PvdA-bestuurder: 'Wat geweest is, is geweest'

  13 juli 2020
  ARNHEM - In 2009 werd Hakim Hmadouch veroordeeld voor de mishandeling van zijn toenmalige vrouw. Hij moest daar destijds voor aftreden als PvdA-raadslid in Arnhem. Nu is hij terug in het interim-bestuur van die partij, als vicevoorzitter. "Wat geweest is, is geweest", zegt Hmadouch tegen Omroep Gelderland.
 • Geen strengere maatregelen, wel betere communicatie bij Arnhemse bouwprojecten

  13 juli 2020
  ARNHEM - Voor trillingen, werktijden en geluid komen geen strengere normen rondom Arnhemse bouwprojecten. Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van de overlast rondom de 'Arnhemse bouwput' aan de B.P. van Verschuerstraat. Landelijke normen blijven gelden en er zou geen juridische basis zijn daar in bepaalde gevallen vanaf te wijken. Wel moet de communicatie beter, ziet wethouder Cathelijne Bouwkamp.
 • Nieuw gemeentehuis Overbetuwe geopend, maar niet iedereen viert feest

  13 juli 2020
  ELST - Het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe is maandag geopend, maar een feestelijke onthulling zat er vanwege corona niet in. Hoewel ambtenaren staan te popelen om er een kijkje te nemen, moeten veel van hen het voor nu doen met een digitale rondleiding.
 • Arnhem wil geen huurverhogingen meer

  13 juli 2020
  ARNHEM - De huren in Arnhem worden niet meer verhoogd, als het aan de lokale politiek ligt. De wethouder moet in gesprek met verhuurders om daar afspraken over te maken, besloot de gemeenteraad.
 • Dierenambulance bouwt opvang om minder ver te hoeven rijden

  12 juli 2020
  TIEL - Van aangereden huisdieren tot vogeltjes die uit het nest zijn gevallen. De Tielse dierenambulance rukt zo'n tweeduizend keer per jaar uit. De organisatie heeft zelf geen goede opvang voor de dieren en dat kost veel tijd en geld. Maar als het goed is komt daar binnenkort verandering in.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend