Logo De Belofte

WIJCHEN - Tweede Kamerlid Remco Dijkstra brengt maandag samen met een delegatie van provinciale VVD’ers een bliksembezoek aan Wijchen. Op uitnodiging van de Wijchense VVD worden diverse belangrijke lokale problemen besproken, waarbij Wijchen de landelijke of provinciale hulp nodig heeft.

Knooppunt Bankhoef is een eerste onderwerp dat wordt aangesneden tijdens het bliksembezoek. In Niftrik gaan de politici in gesprek met de leefbaarheidsgroep over de problemen die zij ervaren. Tegelijkertijd wordt het dagelijks fileleed op het knooppunt besproken.

Woning

Het bezoek aan de nieuwbouw op de Oostflank staat in het teken van woningbouw. De krapte op de woningmarkt maakt dat vooral veel jongeren zonder woning zitten. Zij blijven langer bij hun ouders wonen of vertrekken uit Wijchen. Ondanks de 350 extra te bouwen woningen bieden nog te weinig perspectief op een oplossing.

Wandeling

Veiligheid is voor de groep VVD’ers het laatste onderwerp dat wordt aangesneden. Met een bezoek aan station Wijchen en de daaropvolgende wandeling langs het Huis van de Gemeente en door het centrum wordt stilgestaan bij veiligheid in Wijchen.

Lijstrekker Nick Derks over het bliksembezoek: “In Wijchen hebben we een aantal problemen die we als gemeente niet zelf kunnen oplossen. Voor het aanpakken van de overlast bij knooppunt Bankhoef, de beperkingen op lokale woningbouw en criminaliteit hebben wij de hulp van de Tweede Kamer en de Provincie nodig. We maken graag gebruik van ons landelijke netwerk om lokale problemen op te lossen.”

Door: Mediapartner Wijchense Omroep

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Jan Pieter van der Schans is de jongste wethouder in Ede ooit

  29 mei 2020
  EDE - De gemeenteraad van Ede heeft Jan Pieter van der Schans benoemd als nieuwe wethouder. De 28-jarige (en bijna 8 maanden) wordt voor zover bekend de jongste wethouder in Gelderland op dit moment. Arend Bouwman was 28 jaar, 2 maanden, 2 weken en 5 dagen oud toen hij op 1 september 1970 wethouder van Heerde werd.
 • Nieuw Slingeland Ziekenhuis 'bijna dubbel zo duur'

  28 mei 2020
  DOETINCHEM - Het beoogde, nieuwe Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem gaat geen 155 miljoen euro kosten maar bijna het dubbele. Dat betoogde de Stichting Behoud SKB donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Winterswijk.
 • 'Hier wachten de mensen al jaren op', ingrijpende verbouwing stationsgebied Nunspeet

  28 mei 2020
  NUNSPEET - De kogel is door de kerk: het stationsgebied in Nunspeet gaat volledig op de schop. Na jaren van praten en debatteren heeft de gemeenteraad van Nunspeet donderdag unaniem ingestemd met de verbouwplannen.
 • ‘We pissen naast de pot’, omwonenden Railterminal kritisch over compensatie

  28 mei 2020
  ELST - In Reeth zijn mensen al jaren bang voor overlast van de toekomstige Railterminal Gelderland (RTG). Daarom stelt Overbetuwe nu voor om huizen die door de komst van het project minder waard worden, onder voorwaarden aan te kopen. Omwonenden vinden het geen slecht plan, maar volgens hen zitten er nogal wat haken en ogen aan de regeling van de gemeente.
 • Kan en mag Scherpenzeel zelfstandig blijven?

  28 mei 2020
  SCHERPENZEEL - De ozb wordt verhoogd, de algemene reserves worden ingezet en er moeten 1000 nieuwe woningen worden gebouwd. Het zijn maatregelen die het Scherpenzeelse college voorstelt in zijn kadernota om zelfstandig te blijven. De provincie Gelderland beoordeelt komende dinsdag of ze daar vertrouwen in heeft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend