Logo De Belofte

BRAAMT - De PvdA in Montferland nam donderdag 1 maart afscheid van drie raadsleden; Diana Büttner, Sandra Braam en Herman Jansen. Zij hebben aangegeven niet terug te keren na de verkiezingen

De drie lokale ex-politici hebben jarenlang opgetreden als vertegenwoordigers van de PvdA. Zij blikken terug op de raadsperiode en vertellen hun persoonlijke ervaringen.

Diana Büttner - begon in 1998

‘Werk was en is voor de PvdA een belangrijk speerpunt. Op de arbeidsmarkt zijn nog teveel mensen die werk nodig hebben om zelfstandig in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Bewoners in onze gemeente hebben behoefte aan werk waarmee zij zich kunnen voorzien van een inkomen met zekerheid op lange termijn.

Hoe krijgt iedereen eerlijke kansen op de arbeidsmarkt? Ik vind dat mensen die in de WW of Bijstand zitten actief geholpen moeten worden om die uitkering te kunnen verlaten en om duurzaam werk te vinden. Dat kan bijvoorbeeld in de groeiende maak- en dienstverlenende sector zodat ook lager geschoolde inwoners ook aan het werk komen.’

Sandra Braam - begon in 2014

‘Toen ik raadslid werd, had ik een aantal duidelijke doelen voor ogen waaronder een verbetering van dienstverlening aan inwoners. Een bestuur dat er voor de inwoners is. In een aantal gevallen heb ik, samen met collega's, zaken kunnen keren. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het verbeteren van huishoudelijke hulp na verloren rechtszaken en het Gat van Roelofs waar uiteindelijk de voltallige raad het bestemmingsplan van afwees.

Mijn vertrek is een bewuste keuze. Ik wens de  nieuwe gemeenteraad veel succes toe.’

Herman Jansen - begon in 2010

‘Andere tijden! Afgelopen acht jaar ben ik met veel plezier raadslid geweest. Helaas hebben we veel tijd moeten besteden aan het zoeken van mogelijkheden om minder geld uit te geven, want door de economische crises werd de financiële situatie van de gemeente een stuk slechter.

De laatste vier jaar kreeg de gemeente er van Den Haag ook een aantal taken bij met onvoldoende geld om deze uit te voeren. Daardoor konden wij voor mijn gevoel niet genoeg doen voor de mensen die een extra steuntje in de rug nodig hadden. Gelukkig wordt de financiële situatie nu weer wat beter. De raadsleden die ons opvolgen, hebben weer meer mogelijkheden om de mensen die dat nodig hebben extra te ondersteunen. We wensen hen daarbij veel wijsheid!'

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Montferland

 • Zes Achterhoekse gemeenten bekostigen pilot tegen anorexia

  15 augustus 2019
  WINTERSWIJK - Zes Achterhoekse gemeenten gaan een pilot bekostigen voor jeugdigen die behandeld worden tegen anorexia. Door het bekostigen van de pilot kan de zorg volgens de gemeenten van dichtbij worden geleverd.
 • Mantelzorgcompliment in Montferland op de schop

  18 april 2019
  'S-HEERENBERG - Het mantelzorgcompliment voor de 1200 mantelzorgers in de gemeente Montferland wordt toch niet wegbezuinigd, maar blijft in een andere vorm bestaan. De gewijzigde invulling maakt deel uit van een bezuinigingspakket van ruim 1 miljoen euro op de sociale sector, dat donderdagavond in de gemeenteraad door een meerderheid werd aangenomen.
 • Commissie Montferland roept op tot maken woonwagenbeleid

  13 maart 2019
  'S-HEERENBERG - Meerdere partijen hebben dinsdagavond in de commissievergadering van Montferland opgeroepen om te komen tot een woonwagenbeleid. Op dit moment zijn er vier plekken gereserveerd voor woonwagenbewoners in de gemeente, maar een aantal inwoners die tijdens de vergadering heeft ingesproken ziet graag dat de standplaatsen voor woonwagens worden uitgebreid.
 • Miljoenen tekort in jeugdzorg, maar provincie stelt groot onderzoek uit

  29 januari 2019
  ARNHEM - De zorgen van gemeenten over de grote tekorten in de jeugdzorg worden met de dag groter. Toch stelt de provincie Gelderland, die financieel toezicht moet houden, het onderzoek naar de tekorten uit.
 • Albert Heijn niet naar nieuwe plek in Didam

  08 januari 2019
  DIDAM - De Albert Heijn in Didam mag de vestiging niet verplaatsen naar een nieuwe plek in het centrum. Eigenaar Ton ten Have had een kort geding aangespannen tegen de gemeente Montferland om alsnog in het nieuwe centrumplan te worden opgenomen, maar verloor deze.

Overig verkiezingsnieuws

 • Elburgse raad: tweede tankautospuit mag niet verdwijnen bij brandweer

  18 november 2019
  ELBURG - De Elburgse gemeenteraad is bang dat de bezuinigingen bij de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland ten koste gaan van de veiligheid in de gemeente. De optie dat de tweede Tankautospuit (TAS) van de lokale brandweer wordt wegbezuinigd, is onbespreekbaar, volgens de raadsleden. De fracties riepen daarom unaniem het college op om zich in te zetten voor het behoud van die tweede TAS.
 • VVD-voorman Elburg splitst zich af: 'ik moet mijn hart volgen'

  18 november 2019
  ELBURG - VVD-raadsfractievoorzitter Rick van Velthuysen stapt uit de fractie, en gaat verder als eenmanspartij. 'Ik moet mijn hart volgen, en dat betekent dat ik uit de fractie moet stappen.' Van Velthuysen, die 454 stemmen behaalde tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen, maakte zijn opstappen maandagavond tijdens de raadsvergadering bekend, direct na de beëdiging van Udo Koerselman als nieuw fractielid van zijn partij.
 • Kreuk: boter bij de vis voor zorgtaken gemeente

  18 november 2019
  DEN HAAG - Zo'n 150 wethouders uit het hele land, waaronder Carla Kreuk-wildeman van Tiel en Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe zijn maandag naar Den Haag geweest om bij de begrotingsbehandeling Jeugd te zijn die in de Tweede Kamer plaats vond. De wethouders willen met hun aanwezigheid benadrukken dat ze echt meer geld nodig hebben om de zorg voor jongeren  structureel naar behoren te leveren.
 • Minister komt niet met geld voor jeugdzorg over de brug, Gelderse wethouders teleurgesteld

  18 november 2019
  RENKUM - 'Doodzonde', zegt wethouder Marinka Mulder van Renkum. 'Het is wachten op een nieuw kabinet tot we echt verder kunnen werken aan de jeugdzorg.' De belangrijkste vraag van de gemeenten aan minister Hugo de Jonge was extra geld. Maar die toezegging kwam er maandag tijdens het debat over de jeugdzorgtekorten in de Tweede Kamer niet.
 • Nieuwe D66-wethouder Wageningen

  18 november 2019
  WAGENINGEN - D66 draagt in Wageningen Maud Hulshof voor als nieuwe wethouder. Hulshof is nu fractievoorzitter van de partij.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend