Logo De Belofte

OPHEUSDEN - De PvdA vindt sport en bewegen voor zowel jong als oud belangrijk. De Buurtsportcoaches Neder-Betuwe hebben in de gemeente de taak om meer inwoners te laten sporten en bewegen in de buurt.

Om de belangrijke rol van sport te behouden en te versterken wil de PvdA sport en bewegen stimuleren door onder andere een blijvende inzet van buurtsportcoaches. Lijsttrekker Jan Woldberg van de PvdA Neder-Betuwe spreekt in deze film met Joris Maier, buurtsportcoach werkend onder de regie van de gemeente (tekst loopt door onder beeld):

De buurtsportcoaches zijn er voor jong en oud. Zo worden er bijvoorbeeld buurtsportactiviteiten georganiseerd voor basisschoolleerlingen in de verschillende kernen. Ook voor jongeren die geen aansluiting kunnen vinden bij reguliere sportverenigingen zijn speciale programma´s opgezet, vaak in samenwerking met andere instanties en professionals.

Voor ouderen is naast de fysieke component ook het sociale aspect van belang. Uiteindelijk doel is dat mensen gezonder gaan leven, een initiatief dat wordt gesteund door de PvdA.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend