Logo De Belofte

'S-HEERENBERG - D66 Montferland reageert gevat op vernielde posters op enkele verkiezingsborden in de gemeente. De partij vraagt inwoners die een poster willen zich te melden, waarna leden ze gratis gaan bezorgen.

‘’Er zijn inmiddels meer posters besteld om gratis uit te delen aan inwoners van Montferland, dan hoeven ze niet meer van de posterborden afgehaald te worden’’, stelt de partij van lijsttrekker Ruth Mijnen, die de interesse in haar posters wel begrijpt. ‘’We hebben een hele duidelijke boodschap op onze poster gezet: Stem D66! En dat valt op. Onze poster verschilt ook van die van andere partijen. We hebben er geen foto op staan van mij als lijsttrekker of een van onze lokale kandidaten.’’

De zes politieke partijen in Montferland beplakten de borden afgelopen week gezamenlijk in Loerbeek. D66 gaat de vernielde posters komende dagen vervangen. De verkiezingsprogramma’s en kieslijsten van de deelnemende partijen zijn hier te vinden.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Montferland

  • Zes Achterhoekse gemeenten bekostigen pilot tegen anorexia

    15 augustus 2019
    WINTERSWIJK - Zes Achterhoekse gemeenten gaan een pilot bekostigen voor jeugdigen die behandeld worden tegen anorexia. Door het bekostigen van de pilot kan de zorg volgens de gemeenten van dichtbij worden geleverd.
  • Mantelzorgcompliment in Montferland op de schop

    18 april 2019
    'S-HEERENBERG - Het mantelzorgcompliment voor de 1200 mantelzorgers in de gemeente Montferland wordt toch niet wegbezuinigd, maar blijft in een andere vorm bestaan. De gewijzigde invulling maakt deel uit van een bezuinigingspakket van ruim 1 miljoen euro op de sociale sector, dat donderdagavond in de gemeenteraad door een meerderheid werd aangenomen.
  • Commissie Montferland roept op tot maken woonwagenbeleid

    13 maart 2019
    'S-HEERENBERG - Meerdere partijen hebben dinsdagavond in de commissievergadering van Montferland opgeroepen om te komen tot een woonwagenbeleid. Op dit moment zijn er vier plekken gereserveerd voor woonwagenbewoners in de gemeente, maar een aantal inwoners die tijdens de vergadering heeft ingesproken ziet graag dat de standplaatsen voor woonwagens worden uitgebreid.
  • Miljoenen tekort in jeugdzorg, maar provincie stelt groot onderzoek uit

    29 januari 2019
    ARNHEM - De zorgen van gemeenten over de grote tekorten in de jeugdzorg worden met de dag groter. Toch stelt de provincie Gelderland, die financieel toezicht moet houden, het onderzoek naar de tekorten uit.
  • Albert Heijn niet naar nieuwe plek in Didam

    08 januari 2019
    DIDAM - De Albert Heijn in Didam mag de vestiging niet verplaatsen naar een nieuwe plek in het centrum. Eigenaar Ton ten Have had een kort geding aangespannen tegen de gemeente Montferland om alsnog in het nieuwe centrumplan te worden opgenomen, maar verloor deze.

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend