Logo De Belofte

EDE - Afgelopen maandag heeft SGP Tweede Kamerlid Kees van der Staaij met de Edese SGP-fractie een bezoek gebracht aan de wijk Veldhuizen in Ede. Van der Staaij bracht een bezoek aan de wijkpost Langenhorst van de politie Ede.

Bij de politiepost liet hij zich informeren over de actuele ontwikkelen binnen de wijk door het wijkteam van de politie. Van der Staaij gaf aan: 'Ik ben onder de indruk van de integrale aanpak die het politieteam door de jaren heen steeds verder heeft ontwikkeld, met zichtbaar resultaat. Het wijkteam heeft steeds beter grip op de jongeren gekregen, ik zie duidelijke verschillen met een aantal jaren geleden toen ik ook een bezoek bracht aan Veldhuizen’.

De Edese fractievoorzitter Nico van der Poel gaf aan dat de wijk Veldhuizen blijvende aandacht verdient, ook voor de aankomende jaren, 'gezien de vele uitdagingen die hier liggen en nog zullen komen’.    

Ruzie

Naast een bezoek aan de wijk Veldhuizen gingen van der Staaij en de Edese SGP-raadsleden in gesprek met het personeel en leerlingen van de Veldhuizerschool. De leerlingen hadden een heel aantal vragen voorbereid voor de bezoekers. Op de vraag of van der Staaij wel eens ruzie had gehad in de Tweede Kamer antwoordde hij lachend: 'Nee, ik heb zelf nooit ruzie gehad. Maar lang geleden is het wel voorgekomen dat leden van de Kamer met elkaar ruzie hadden. We gaan stevig met elkaar het debat aan.'

De Edese raadsleden kregen diverse vragen over wat doet de gemeente voor de burger en wat de partij doet aan zwerfaval.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend