Logo De Belofte

EDE - Afgelopen maandag heeft SGP Tweede Kamerlid Kees van der Staaij met de Edese SGP-fractie een bezoek gebracht aan de wijk Veldhuizen in Ede. Van der Staaij bracht een bezoek aan de wijkpost Langenhorst van de politie Ede.

Bij de politiepost liet hij zich informeren over de actuele ontwikkelen binnen de wijk door het wijkteam van de politie. Van der Staaij gaf aan: 'Ik ben onder de indruk van de integrale aanpak die het politieteam door de jaren heen steeds verder heeft ontwikkeld, met zichtbaar resultaat. Het wijkteam heeft steeds beter grip op de jongeren gekregen, ik zie duidelijke verschillen met een aantal jaren geleden toen ik ook een bezoek bracht aan Veldhuizen’.

De Edese fractievoorzitter Nico van der Poel gaf aan dat de wijk Veldhuizen blijvende aandacht verdient, ook voor de aankomende jaren, 'gezien de vele uitdagingen die hier liggen en nog zullen komen’.    

Ruzie

Naast een bezoek aan de wijk Veldhuizen gingen van der Staaij en de Edese SGP-raadsleden in gesprek met het personeel en leerlingen van de Veldhuizerschool. De leerlingen hadden een heel aantal vragen voorbereid voor de bezoekers. Op de vraag of van der Staaij wel eens ruzie had gehad in de Tweede Kamer antwoordde hij lachend: 'Nee, ik heb zelf nooit ruzie gehad. Maar lang geleden is het wel voorgekomen dat leden van de Kamer met elkaar ruzie hadden. We gaan stevig met elkaar het debat aan.'

De Edese raadsleden kregen diverse vragen over wat doet de gemeente voor de burger en wat de partij doet aan zwerfaval.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Woning overleden Cees J. blijkt drugspand

  22 november 2020
  ARNHEM - Een woning aan de Jansbinnensingel in Arnhem is gesloten, nadat bleek dat binnen een hennepkwekerij stond. Het gaat om de woning waar Cees J. zaterdagochtend ernstig gewond gevonden werd. Hij overleed later. Burgemeester Ahmed Marcouch sloot het pand zondagmiddag na de vondst van de kwekerij.
 • GroenLinks Ede draagt Geert Ritsema voor als wethouder in Ede

  20 november 2020
  EDE - De fractie en het bestuur van GroenLinks Ede dragen Geert Ritsema voor als kandidaat-wethouder in de gemeente Ede. Geert Ritsema (60 jaar) heeft veel ervaring opgedaan als politicus en bestuurder. Hij was onder meer raadslid, lid van provinciale staten en wethouder.
 • De meest toiletvriendelijke gemeente van ons land is Druten

  20 november 2020
  DRUTEN - Bij hoge nood moet je in Druten zijn. De Gelderse plaats is uitgeroepen tot de meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland. Daar heeft de lokale politiek naar eigen zeggen hard voor geknokt.
 • Politiek buigt zich over babygrafjes naast kerkhof: 'Trauma waar Druten niet graag over praat’

  19 november 2020
  DRUTEN - In de volksmond werden ze ook wel ‘duveltjes’ genoemd: ongedoopte kinderen die niet op het katholieke kerkhof in Druten begraven mochten worden. Voor deze baby’s eisen twee inwoners nu na jaren eerherstel. De lokale politiek vindt het een mooi plan en wil met de hele gemeenteraad een bezoekje brengen aan de begraafplaats.
 • Arnhemse afvalman wil de Kamer in

  19 november 2020
  ARNHEM - In Arnhem en omstreken staat Martijn van Butselaar bekend als de afvalstrijder. Geen mogelijkheid laat hij onbenut om op social media zijn ongenoegen te uiten over zijn vervuilde stad door het in zijn ogen falende afvalbeleid. Nu wil de Ernummer naar Den Haag, met het Code Oranje van Richard de Mos.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend