Logo De Belofte

DOESBURG - Doesburg moet een multifunctioneel sportcentrum krijgen bij zwembad Den Helder. Dat stelt CDA Doesburg in het verkiezingsprogramma.

Lijsttrekker Stan Hillenaar: 'Nu we na gaan denken over een nieuw centrumplan in de Beinum, moeten we ook nadenken over een nieuwe sporthal. Ons idee is om aan te sluiten bij de visie van het bestuur van zwembad Den Helder en de nieuwe sporthal tegen het zwembad aan te bouwen. Zo kunnen we er een multifunctioneel sportcentrum van maken waardoor dingen veel rendabeler kunnen.'

Drie vliegen

Het CDA vindt dat op dit moment te veel geld wordt overgemaakt naar het zwembad, omdat laatstgenoemde dit tekort komt. Hillenaar: 'Door nu dingen samen te gaan voegen, duurzaam energie op te wekken op en bij het sportcentrum en een aantrekkelijk sportcentrum voor Doesburg en de regio op te zetten willen we fors te gaan besparen.'

Ook wil de partij veilige fietsoversteekplaatsen van Beinum-West naar Oost en zo ook een veilige fietsroute richting het sportcentrum. 'Als we daar dan ook een prachtplek van maken waar oud en jong samen kunnen bewegen dan slaan we drie vliegen in één klap', aldus Hillenaar.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Doesburg

 • Veel belangstelling voor app die Overbetuwenaren uit de bijstand moet helpen

  04 december 2019
  ELST - De gemeente Overbetuwe lanceerde in november een mobiele app om burgers in de bijstand aan een baan te helpen. Inmiddels hebben meer dan 150 van de ongeveer 700 bijstandsgerechtigden de applicatie in gebruik.
 • Toeristenbelasting Doesburg stijgt minder fors, campingeigenaren balen alsnog

  20 november 2019
  DOESBURG - Het Doesburgse college van burgemeester en wethouders wil de toeristenbelasting verhogen van €1,30 naar €1,50. Het eerdere voorstel, een verhoging van 75 procent, is van de baan. Het voorstel stuitte op veel verzet van ondernemers en raadsleden. Maar ook nu zijn campingeigenaren nog niet blij.
 • Raad Doesburg niet akkoord met forse verhoging toeristenbelasting

  31 oktober 2019
  DOESBURG - De toeristenbelasting in Doesburg gaat vooralsnog niet met 75 procent omhoog. De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering niet ingestemd met het voorstel van het college om de belasting te zo fors te verhogen. Nu is dit bedrag nog 1,30 euro per persoon, per nacht en dat zou gaan naar 2,35. De toeristenbelasting was één van de punten in de meerjarenbegroting die moet zorgen voor meer geld in het laatje.
 • Begroting Doesburg: parkeren duurder, binnenstad mooier, budget bieb fors omlaag

  04 oktober 2019
  DOESBURG - Parkeren in het centrum van Doesburg wordt duurder. Dat staat in de begrotingsplannen van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast gaat er vanaf 2021 minder geld naar de bibliotheek. Aan de andere kant wil Doesburg juist flink investeren in de binnenstad en de wijk Beinum.
 • Statenlid Arthur Boone wordt wethouder van Doesburg

  03 september 2019
  DOESBURG - VVD-Statenlid Arthur Boone wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van Doesburg. Dat heeft de VVD-fractie zojuist bekendgemaakt.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend