Logo De Belofte

ARNHEM - In het Rivierenland zijn er dit jaar maar liefst vijf vrouwelijke lijsttrekkers bij de lokale CDA-fracties. Dit is een bijzondere situatie aangezien het (lokale) politieke landschap doorgaans gedomineerd wordt door mannelijke politici.

In het Rivierenland zijn er zeven gemeentes die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De CDA-fracties die in deze gemeentes campagne voeren, kennen een sterke vrouwelijke vertegenwoordiging.

De vrouwelijke lijsttrekkers in het Rivierenland zijn:

  • Yvonne Son-Stolk, Tiel
  • Nicolien de Geus, Culemborg
  • Riny Veenis, Buren
  • Bianca Laheij, Maasdriel
  • Herma van Dijkhuizen, Neder-Betuwe

Een bijzondere situatie

Het CDA meldt dat dit nieuws goed samenvalt met een jubileum dat volgend jaar gevierd wordt; 100 jaar vrouwenkiesrecht. Het is een feit dat de politiek voor het overgrote deel vertegenwoordigd wordt door mannelijke politici. Steeds vaker zien we echter dat vrouwen hun stem laten horen in de regering, zowel op landelijk als op lokaal niveau. En het Rivierengebied is daar een prominent voorbeeld van.
 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend