Logo De Belofte

NUNSPEET - De fractie van Gemeentebelang vraagt zich af wat de gevolgen voor kopers van nieuwe woningen in de gemeente Nunspeet zijn nu de beslissing van minister Wiebes van Economische zaken en Klimaat er ligt om het gebruik van aardgas versneld af te bouwen.

Om de recente toename van de aardbevingen te verminderen lijkt het de enige oplossing om het gebruik van ons aardgas snel af te bouwen, naast de noodzaak om af te bouwen in het kader van milieubelasting.

Geen nieuwe woningen 

Dit heeft gevolgen voor nieuw te bouwen huizen in de gemeente nunspeet, beseft raadslid Corrie Jansen van Gemeentebelang. Zij geeft aan dat de aanleg van aardgas nog heel normaal wordt gevonden bij nieuwbouw.

Nu de nieuwe wijk Molenbeek bouwfase 2 voorbereid wordt, wil de partij graag dat daar geen woningen meer op aardgas aangesloten worden. Het levert namelijk voor de toekomstige bewoners een extra kostenpost op als hun huis weer van het aardgas af moet.

Dweilen met kraan open 

De partij schrijft in een persbericht: 'Door innovatie zijn er alternatieven waar gebruikt van gemaakt kan worden. Het kan niet zo zijn dat er landelijk per dag duizend woningen van het gas af moeten om in 2050 alle woningen aardgasloos te hebben en dat er aan de andere kant huizen gebouwd worden die op aardgas aangesloten worden. Dat is dweilen met de kraan open aldus Corrie Jansen. Uit landelijke cijfers blijkt dat er per dag nog steeds 500 aardgasketels vervangen worden in bestaande huizen en er nog 200 geplaatst worden in nieuwe woningen.'

Om toekomstige nieuwe bewoners niet met extra kosten op te zadelen voor het ombouwen naar een aardgasloos huis ziet Gemeentebelang graag dat het college hier nu uitspraken over doet en actie op onderneemt.

Wethouder van der Berg gaf aan dat daar op dit moment discussie plaatsvindt in het college en dat hij de vragen mee zal nemen in de uitwerking van het duurzaamheidsplan wat in april gepresenteerd zal worden.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • CU Nunspeet roept op: 'politie, werk mee aan Handle with Care!'

  07 juli 2020
  NUNSPEET - Op advies van de landelijke politie werkt de politie op de Noord-Veluwe niet mee aan Handle with Care. Dat vindt de ChristenUnie (CU), evenals het college van burgemeester en wethouders, teleurstellend. De lokale fractie trekt daarom aan de bel bij de fractie in de Tweede Kamer. “Misschien kan de landelijke politie vanuit het kabinet aangespoord worden dit standpunt te herzien,” vindt CU-raadslid Jennifer Elskamp.
 • 'Tankstation moet plaatsmaken voor nieuw stationsgebied Nunspeet'

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Er gaan steeds meer stemmen op binnen de gemeenteraad van Nunspeet om het tankstation aan de Nijverheidsweg op te laten kopen door de gemeente. Daarmee zou er meer ruimte moeten komen voor de ingrijpende verbouwing van het stationsgebied in Nunspeet. Dat blijkt tijdens een technische bespreking van de plannen. 
 • Wethouder Gert van den Berg van Nunspeet stopt

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Gert van den Berg heeft de gemeenteraad van Nunspeet meegedeeld per 1 augustus te stoppen als wethouder van de gemeente Nunspeet. Per 1 augustus 2020 wordt hij Manager Jeugd GGZ & Wmo bij de Dimence Groep.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
 • 'Hier wachten de mensen al jaren op', ingrijpende verbouwing stationsgebied Nunspeet

  28 mei 2020
  NUNSPEET - De kogel is door de kerk: het stationsgebied in Nunspeet gaat volledig op de schop. Na jaren van praten en debatteren heeft de gemeenteraad van Nunspeet donderdag unaniem ingestemd met de verbouwplannen.

Overig verkiezingsnieuws

 • Veroordeeld ex-raadslid nu PvdA-bestuurder: 'Wat geweest is, is geweest'

  13 juli 2020
  ARNHEM - In 2009 werd Hakim Hmadouch veroordeeld voor de mishandeling van zijn toenmalige vrouw. Hij moest daar destijds voor aftreden als PvdA-raadslid in Arnhem. Nu is hij terug in het interim-bestuur van die partij, als vicevoorzitter. "Wat geweest is, is geweest", zegt Hmadouch tegen Omroep Gelderland.
 • Geen strengere maatregelen, wel betere communicatie bij Arnhemse bouwprojecten

  13 juli 2020
  ARNHEM - Voor trillingen, werktijden en geluid komen geen strengere normen rondom Arnhemse bouwprojecten. Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van de overlast rondom de 'Arnhemse bouwput' aan de B.P. van Verschuerstraat. Landelijke normen blijven gelden en er zou geen juridische basis zijn daar in bepaalde gevallen vanaf te wijken. Wel moet de communicatie beter, ziet wethouder Cathelijne Bouwkamp.
 • Nieuw gemeentehuis Overbetuwe geopend, maar niet iedereen viert feest

  13 juli 2020
  ELST - Het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe is maandag geopend, maar een feestelijke onthulling zat er vanwege corona niet in. Hoewel ambtenaren staan te popelen om er een kijkje te nemen, moeten veel van hen het voor nu doen met een digitale rondleiding.
 • Arnhem wil geen huurverhogingen meer

  13 juli 2020
  ARNHEM - De huren in Arnhem worden niet meer verhoogd, als het aan de lokale politiek ligt. De wethouder moet in gesprek met verhuurders om daar afspraken over te maken, besloot de gemeenteraad.
 • Dierenambulance bouwt opvang om minder ver te hoeven rijden

  12 juli 2020
  TIEL - Van aangereden huisdieren tot vogeltjes die uit het nest zijn gevallen. De Tielse dierenambulance rukt zo'n tweeduizend keer per jaar uit. De organisatie heeft zelf geen goede opvang voor de dieren en dat kost veel tijd en geld. Maar als het goed is komt daar binnenkort verandering in.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend