Logo De Belofte

MAURIK - Gemeentebelangen Buren heeft de afgelopen maanden samen met inbreng van inwoners gewerkt aan haar verkiezingsprogramma, door bijvoorbeeld bijeenkomsten te organiseren en enquêtes af te nemen.

De partij heeft binnenkort zowel het verkiezingsprogramma als het programma per dorp gereed. Een aantal speerpunten is al bekend.

Visie op de kernen:

'Wij vinden dat kernen van elkaar mogen verschillen. De gemeente moet zoveel mogelijk maatwerk per kern leveren. Zo vinden wij dat wat betreft voorzieningen en accommodaties per kern gekeken moet worden naar de behoefte en het draagvlak. Een goed voorbeeld is het Klokhuis in Maurik. Wat ons betreft wordt het besluit om dit dorpshuis te slopen zo snel mogelijk herzien.'

Geen sloopkogel

De partij zegt 'nee' tegen de sloopkogel in het Klokhuis en schrijft: 'Wij kiezen ervoor geen vermogen te investeren in de sloop van dit dorpshuis, maar dit geld te besteden aan renovatie, zodat verenigingen en inwoners gebruik kunnen blijven maken het Klokhuis.'

Het laatste nieuws uit Buren

 • Verkeersborden van duurzaam rijstvlies? Het kán in Buren

  09 oktober 2019
  BUREN - Buren heeft een primeur. In de stad zijn woensdag van proef de eerste van rijstvlies gemaakte verkeersborden onthuld. Het bedrijf OFN uit Geldermalsen komt met deze vernieuwing. De borden kosten minder energie om te maken en zijn volledig te recyclen.
 • Twee wethouders gemeente Buren stappen op

  04 oktober 2019
  BUREN - Wethouders Gerdjan Keller van Gemeentebelang Buren en Daan Russchen van de Partij van de Arbeid hebben vrijdagmiddag hun ontslag aangeboden aan de gemeenteraad in Buren.
 • Wethouders luiden noodklok over zorgtekorten

  23 april 2019
  NETTERDEN - Wethouders van acht gemeenten in het Rivierengebied luiden bij minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge de noodklok over de financiële tekorten in de zorg.
 • Lokaal: welke beloftes doet Buren?

  04 juni 2018
  MAURIK - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.
 • Zorg: welke beloftes doet Buren?

  04 juni 2018
  MAURIK - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend