Logo De Belofte

PUTTEN - Na Harderwijk parkeerde de rode verkiezingsbus van Omroep Gelderland op het Fontanusplein in Putten. Ook daar ging Veluwe FM de discussie met de verschillende partijen aan.

Henk Eijsenga en Harry Schipper ontvingen de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de bus. Als eersten mogen de vertegenwoordigers van Wij Putten en het CDA aanschuiven.

Opvallend genoeg geen VVD-vertegenwoordiger. Die partij kon, net als in Scherpenzeel, geen kandidaten vinden voor de verkiezingslijst en doet daarom niet mee. Vijf partijen dus in Putten.

Luister hier de hele uitzending terug:

Herman Luitjes van Wij Putten en Reinie van Schoor van het CDA kruisten de degens. Wij Putten is opgericht om de in zichzelf gekeerde politiek op te schudden, maar de vraag was volgens het CDA of Wij Putten als collegepartij dat wel heeft aangepakt. Het toerisme in Putten is ook een thema. Dat wordt sowieso besproken in de komende raad, maar Van Schoor gaat dat niet ver genoeg.

De deur uit

Daarna was het de beurt aan Robin Hoogendijk van Gemeentebelangen en Teun Jan van Ooijen van de Christenunie. Het eerste hangijzer was hoe inwoners van Putten te betrekken bij besluitvorming: eerst een plan maken en dan vragen of eerst vragen stellen en dan pas met een plan komen. Gemeentebelangen vindt dat het laatste moet gebeuren. Die partij vindt dat ambtenaren en wethouders het gemeentehuis uitmoeten en met de Puttenaren moeten gaan praten. Ook wil Gemeentebelangen dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor de huisvesting van arbeidsmigranten, die door plaatselijke ondernemers worden ingehuurd. Maar de twee partijen konden elkaar uiteindelijk op het punt huisvesting in zijn algemeenheid wel vinden.

De SGP had Ewout 't Jong afgevaardigd en Herman Luitjes van Wij Putten was er nog. Sport is belangrijk voor de SGP, maar niet voor sport op zondag. Ook Wij Putten vindt sport van belang, bleek wel. Presentator Henk Eijsenga kon zich heel erg vinden in het thema Opstaan voor Ouderen, maar dan in de ruime zin des woords, zoals in de zorg. Daar waren de twee partijen het helemaal over eens, net als over het bouwen van meer woningen dan nu mag.

En buiten scheen het zonnetje in Putten, waar overigens ook Brabantse 'carnavalsvluchters' waren (overigens ook verloren VVD-stemmers)

En toen kwam Tijn. Zijn vader wil heel graag voor Gemeentebelangen de gemeenteraad in. De kansen? 'Mischien', aldus Tijn.

Uiteindelijk blijken de kosten van de verbouwing van hert gemeentehuis nog wel voor enige verschillen te zorgen voor in de partijen. De kosten lopen al snel in de miljoenen.

Kijk hier voor de hele route van de verkiezingsbus

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Putten

 • Aanleg N303 tussen Putten en Voorthuizen onzeker ondanks lagere snelheid

  15 oktober 2019
  PUTTEN - De nog aan te leggen N303 tussen Putten en Voorthuizen krijgt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur in plaats van 80. Toch is het nog maar de vraag of de weg er ook echt komt. De lagere snelheid vermindert de hoeveelheid schadelijk stikstof, maar de aanleg van de weg zorgt juist voor meer uitstoot. De provincie Gelderland bekijkt de opties.
 • Puttenaren gaan flink meer belasting betalen

  10 oktober 2019
  PUTTEN - Het komende jaar betalen Puttenaren een kleine 13 procent meer ozb-belasting dan in 2019. Ook de afvalstoffenheffing gaat omhoog. Voor een gezin in een rijtjeswoning betekent dat jaarlijks 50 euro meer belasting. Het college stelt deze verhoging voor in haar begroting voor 2020.
 • Putten heeft een nieuwe wethouder

  05 september 2019
  PUTTEN - Ewoud 't Jong (51) is benoemd als wethouder Financiën in de gemeente Putten. Hij volgt Nico Gerritsen op die na negen jaar is vertrokken.
 • Nico Gerritsen stopt als wethouder in Putten

  11 juli 2019
  PUTTEN - Nico Gerritsen stopt na de zomervakantie als wethouder van de gemeente Putten. Dat maakte hij woensdagavond na de raadsvergadering bekend.
 • Recreatieondernemers: verhoog de toeristenbelasting in Putten niet zo

  10 juli 2019
  PUTTEN - De Puttense Recreatie Ondernemers Vereniging (PROV) vindt het voorstel van de gemeente om de toeristenbelasting van 1,11 naar 1,50 euro per nacht te verhogen, een slecht plan. Herman Kool, bestuurslid van PROV, zegt dat dit vooral de kampeerders raakt.

Overig verkiezingsnieuws

 • Rozendaal was al rijk, maar is nu nóg rijker

  19 oktober 2019
  ROZENDAAL - Rozendaal kan de komende jaren miljoenen aan haar reservepotjes toevoegen. Bezuinigingen zoals in veel omliggende gemeentes zijn niet nodig. De gemeente kiest ervoor de belastingen niet te verhogen.
 • Deze slimme veegwagen veegt het hele jaar door de straten van Tiel

  18 oktober 2019
  TIEL - Tiel heeft een eigen veegwagen aangeschaft om het hele jaar door de straten vrij te houden van blad, zwerfvuil en onkruid. De veegwagen was vorig jaar een uitdrukkelijke wens bij het aantreden van het nieuwe stadsbestuur. Tiel gaat niet per se meer, maar vooral slimmer vegen, door precies bij te houden wanneer het nodig is om in welke straat te vegen.
 • Tientallen euro's belastingverhoging voor inwoners Renkum

  18 oktober 2019
  OOSTERBEEK - Een inwoner van de gemeente Renkum gaat volgend jaar tientallen euro's meer belasting betalen, als het aan het college ligt. Om extra bezuinigingen op voorzieningen te voorkomen, moet de burger volgens het voorstel meer bijdragen. Desondanks gaat de financiële positie van de gemeente verder achteruit.
 • Zevenaar wiste e-mails na Wob-verzoek volgens 'gebruikelijke procedure'

  18 oktober 2019
  ZEVENAAR - De e-mails van oud-burgemeester Jan de Ruiter zijn inderdaad gewist en niet meer terug te halen. Dit wissen is gebeurd volgens de gebruikelijke procedure en staat los van het Wob-verzoek van De Onderzoeksredactie. Dat laat het college van Zevenaar weten in de antwoorden op raadsvragen, die Lokaal Belang stelde naar aanleiding van de kwestie.
 • Wat drijft politici en wat doen ze? ExtraFM zoekt het uit (aflevering 4)

  18 oktober 2019
  WAMEL - Het zomerreces zit er ook in de gemeente West Maas en Waal nu wel echt op. Daarom heeft ExtraFM de draad weer opgepakt, met een nieuwe aflevering van 'De Belofte'.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend