Logo De Belofte

NIJKERK - Omroep N verzorgde deze donderdag de uitzendingen in Barneveld en Nijkerk. Na de aftrap in Barneveld is de verkiezingsbus doorgereden naar Plein 2E in Nijkerk. Hier vond een debat plaats tussen leerlingen en politici.

Na de uitzending donderdagochtend in Barneveld zette de karavaan koers naar Nijkerk.

Ely Hackmann presenteerde de uitzending aldaar. Lokale politici kwamen langs en leerlingen van het Corlaer college voelden hen aan de tand. Deelnemende partijen waren: CU-SGP, PRO21, VVD, CDA en DLP.

Luister hier de uitzending in Nijkerk terug: 

Kijk hier voor het hele programma

Het CDA had zelfs een eigen verkiezingscaravan neergezet op het plein. Ook de ChristenUnie was aanwezig met een promotiestand. 

Er was veel toeloop bij de bus; er stond zeker een man of dertig te kijken. 

Jongerendebat

Jongeren uit  Nijkerk met interesse in de politiek gingen in gesprek met lokale politici en initiatiefnemers die het politieke klimaat proberen te stimuleren. Het is vaak zo dat de gemeenteraadsverkiezingen niet heel erg leven bij jonge burgers, maar uiteindelijk heeft iedereen er op een of andere manier er toch baat bij. Dat geldt voor zowel jong als oud.

De jongeren stelden vragen over onder andere hangplekken en manieren waarop ook zij hun stem kunnen laten horen in de lokale politiek. Want hoewel ze niet mogen stemmen, bleek uit het jongerendebat dat zij interessante ideeën hadden die de politici toch even aan het denken zetten.

Jongerenorganisaties

De aanwezige leden van Nijkerkse jongerenorganisaties vertelden over manieren waarop zij zichzelf inzetten om jong Nijkerk samen te brengen en voor te lichten op het gebied van (lokale) politiek.

Er was genoeg interesse vanuit de kinderen voor wat normaal gesproken door de leeftijdsgroep wordt gezien als  een beetje stoffig onderwerp. Mogelijk een teken dat de lokale politiek in Nijkerk over een aantal jaren toch een toename gaat zien in jonge stemmers!

Een overzicht van de bus en het plein: 

Kijk hier voor de route die de bus aflegt 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Nijkerk

 • Controle op staatssteun aan boeren

  09 maart 2020
  WAGENINGEN - Subsidie voor emissie-reducerende projecten in de landbouw, mag dat of is het verboden staatssteun? De Regio Foodvalley twijfelt en laat het onderzoeken.
 • 2,6 miljoen euro naar Foodvalley, wat gaat daarmee gebeuren?

  18 februari 2020
  EDE - In 2021 investeren Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen samen waarschijnlijk bijna 2,6 miljoen euro in 'Regio Foodvalley'. Dat is 375.500 euro meer dan aanvankelijk bedacht, blijkt uit gemeentestukken. Wat gaat er met dat geld gebeuren?
 • 'We worden weggezet als stelletje amateurs', autorally van de baan

  16 januari 2020
  NIJKERK - Een boze Wilbert van den Burg tijdens een raadsvergadering op het Nijkerkse gemeentehuis. Hij organiseert de Visual Art Rally, die vorig jaar in Nijkerk, Putten en Barneveld werd gereden. In het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Nijkerk is echter geen ruimte voor de autorace.
 • Burgemeester Nijkerk: geen behoefte aan wijzend vingertje van Rijksoverheid

  06 januari 2020
  NIJKERK - Burgemeester Renkema van Nijkerk vindt de rijksbudgetten voor de zorgtaken van de gemeente 'volstrekt ontoereikend'. Dat zei hij in zijn nieuwjaarsspeech. De gemeente moet al jaren geld bijleggen, omdat de jeugdzorg en de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning veel meer kost dan dat Den Haag betaalt.
 • Nijkerk stelt 1 euro per inwoner beschikbaar voor herdenking 75 jaar vrijheid

  10 december 2019
  NIJKERK - Het gemeentebestuur van Nijkerk heeft 45.000 euro beschikbaar gesteld voor het vieren en herdenken van 75 jaar vrijheid in 2020. Die ene euro per inwoner is bedoeld om initiatieven van bewoners financieel te ondersteunen.

Overig verkiezingsnieuws

 • Dit is de jongste wethouder in Ede ooit

  29 mei 2020
  EDE - De gemeenteraad van Ede heeft Jan Pieter van der Schans benoemd als nieuwe wethouder. De 28-jarige wordt voor zover bekend de jongste wethouder in Gelderland op dit moment.
 • Nieuw Slingeland Ziekenhuis 'bijna dubbel zo duur'

  28 mei 2020
  DOETINCHEM - Het beoogde, nieuwe Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem gaat geen 155 miljoen euro kosten maar bijna het dubbele. Dat betoogde de Stichting Behoud SKB donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Winterswijk.
 • 'Hier wachten de mensen al jaren op', ingrijpende verbouwing stationsgebied Nunspeet

  28 mei 2020
  NUNSPEET - De kogel is door de kerk: het stationsgebied in Nunspeet gaat volledig op de schop. Na jaren van praten en debatteren heeft de gemeenteraad van Nunspeet donderdag unaniem ingestemd met de verbouwplannen.
 • ‘We pissen naast de pot’, omwonenden Railterminal kritisch over compensatie

  28 mei 2020
  ELST - In Reeth zijn mensen al jaren bang voor overlast van de toekomstige Railterminal Gelderland (RTG). Daarom stelt Overbetuwe nu voor om huizen die door de komst van het project minder waard worden, onder voorwaarden aan te kopen. Omwonenden vinden het geen slecht plan, maar volgens hen zitten er nogal wat haken en ogen aan de regeling van de gemeente.
 • Kan en mag Scherpenzeel zelfstandig blijven?

  28 mei 2020
  SCHERPENZEEL - De ozb wordt verhoogd, de algemene reserves worden ingezet en er moeten 1000 nieuwe woningen worden gebouwd. Het zijn maatregelen die het Scherpenzeelse college voorstelt in zijn kadernota om zelfstandig te blijven. De provincie Gelderland beoordeelt komende dinsdag of ze daar vertrouwen in heeft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend