Logo De Belofte

BARNEVELD - De verkiezingsbus stond donderdagmorgen op het Raadhuisplein in Barneveld. Omroep N verzorgde de uitzending.

Presentator Ely Hackmann vroeg de partijleden van CDA, VVD, Burger Initiatief, Lokaal Belang, Pro '98 en de ChristenUnie wat hun partij onderscheidt van de andere partijen in Barneveld.

Lees hier het verslag van de bus-uitzending in Barneveld terug

Pro '98: 'Ononderhandelbare punten hebben wij niet, maar die balans zoeken in de raad is wat wij zoeken. Meer geven en nemen van elkaar, bijvoorbeeld op de zondag. Dan zijn we op zoek naar ruimte voor iedereen. Dan mag er van alles gebeuren. De winkels, als ondernemers dat willen, dat is aan hen. Supermarkten kunnen nu nog niet open op zondag.

De andere partijen zijn daar niet erg voor te porren.

ChristenUnie: 'Wij willen ons inzetten voor actieve voorlichting over pesten, grooming en sexting via sociale media. Wij doen dit nu zelf, op scholen bijvoorbeeld, maar het is een maatschappelijk probleem wat ons allemaal raakt. Daarom moet de gemeente zich daar ook voor inzetten.'

VVD: 'We moeten meer ontwikkelen op het gebied van sport en cultuur, we doen heel veel op allerhande gebieden, maar hier doen wij niet genoeg voor. Daarom noem ik die onderwerpen specifiek.' De VVD wil niet per se subsidiëren, maar er is wel ruimte voor als het echt nodig is.

CDA: 'Wij hebben één heel belangrijk punt: right to challenge. Je moet de verbinding met elkaar zoeken. Met elkaar aan de slag gaan, meer ruimte voor initiatieven en die ook de ruimte geven. Dat is een omslag in de samenleving waar we meer naar moeten kijken: de mogelijkheid bieden aan buurten om hun wijk op te knappen. Dat doen we al, wij willen dit voortzetten.'

Burger Inititiatief: 'Wij willen mensen boeien en als men vragen heeft, die op een eerlijke manier oplossen. De Veluwehal bijvoobeeld.'

Lokaal Belang: 'Wij willen heel graag investeren in kinderen en in ouderen. Huiswerkplekken maken op allerhande plekken, in buurthuizen of kerken bijvoorbeeld. Kinderen zijn de toekomst, dus daar moet je in investeren. Hetzelfde geldt voor ouderen, die we zelfstandig willen houden.'

De gehele route van de bus is hier te vinden

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Barneveld

 • Digitaal stemmen gaat mis, maar uitslag geldt wel

  13 november 2020
  BARNEVELD - Vanwege de coronacrisis vergaderen politici vanuit huis. Ze stemmen dan digitaal. Maar dat is wel even wennen. Tijdens de raadsvergadering van Barneveld ging het donderdagavond mis. Een raadslid wilde vóór een motie stemmen, maar drukte per ongeluk op het verkeerd knopje.
 • Lokaal Belang Barneveld: stop herindeling Scherpenzeel

  14 september 2020
  BARNEVELD - Lokaal Belang, een oppositiepartij in de gemeente Barneveld, heeft de commissaris van de Koning verzocht om het herindelingsproces van Scherpenzeel te stoppen. De provincie wil Scherpenzeel graag bij Barneveld indelen. De meerderheid van de gemeenteraad in Scherpenzeel is daar tegen. Lokaal Belang uit Barneveld sluit zich daarbij aan.
 • Aart de Kruijf vertrekt na 15 jaar als wethouder in Barneveld

  08 juli 2020
  BARNEVELD - Aart de Kruijf vertrekt na ruim 15 jaar als wethouder in Barneveld. De zichtbaar geëmotioneerde wethouder zei 'met pijn in het hart' te vertrekken. Bennie Wijnne is voorgedragen door de SGP als opvolger. De raad zal later beslissen over die voordracht. Wijnne zit nu in de Statenfractie van de SGP en woont in Barneveld.
 • Noodlijdend theater ontslaat helft van personeel

  03 juli 2020
  BARNEVELD - De culturele sector heeft het zwaar door de coronacrisis. Het Schaffelaartheater in Barneveld heeft al maanden geen inkomsten, maar de kosten lopen wel door. “We hebben geen enkel verdienmodel het komende halfjaar.” De instelling ziet dan ook geen andere optie dan een meerderheid van de oproepkrachten én het vaste personeel te ontslaan. Met pijn in het hart.
 • Barneveld staat open voor herindeling met Scherpenzeel 'maar alleen als zij ook willen'

  04 juni 2020
  BARNEVELD - Uit goed nabuurschap wil Barneveld met Scherpenzeel om tafel om over een gezamenlijke toekomst te praten. Barneveld vindt het belangrijk dat er in beide gemeenten draagvlak is voor een herindeling en dat er snel duidelijkheid komt. Het college van Scherpenzeel wil zelfstandig blijven.

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend