Logo De Belofte

EDE - 'Groene omgeving, goede infrastructuur, goede ov-verbindingen, goede scholen; Ede heeft eigenlijk alles.' Dat zegt Ellen Out. De nu bijna 16 jaar in Ede woonachtige Out is lijsttrekker van GroenLinks. Ze bezocht de studio van EDE FM voor een interview.

'Wij hebben hier eigenlijk alles wat wij nodig hebben, daarnaast kan je hier goed en rustig leven', zei Out onder meer. De frontvrouw van GroenLinks was  te gast in het programma de Platenlijsttrekker op EDE FM.

In dit programma wordt het verkiezingsprogramma van de partij van de lijsttrekker die te gast is besproken, en komt de favoriete muziek aan bod. Onderwerpen varieerden in de uitzending met Out van snelheid op de A12 terugbrengen en werkgelegenheid tot onderwijs en zorg. 

Luister hier het hele gesprek terug

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Ede

 • Ede wil wooncontainers voor daklozen vanwege vrieskou

  05 november 2019
  EDE - Ede gaat extra maatregelen nemen om daklozen te beschermen tegen de vrieskou. De gemeente overweegt wooncontainers te plaatsen waar daklozen beschut kunnen slapen.
 • Aardgasvrij raadhuis Ede bespaart tonnen CO2

  04 november 2019
  EDE - Het raadhuis van Ede wordt de komende tijd aangesloten op het lokale warmtenet. Het gebouw gaat daarmee officieel van het aardgas af. 'Hierdoor bespaart het raadhuis jaarlijks direct 243 ton CO2-uitstoot', staat in een persbericht van de gemeente.
 • Wethouder Ede verdedigt begroting: 'Geen grepen uit spaarpot'

  01 november 2019
  EDE - In de raad van Ede klinken zorgen over de financiële positie van de gemeente. D66 en Ede Nu vrezen dat Ede onder toezicht van de provincie komt. Maar volgens Wethouder Leon Meijer (ChristenUnie) is daarvan absoluut geen sprake.
 • GroenLinks Ede: 'Maximaal 50 per uur tegen stikstof'

  01 november 2019
  EDE - GroenLinks Ede wil de maximumsnelheid op wegen in de gemeente aanpassen om de stikstofcrisis te remmen. 'Het belangrijkste wat we willen is dat snelheid op de N224 naar 50 kilometer per uur gaat', zegt fractievoorzitter Ellen Out.
 • Ede plundert spaarkas en gaat fors lenen om financiën rond te krijgen

  23 oktober 2019
  EDE - De gemeente Ede laat de schulden oplopen en haalt 45 miljoen euro uit de spaarkas om de begroting rond te krijgen. Dit onder meer om de bouw van scholen, een nieuw station en het World Food Center te kunnen bekostigen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend