Logo De Belofte

APELDOORN - Lokaal Apeldoorn in klaar voor de verkiezingen. De partij hecht aan de lokale identiteit en bestuur als partij en wil focussen op alle Apeldoorners, dus niet specifiek op religie, sociale groepering, culturele achtergrond of leeftijd, is te lezen in een persbericht.

Lijsttrekker voor de komende verkiezingen is de huidig fractievoorzitter Wim Willems. 

Kijk hier voor een overzicht van alle kandidaten

Lokaal Apeldoorn komt voort uit de samenvoeging van de fracties van Leefbaar Apeldoorn en de voormalig fractieleden van Gemeentebelangen. De huidige fractie heeft meer dan 25 jaar politieke en bestuurlijke traditie. 

De partij zegt succesvol te zijn, omdat Lokaal Apeldoorn 'zich moeiteloos kan aanpassen aan de zich snel wijzigende maatschappelijke en economische omstandigheden en omdat de partij een breed netwerk nastreeft, zowel om de bevolking, instellingen, bedrijven en andere politieke partijen'.

Lokaal Apeldoorn voelt zich niet comfortabel bij vastliggende kaders en in beton gegoten partij-standpun­ten, omdat dit Apeldoorn en de dorpen mogelijk tekort doet.

Hoofdzaken 

Lokaal Apeldoorn wil iedereen die Apeldoorn een warm hart toedraagt vertegenwoordigen in de r­aad. Het programma gaat niet in op details, maar geeft een visie op hoofdzaken. Lokaal Apeldoorn gaat bestuurlijke verantwoordelijkheid niet uit de weg en streeft naar meebesturen door middel van wethouder(s). 

Kijk hier voor het verkiezingsprogramma van Lokaal Apeldoorn

Dit is een bericht van Mediapartner Nieuws.nl

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Apeldoorn

 • Woede om zorgplan Apeldoorn: 'Jeugd is een product met een prijskaartje'

  15 november 2019
  APELDOORN - Apeldoorn gaat mensen meer inzicht geven in de kosten van de jeugdzorg, om zo bewustzijn te creëren over de uitgaven die de gemeente Apeldoorn heeft. Het leidt tot veel boosheid: 'Dit kost jij dus, zeggen we hiermee.'
 • Ongenoegen over Apeldoornse begroting

  15 november 2019
  APELDOORN - 'Uniek' wordt het in de wandelgangen van het Apeldoornse stadhuis genoemd: een begroting die vrijwel alleen door de coalitie gesteund wordt. 'Zelfs de SGP stemde tegen', klonk het. Wethouder Detlev Cziesso geeft ruiterlijk toe: 'Dit is niet één van mijn betere begrotingen'.
 • Een lange zit, maar Apeldoorn heeft een begroting voor de komende jaren

  15 november 2019
  APELDOORN - Meer dan 400 kantjes telt de begroting in Apeldoorn. Daarbij kwamen donderdag bijna twintig amendementen die waren ingediend. Eensgezindheid was ver te zoeken: Apeldoorn heeft een begroting, maar het college kreeg van de oppositie amper steun voor haar plannen.
 • Apeldoorn behoudt bijdrage 'vrijwillige' pgb, maar gaat toch snijden

  14 november 2019
  APELDOORN - De gemeente Apeldoorn gaat voorlopig niet bezuinigen op een deel van de persoonsgebonden budgetten (pgb). Dat werd donderdag besloten tijdens het vaststellen van de begroting voor de komende jaren. Maar is de kou daarmee uit de lucht?
 • LEESTIP | Wie bepaalt wie er mag meepraten over Zwarte Piet?

  08 november 2019
  APELDOORN - De kleur van Zwarte Piet afdwingen via de rechter, dat wordt 'm niet. Ook een petitie vóór Zwarte Piet, die donderdagavond werd aangeboden aan de burgemeester van Apeldoorn, zal niets veranderen aan de vorm van de intocht. De overhandiging van duizenden handtekeningen legde wel een interessant vraagstuk bloot: wie bepaalt wie wel en niet mag meepraten?

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend