Logo De Belofte

HEUMEN - D66 Heumen voerde zondagmiddag in Malden een ludieke actie uit in het kader van haar verkiezingscampagne. Kandidaat-raadsleden van deze nieuwe deelnemer aan de lokale gemeenteraadsverkiezingen 'nagelden' symbolisch een poster met 11 standpunten aan de deur van het gemeentehuis.

Zij lieten zich inspireren door een legende over reformator Maarten Luther, die in de zestiende eeuw hetzelfde zou hebben gedaan met 95 stellingen op de deur van een kerk in Wittenberg.

'Wij zijn een nieuwe partij en we moeten onszelf kenbaar maken,' zegt lijsttrekker Frank Eetgerink, die zelf de hamer ter hand nam. 'Daarnaast willen we transparantie in deze gemeente, want grote projecten zijn dat niet altijd hier. Die transparantie willen wij brengen. Daarom spijkeren we nu onze standpunten aan de deur van de gemeente: we willen het laten zien en er op afrekenbaar zijn.'

Vernieuwen

Het aanknopingspunt met inspiratiebron Maarten Luther, wiens kritiek op de katholieke kerk de Reformatie in gang zette, is het kernwoord 'vernieuwen'. 'Het is waarschijnlijk een legende dat Luther zijn stellingen op de kerkdeur spijkerde,' vertelt kandidaat-raadslid Marvin van Gelder, ‘maar wij willen ook vernieuwing teweeg brengen. Dat willen we in het openbaar, waar iedereen het kan zien, zodat iedereen weet waar wij als D66 voor staan.'

Bekijk hier de beelden:

Door: Mediapartner Omroep RN7

Het laatste nieuws uit Heumen

 • 'Benen breken' in Heumen, skeelerfanaten roepen om asfalt

  23 augustus 2019
  HEUMEN - Schaats- en skeelerliefhebbers in Heumen zijn de wanhoop nabij. De contouren van een skeelerbaan liggen al sinds 2009 klaar, maar zo lang die baan niet geasfalteerd is kunnen ze skeeleren wel vergeten. En het college van Heumen is niet van plan om 50.000 euro neer te tellen voor het asfalteren.
 • Grote zorgen om gevaarlijke kruispunten en snelle elektrische fietsen op RijnWaalpad

  28 mei 2019
  ARNHEM - Het is het paradepaardje van de voormalige Stadsregio Arnhem Nijmegen: het RijnWaalpad. Een snelle fietsverbinding die forensen een alternatief biedt voor de dichtslibbende autowegen. Toch maakt de Fietsersbond zich grote zorgen over de kwaliteit van het pad. Ook de toenemende snelheidsverschillen vragen volgens de bond om actie.
 • Heumen vindt windmolen-petitie maar niks: 'Initiatiefnemer praat voor zijn beurt'

  10 april 2019
  NIJMEGEN - 'Luister naar Weezenhof voor de windmolens langs de A73.' Met die tekst is Nijmegenaar Bart Huitsing een petitie gestart, die al bijna 200 keer is ondertekend. Huitsing maakt zich zorgen over de geplande windmolens langs de A73 in buurgemeente Heumen. 'Om onze mening is niet gevraagd', zegt hij. De gemeente Heumen vindt op haar beurt dat Huitsing voor zijn beurt praat: 'Maandag staat er een bewonersbijeenkomst in de Nijmeegse wijk Weezenhof gepland.'
 • Onrust in Heumen door komst windmolens

  04 april 2019
  NIJMEGEN - In de gemeente Heumen heerst onrust door plannen om windmolens te bouwen. Het moeten er minimaal drie worden. Verder is buiten de plek waar ze moeten komen nog vrijwel alles onzeker.
 • Gelderlanders uit Molenhoek kunnen niet in eigen dorp stemmen

  20 maart 2019
  HEUMEN - Met Molenhoek (Limburg) is iets geks aan de hand. Sommige inwoners, Gelderse Molenhoekers, moeten om hun stem uit te kunnen brengen een paar kilometer reizen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend