Logo De Belofte

BEMMEL - De gemeente Lingewaard wil bij het plaatsen van verkiezingsborden voor één keer van het eigen reclamebeleid afwijken. De borden mogen wat het gemeentebestuur betreft op prominente, zichtbare plaatsen neergezet worden waar veel inwoners langskomen.

Met zo'n 80 kilometer per uur langs een bord razen waarop negen lokale partijen staan, da's niet handig. Dat beseft ook het college van burgemeester en wethouders van Lingewaard. Daarom wil het voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering maken op de eigen regels.

Borden normaal langs uitvalswegen

Volgens deze regels staan de zogenoemde bordbusters (naar het gelijknamige Huissense bedrijf dat de borden levert) normaal vrijwel allemaal langs de uitvalswegen naar de dorpen waar je veelal 80 km/uur mag rijden. De politieke partijen hebben in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen (op 21 maart) verzocht om de locaties van de bordbusters voor verkiezingsposters te wijzigen. En het college vindt dat een goed idee.

'Bewoners interesseren voor komende verkiezingen'

Zo krijgen inwoners optimaal gelegenheid om kennis te nemen van de politieke partijen die meedoen. Burgemeester Schuurmans: 'Er dienen zo min mogelijk obstakels te worden opgeworpen om inwoners te interesseren voor de komende verkiezingen.'

Inwoners worden hierdoor volgens de burgemeester ook 'wellicht eerder aangespoord om te gaan stemmen tijdens de verkiezingen dan bij bordbusters die langs uitvalswegen staan, waarbij de posters niet leesbaar zijn.'

Bovendien blijven de plekken voor de aankondiging van andere evenementen op deze manier vrij en het is ook veiliger voor het verkeer omdat de nieuw aangewezen plekken voor de bordbusters op verkeersveilige plekken staan.

Met man en macht aan het werk

Bij het Huissense bedrijf dat de naamgever is van de bordbuster, zijn ze overigens met man en macht aan het werk om alle bordbusters gereed te maken. Want waar het bedrijf bij de landelijke verkiezingen vorig jaar nog vijftien gemeenten moest 'beborden' moeten nu ruim veertig gemeentes worden voorzien van borden.

Directeur Jacco Verhaaff: 'Landelijk is het ook makkelijker, want dan zijn posters van veel partijen gelijk, maar nu hebben plaatselijke afdelingen van landelijke partijen elk hun eigen poster.'

'Ach wij leveren weer voor Den Haag'

Verhaaff beklaagde zich onlangs over de lokale partij Lingewaard.NU die zijn eigen borden niet bij Bordbusters heeft besteld, maar bij een bedrijf uit Den Haag. Verhaaff: 'Lingewaard.NU staat voor lokaal ondernemen en dan bestellen ze dat in Den Haag.'

Toch relativeert de directeur zijn uitlating die hem ook alweer op de nodige kritiek kwam te staan. 'Ach, wij leveren weer de borden voor Den Haag. '

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Lingewaard

 • Buurgemeente maakt bezwaar tegen Nijmeegse asowoningen

  14 november 2019
  NIJMEGEN - De gemeente Lingewaard heeft bezwaren tegen de komst van vijf Skaeve Huse, in de volksmond ook wel asowoningen. Die woningen komen net over de gemeentegrens aan de Stationsstraat in Nijmegen. Er is inmiddels een bezwaarschrift ingediend.
 • SP vraagt aandacht voor giflozingen op rivieren

  08 juli 2019
  DOORNENBURG - De SP is vandaag met de actie Gifspot begonnen. De partij wil dat de overheid vaart maakt met een verbod op giftige benzeenlozingen op de Gelderse rivieren.
 • Wonen: welke beloftes doet Lingewaard?

  04 juni 2018
  BEMMEL - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.
 • Lokaal: welke beloftes doet Lingewaard?

  04 juni 2018
  BEMMEL - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.
 • Zorg: welke beloftes doet Lingewaard?

  04 juni 2018
  BEMMEL - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.

Overig verkiezingsnieuws

 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend