Logo De Belofte

EDE - 'Leuke gesprekken gehad ook met jongeren die voor het eerst mogen stemmen', laat een enthousiaste Marcella van Soolingen van D66 Ede weten via sociale media.

Van Soolingen staat nummer 5 op de kandidatenlijst van D66. De Edese D66 was zaterdag 27 januari in de wijk Kernhem van die plaats, onder het mom 'In gesprek gaan met'.

Fractievoorzitter Sina Salim is ook enthousiast. Hij laat via Twitter weten dat D66 het voor elkaar krijgt. Lijsttrekker Stephan Neijenhuis liet weten: 'Veel vrolijke Edese inwoners in Kernhem.' De inwoners gaven hem de volgende punten mee: goed onderwijs, afvalbeleid, toegankelijke natuur.

Niet alleen D66 was op pad. Ook GroenLinks ging de straat op. Lijsttrekker Ellen Out: 'Vandaag was GroenLinks in de Maandereng om te praten over onder andere luchtkwaliteit in de wijk. De maximumsnelheid op de A12 omlaag zou al flink helpen.' 

Peter van Leusden staat op plek 2 op de lijst van GroenLinks. Hij liet weten: 'Team GroenLinks had veel goede gesprekken met bewoners in de Maandereng #nietschreeuwenmaarpraten.' 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend