Logo De Belofte

ARNHEM - De Bond van Wetsovertreders (BWO), die als blanco lijst meedoet aan de verkiezingen in Arnhem, wil stembussen in gevangenissen en TBS-klinieken.

De bond vraagt dit aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V). Volgens de bond hebben gedetineerden en TBS’ers ook stemrecht en moeten zij dus kunnen stemmen. Nu gebeurt dat per machtiging, maar niet ieder familielid of bekende brengt die stem daadwerkelijk uit.

Het is niet toevallig dat de BWO hier nu mee komt; de partij doet zelf mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en kan de stemmen uit de gevangenissen goed gebruiken, zegt Corine Bekema. Zij is secretaris van de bond.

Als het ministerie niet binnen enkele weken reageert of het verzoek van de bond afwijst, stapt BWO naar het College voor de Rechten van de Mens.

Onlangs kwam de BWO in het nieuws, omdat de partij te laat was met het registeren van zijn naam voor de verkiezingen. Hierdoor kan de partij niet als zodanig meedoen, maar doet BWO nu mee als blanco lijst.

Zie ook: Bond van Wetsovertreders kan niet meedoen aan verkiezingen

Reageren op dit bericht? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Er zijn fouten gemaakt bij het NK wielrennen in Ede

  15 oktober 2019
  EDE - Er zijn fouten gemaakt bij het NK wielrennen in Ede, blijkt uit een evaluatie van de gemeente. Verkeersregelaars waren slecht geïnstrueerd en de verantwoordelijkheden voor onder meer het schoonhouden van toiletten waren niet helder met de organisatie afgestemd. Ondanks de problemen, vindt burgemeester René Verhulst het evenement voor herhaling vatbaar.
 • Zo'n 20 Wijchense projecten in de knel door stikstofregels

  15 oktober 2019
  WIJCHEN - Zo'n twintig projecten in Wijchen komen mogelijk in de knel door de stikstofregels. Dat zegt het college in antwoord op vragen van de lokale VVD. Om welke projecten het precies gaat en welke gevolgen dat heeft is op dit moment nog niet duidelijk. Daar zijn nieuwe berekeningen voor nodig.
 • Heerde ziet weer licht gloren, na eerder verwachte tekorten

  15 oktober 2019
  HEERDE - Leek de gemeente Heerde dit voorjaar nog richting een financieel tekort te gaan, inmiddels kan de vlag weer uit. Er zijn 'voorzichtige positieve ontwikkelingen', laat de gemeente weten. De balans slaat op dit moment uit richting een overschot van bijna 400.000 euro.
 • Wijchen kampt met tekorten en krikt belastingen omhoog

  15 oktober 2019
  WIJCHEN - Financieel ongezond is Wijchen niet, maar de komende jaren moet de gemeente wel bezuinigen. De zorgkosten zijn hoog en inkomsten van het rijk zijn laag. De gemeente wil dit onder meer aanpakken door de onroerendezaakbelasting op te krikken.
 • Aanleg N303 tussen Putten en Voorthuizen onzeker ondanks lagere snelheid

  15 oktober 2019
  PUTTEN - De nog aan te leggen N303 tussen Putten en Voorthuizen krijgt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur in plaats van 80. Toch is het nog maar de vraag of de weg er ook echt komt. De lagere snelheid vermindert de hoeveelheid schadelijk stikstof, maar de aanleg van de weg zorgt juist voor meer uitstoot. De provincie Gelderland bekijkt de opties.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend