Logo De Belofte

ARNHEM - De kans is groot dat de PVV na de verkiezingen in maart niet in het Arnhemse college komt. De twee meest voor de hand liggende partijen, VVD en CDA, staan niet te popelen om met de PVV in zee te gaan.

'Het is zeer onwaarschijnlijk dat we ze gaan omarmen', zegt VVD-lijsttrekker Leendert Combée. Hij houdt nog wel een kleine slag om de arm, omdat nog niet bekend is wat er in het verkiezingsprogramma van de Arnhemse PVV staat. 'Als er alleen maar landelijke standpunten instaan en het allemaal buiksprekers van Geert Wilders worden dan zijn we snel klaar.' 

Combée vindt dat de PVV zichzelf onmogelijk maakt met 'hun houding' over burgemeester Marcouch. Hij moet wat PVV-lijsttrekker Coen Verheij betreft afstand doen van zijn tweede, Marokkaanse nationaliteit.

Verboden in Marokkaanse wet

'Wat zij willen dat kan nu eenmaal niet', zegt de VVD-lijsttrekker. 'Dat weet iedereen die de krant leest. Dat is gewoon raar.' Het is namelijk bij Marokkaanse wet verboden om de eigen nationaliteit op te geven. 

Ook CDA-lijsttrekker Ine van Burgsteden vindt dat de PVV zichzelf in de weg zit. 'Het CDA sluit niemand uit op basis van godsdienst, afkomst of geslacht en we werken samen met mensen die dat ook niet doen. Zij sluiten mensen buiten.' Het CDA zit nu in het college, de VVD niet.

Deze week publiceerde de PVV de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

Zie ook:

Door: Marnix Amperse

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem: 'Niet goed voor het imago'

  14 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast voert de gemeente ook betaald parkeren in de avonduren in.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
 • Lachgas in de ban in Tiel

  14 oktober 2019
  TIEL - 'Het is afgelopen met lachgas in de binnenstad', oppert Tielse burgemeester Hans Beenakker. Woensdagavond besluit de gemeenteraad of het goedje definitief in de ban wordt gedaan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend