Logo De Belofte

ARNHEM - Samen met 33 lokale omroepen heeft Omroep Gelderland de website www.GldStemt.nl gelanceerd. Op deze website kunnen inwoners het verkiezingsnieuws volgen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

In 49 van de 53 Gelderlandse gemeenten wordt op 21 maart een nieuwe gemeenteraad gekozen. Samen met de lokale omroepen wil Omroep Gelderland zorgen voor een goede nieuwsvoorziening zodat alle inwoners goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen.

Luister hier naar een gesprek met redacteur Bastiaan van Blokland over het project: 

Op de website staat per gemeente een pagina met daarop verkiezingsnieuws, filmpjes, reportages en een stemhulp als die beschikbaar is. Het nieuws op de site wordt gemaakt door zowel de lokale omroepen als Omroep Gelderland

Samenwerkingsproject

De website www.GldStemt.nl is onderdeel van een groot samenwerkingsproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Samen met de lokale omroepen organiseert Omroep Gelderland een verkiezingskaravaan. Een bus, die omgebouwd wordt tot radio en tv-studio, gaat vanaf 6 februari door de provincie rijden en alle gemeenten bezoeken. Nieuws van uit de bus zal een prominente plek krijgen op de website. Ook de route van de bus, plaats en locatie zijn op de site te vinden, evenals de radio-uitzendingen en televisiereportages.

Journalistieke coalitie

Omroep Gelderland grijpt de verkiezingen aan om een brede journalistieke coalitie te smeden met zoveel mogelijk lokale omroepen. Het doel is bouwen aan een fijnmazig journalistiek netwerk. Door kennis en expertise te bundelen hoopt de regionale omroep dat alle partijen profiteren van de samenwerking. Hoofddoel is natuurlijk dat alle inwoners 21 maart goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen.

Ook politieke partijen en/of gemeenten kunnen nieuws aanleveren voor de website. Bijvoorbeeld over de campagne, debatten, nieuws over de lijsttrekker enzovoort. Zij kunnen dit mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zevenaar en Rijnwaarden zijn in oktober gefuseerd, Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal gaan komend jaar fuseren. In deze gemeenten zijn op 21 maart dus geen verkiezingen.

Reageren op dit bericht? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend