Logo De Belofte
Waargemaakt: Ja

AALTEN - Tijdens de ledenvergadering van maandag 18 december in IJzerlo heeft het CDA Aalten-Dinxperlo de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 gekozen. Op deze lijst met 30 kandidaten staan herkenbare mensen uit alle kernen en buurtschappen van de Gemeente Aalten.

Verschillende achtergronden

De lijst is een mix van jong en oud. De verschillende vakgebieden die nodig zijn om een gemeente goed te besturen zijn bij de kandidaten van het CDA aanwezig. De meesten hebben al behoorlijk wat bestuurlijke ervaring en staan midden in de maatschappij. De lijst wordt aangevoerd door de al eerder gekozen lijsttrekker Raimond Smit. ‘Ik wordt enthousiast wanneer ik deze lijst zie. Met dit fantastische tiental ga ik graag de verkiezingen in,  aldus Raimond Smit na afloop van de vergadering.

De top van de lijst ziet er als volgt uit:

1.      Raimond Smit

2.      Zelma van Alstede

3.      Jeroen van Geenen

4.      Gerrit Assink

5.      Quinten Dikschei

6.      Freek Diersen

7.      Bert Mateman

8.      Jurre Kleine Schaars

9.      André te Brake

10.  Trudi Zeevalkink

CDA-voorzitter Rik van Lochem is trots op deze lijst: ‘samen met onze leden hebben we een juist mix weten te vinden van vernieuwing en ervaring. Het zijn stuk voor stuk toppers’

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend