Logo De Belofte

ULFT - De hoogste nieuwkomer op de kandidatenlijst bij de VVD in Doetinchem staat op nummer 2. Tot zijn eigen verrassing werd Robbert Hummelink door de leden op de hoge plek gezet, achter lijsttrekker Maureen Sluiter.

“Ik werd gebeld toen ik onderweg was naar mijn werk”, vertelt Hummelink. “Ik kreeg de voorzitter aan de telefoon, Theo Hek is dat, en die zegt ‘Robert gefeliciteerd, je bent de eerste die ik bel, je staat op nummer 2.’” Het leidde tot ongeloof bij de politicus die tot nog toe vooral achter de schermen actief was. “Ik zeg ‘Theo je spreekt met Robbert, heb je de goeie wel aan de telefoon?’, nou dat had hij. Ik wist niet wat ik moest zeggen.”

De VVD zit op dit moment in het college in Doetinchem en is de tweede partij, lijsttrekker Maureen Sluiter is wethouder. Dat kan betekenen dat Hummelink zelfs fractievoorzitter wordt, mocht de VVD opnieuw genoeg zetels halen. “Ik had het nooit durven dromen. Ik heb het er thuis wel over gehad van te voren en gehoopt op plek 7 of 8 te komen als nieuwkomer, is een mooie plek. Als ik raadslid had kunnen worden, was ik al heel blij geweest. Maar fractievoorzitter? In mijn stoutste dromen niet.” De partij in Doetinchem heeft het verkiezingsprogramma klaar en start vanaf 1 januari met campagne voeren.

Foto: VVD Doetinchem

 

Reageren op dit bericht? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem: 'Niet goed voor het imago'

  14 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast voert de gemeente ook betaald parkeren in de avonduren in.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
 • Lachgas in de ban in Tiel

  14 oktober 2019
  TIEL - 'Het is afgelopen met lachgas in de binnenstad', oppert Tielse burgemeester Hans Beenakker. Woensdagavond besluit de gemeenteraad of het goedje definitief in de ban wordt gedaan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend