Logo De Belofte

Neder-Betuwe

Aantal inwoners

23.500

Beloften

Gemeente statistieken

DODEWAARD - Langs de A15 tussen Dodewaard en Zetten moet een windpark verrijzen. De gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe gaan daarvoor samen aan de slag. Het park moet stroom gaan leveren aan tienduizenden huishoudens en bedrijven.

WIJCHEN - Het totaal aantal banen in Wijchen was nog nooit zo hoog als in 2019. De gemeente zag een stijging van 5,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarmee is Wijchen na Neder-Betuwe de grootste stijger in Gelderland.

OPHEUSDEN - Geen Griekse kersen aan het begin van het seizoen en in principe alleen verkoop vanuit de boomgaard. De gemeente Neder-Betuwe heeft regels opgesteld voor de fruitstalletjes, die met name in het kersenseizoen langs de weg verschijnen. Deze moeten voor iedereen duidelijk maken wat mag en wat niet. Maar er blijkt toch nog wel ruimte voor discussie.

OCHTEN - Onder het motto ‘Kies vaker voor het drinken van kraanwater!’ krijgen alle leerlingen op de veertien basisscholen in Neder-Betuwe een navulbare drinkwaterfles. De uitdeelactie is mede mogelijk dankzij de bijdrage van diverse lokale ondernemers die het, net als de gemeente en de scholen, belangrijk vinden dat jongeren gezond en gelukkig kunnen opgroeien in Neder-Betuwe.

OPHEUSDEN - Wethouder Keuken van Neder-Betuwe heeft vrijdag per brief aan de  gemeenteraad van de gemeente laten weten dat hij per 12 januari stopt  met zijn functie. Hij kiest voor een baan in het bedrijfsleven. Daarmee komt een einde aan een periode van ruim 13 jaar dat Keuken zich heeft ingezet voor de lokale overheid, waarvan 11 jaar als wethouder.

ELST - Gelderse Molukkers organiseren massaal acties en lobbyen bij hun gemeenten om geld in te zamelen voor slachtoffers van de verwoestende aardbeving op de Molukken. Waar de ene gemeenteraad zonder aarzeling duizenden euro's doneert, gaat het bij de andere niet bepaald van een leien dakje.

KESTEREN - De bekende uitspraak van president Trump van de Verenigde Staten om meer aandacht op de kwaliteiten van het eigen land, mag ook wel voor Neder-Betuwe gelden. Dat vindt de plaatselijke SGP. 'We hebben zoveel mooie bedrijven en enthousiaste ondernemers in onze gemeente', zegt fractievoorzitter Dik Waasdorp.

OPHEUSDEN - Inwoners van Neder-Betuwe moeten wennen aan de twee boa's die daar sinds kort in hun eigen herkenbare elektrische auto rondrijden. Volgens burgemeester Jan Kottelenberg trekken zij veel bekijks en levert het spanning, maar ook extra meldingen op.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend