Logo De Belofte

Maasdriel

Aantal inwoners

24.000

Beloften

Gemeente statistieken

KERKDRIEL - Het merendeel van de politieke partijen in Maasdriel wil het niet meer hebben over een integriteitsonderzoek naar wethouder Peter de Vries. Twee van de drie oppositiepartijen zijn het daar niet mee eens.

KERKDRIEL - In 2022 moeten ze er staan. Drie windmolens in de gemeente Maasdriel. Dat is het plan van de initiatiefnemers. De gemeenteraad stemt in met een speciale regeling waardoor de ontwikkeling van het windpark snel en voornamelijk duidelijk kan plaatsvinden.

KERKDRIEL - De gemeenteraad van Maasdriel heeft een beslissing over 6,7 miljoen euro afgedaan als een hamerstuk. De gemeente moet het bedrag betalen aan een projectontwikkelaar.

KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel wil vanaf 1 januari kerngericht gaan werken. Het doel is de leefbaarheid in de kernen, de dorpen, te vergoten. Dat wil de gemeente bereiken met een aantal opvallende functies.

KERKDRIEL - Wethouder Peter de Vries van Maasdriel heeft zuiver en integer gehandeld. Dat is de conclusie van het onderzoek dat in opdracht van burgemeester Henny van Kooten is uitgevoerd naar een perceel in bezit van de wethouder. De uitkomsten van het onderzoek zijn donderdagavond in de raad van Maasdriel besproken.

VELDDRIEL - In de gemeente Maasdriel is een begin gemaakt met het weghalen van illegaal opgeslagen kunstgras. Op één van de drie locaties in de gemeente waar de oude kunstgrasmatten liggen, zijn rollen afgevoerd.

ZALTBOMMEL - De adviesraad Sociaal Domein Zaltbommel adviseert de gemeente om met een plan van aanpak te komen voor mensen die verward gedrag vertonen. Dat schrijven zij in een brief: 'We maken ons zorgen over het gebrek aan voortvarendheid.'

KERKDRIEL - Maasdriel mag voor twee van drie locaties waar in de gemeente illegaal kunstgras is opgeslagen dwangsommen gaan innen. De twee bedrijven waar de graszoden zijn opgeslagen hadden bij de bestuursrechter gevraagd om uitstel van de oplegging van de dwangsommen, omdat ze zeggen de graszoden nergens anders kunnen onderbrengen. Maasdriel laat weten dat die vordering door de rechter nu is afgewezen.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend