Logo De Belofte

Lingewaard

Aantal inwoners

46.000

Beloften

Gemeente statistieken

NIJMEGEN - De gemeente Lingewaard heeft bezwaren tegen de komst van vijf Skaeve Huse, in de volksmond ook wel asowoningen. Die woningen komen net over de gemeentegrens aan de Stationsstraat in Nijmegen. Er is inmiddels een bezwaarschrift ingediend.

HUISSEN - Zal het ooit weer bloeien in het zieltogende kassengebied van Lingewaard? Als het aan kwekers van waterlinzen ligt wel, maar dan heeft hun experiment subsidie nodig. De provincie dreigt die in te trekken als de Europese Commissie niet voor het einde van dit jaar toestemming geeft om de waterlinzen te eten.

BEMMEL - Een echt gekozen burgemeester is het niet, maar inwoners van Lingewaard kunnen wel hun stem laten gelden bij de keuze voor een nieuwe burgemeester. Op een speciale website kunnen zij aangeven waarop volgens hen de nadruk zou moeten liggen in het profiel van een nieuwe burgemeester.

HUISSEN - Burgemeester Josan Meijers van de gemeente Lingewaard heeft opnieuw opdracht gegeven tot het sluiten van een drugspand. Ditmaal gaat het om een restaurant en een bovenwoning in de Vierakkerstraat 38 in Huissen. Begin september ontdekte de politie dat er wiet gekweekt werd.

HUISSEN - Burgemeester Josan Meijers (PvdA) heeft dinsdag opnieuw opdracht gegeven voor het sluiten van een woning, ditmaal aan de Paterastraat in Huissen. De politie trof er op 16 augustus wietplanten in een kwekerij aan en ook nog een kwekerij in aanbouw.

BEMMEL - De gemeente Lingewaard zet in op specifiek LHBTI-beleid. De Bemmelse Anouk Vermeer deed daar eerder een oproep voor in de gemeenteraad. Ze heeft zich in haar geboortedorp nooit vrij gevoeld om uit de kast te komen.

HUISSEN - Het is een wens van veel bewoners van de Huissense wijk Zilverkamp: een speeltuin aan de Sportdreef. Een nieuwe bewoner wil die plannen dwarsbomen, maar de gemeente zet door.

BEMMEL - In de vier jaar dat het er ligt, is het RijnWaalpad een populaire verbinding geworden tussen Arnhem en Nijmegen. Toch doemden langzaam maar zeker ook problemen op: het aantal gebruikers groeit, er komen steeds meer elektrische fietsen bij en er zijn gevaarlijke kruispunten ontstaan. Dat laatste punt wordt nu aangepakt.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend