Logo De Belofte

Lingewaard

Aantal inwoners

46.000

Beloften

Gemeente statistieken

ELST - Rijnstate opent over drie jaar een nieuw ziekenhuis in Elst. Doel is om zorg in de regio Arnhem-Nijmegen een stuk toegankelijker te maken. Volgende maand behandelt de gemeente Overbetuwe de plannen. Is er vervolgens niemand die bezwaar heeft, dan opent het gebouw begin 2023 de deuren.

ARNHEM - De woningmarkt in de regio Arnhem-Nijmegen staat onder toenemende druk. Huizen staan steeds korter te koop, waarbij de prijzen stijgen. Voor de lange termijn zijn er onvoldoende concrete plannen om die problemen het hoofd te bieden. Dat blijkt uit cijfers van adviesbureau Companen.

BEMMEL - De gemeenteraad van Lingewaard behandelt volgende week donderdag de Nota Wonen. In deze nota legt de raad onder meer vast welke woningen er de komende tien jaar gebouwd moeten worden. D66, GroenLinks, PvdA en SP willen dat er meer betaalbare woningen komen en doen daarom een aantal voorstellen.

OOSTERHOUT - Van uitgestelde huwelijksvoltrekkingen tot het verbouwen van de gemeentebalies en van informatieborden tot het aanschaffen van schoonmaakdoekjes. Gemeenten zijn door corona opeens handenvol geld kwijt aan kosten waarop ze niet gerekend hadden. Dat blijkt uit een rondvraag bij Gelderse gemeenten door Omroep Gelderland.

HUISSEN - Welke ui heeft dit verzonnen? Het is één van de vele commentaren op sociale media door inwoners van de gemeente Lingewaard op een rotonde tussen Bemmel en Huissen. Levensgevaarlijk vinden ze het ding. Dat heeft inmiddels ook de lokale politiek bereikt. Deze donderdagavond wordt er over gesproken in de gemeenteraadsvergadering.

HUISSEN - Eigenaren van glastuinbouwkassen aan de Rietkamp in Huissen krijgen tot 1 oktober de tijd om alle caravans die ze er gestald hebben weg te laten halen. Dat is een besluit dat burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard hebben genomen.

HUISSEN - Het is wachten op ongelukken volgens de mensen die regelmatig over de heringerichte rotonde bij het riviertje de Linge in Huissen komen. Degenen die zich zorgen maken hebben het maar al te vaak maar net goed zien gaan. De aanpassingen hebben de rotonde onoverzichtelijk gemaakt vinden ze. En levensgevaarlijk.

HUISSEN - Het waterlinzenproject in Lingewaard kan voorlopig doorgaan. Het project waarbij eendenkroos wordt gekweekt voor menselijke consumptie dreigde eerder ten onder te gaan aan bureaucratie.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend