Logo De Belofte

Lingewaard

Aantal inwoners

46.000

Beloften

Gemeente statistieken

OOSTERHOUT - Van uitgestelde huwelijksvoltrekkingen tot het verbouwen van de gemeentebalies en van informatieborden tot het aanschaffen van schoonmaakdoekjes. Gemeenten zijn door corona opeens handenvol geld kwijt aan kosten waarop ze niet gerekend hadden. Dat blijkt uit een rondvraag bij Gelderse gemeenten door Omroep Gelderland.

HUISSEN - Welke ui heeft dit verzonnen? Het is één van de vele commentaren op sociale media door inwoners van de gemeente Lingewaard op een rotonde tussen Bemmel en Huissen. Levensgevaarlijk vinden ze het ding. Dat heeft inmiddels ook de lokale politiek bereikt. Deze donderdagavond wordt er over gesproken in de gemeenteraadsvergadering.

HUISSEN - Eigenaren van glastuinbouwkassen aan de Rietkamp in Huissen krijgen tot 1 oktober de tijd om alle caravans die ze er gestald hebben weg te laten halen. Dat is een besluit dat burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard hebben genomen.

HUISSEN - Het is wachten op ongelukken volgens de mensen die regelmatig over de heringerichte rotonde bij het riviertje de Linge in Huissen komen. Degenen die zich zorgen maken hebben het maar al te vaak maar net goed zien gaan. De aanpassingen hebben de rotonde onoverzichtelijk gemaakt vinden ze. En levensgevaarlijk.

HUISSEN - Het waterlinzenproject in Lingewaard kan voorlopig doorgaan. Het project waarbij eendenkroos wordt gekweekt voor menselijke consumptie dreigde eerder ten onder te gaan aan bureaucratie.

ANGEREN - De gemeente Lingewaard gaat de Rekenkamer vragen een onderzoek in te stellen naar het grondbeleid in de gemeente. Aanleiding zijn fouten bij een deal uit 2010, waarmee de gemeente tot op de dag van vandaag in haar maag zit.

BEMMEL - Twee partijen in de Lingewaardse gemeenteraad willen een raadsenquête over het gronddebacle in Angeren. De SP en lokale partij B06 gaan daarvoor een verzoek indienen. Een raadsenquête is een zwaar middel dat kan worden ingezet door lokale politici.

ANGEREN - Een lap aan vervuilde grond. Een ondernemer die er miljoenen euro’s voor kreeg. En een burgemeester die de deal persoonlijk afhandelde. Wat ging er mis in Lingewaard? Omroep Gelderland vroeg vertrouwelijke documenten op met een Wob-verzoek en maakte deze reconstructie.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend