Logo De Belofte

Heumen

Aantal inwoners

16.500

Beloften

Gemeente statistieken

OVERASSELT - Delen van de Hatertse en Overasseltse Vennen gingen van een dor, kleurloos landschap naar een groen, weeldering stukje natuur. Zes jaar geleden kwam de provincie in actie toen bleek dat de biodiversiteit in het natuurgebied flink onder druk stond. Na ingrijpende maatregelen om verdroging in het gebied tegen te gaan, is de natuur nu weer voldoende hersteld.

MALDEN - Ook in Heumen worden de komende jaren flink veel extra sociale huurwoningen gebouwd. Dat heeft het college afgesproken met woningcorporatie Oostpoort, die in Berg en Dal al soortgelijke afspraken heeft gemaakt. Logisch, zo stelt de Heumense wethouder Leo Bosland. 'Nijmegen staat landelijk op de vierde plaats qua woningnood.'

MALDEN - Het college van Heumen wil nog steeds dat er minimaal drie windmolens komen langs de A73. Dat blijkt uit het zogenoemde koersdocument, waarin de plannen voor de energietransitie in Heumen staan.

MALDEN - Dat viel tegen, afgelopen voorjaar. Het geld dat Heumen van het Rijk ontving in de zogenoemde meicirculaire - voor de uitvoering van taken als de jeugdzorg - viel ineens acht ton lager uit. Een aanzienlijk bedrag op een totale begroting van 40 miljoen euro.

MALDEN - De gemeente Heumen overtreedt de wet doordat de exploitant van sportcentrum Malden niet alle kosten hoeft te betalen. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vrijdag bekendgemaakt. De raad doet echter niets met die uitspraak, tot onvrede van andere sportondernemers in de regio. Die stappen nu naar de rechter.

MALDEN - De overlast van de jongerenhangplek in Malden loopt de spuigaten uit. Dat zegt raadslid Erik Verbeek van de VVD in Heumen. Hij vraagt burgemeester Mittendorff om prioriteit te geven aan het bestrijden van de overlast en zou de hangplek het liefst helemaal zien verdwijnen.

MALDEN - Als de gemeente Heumen doorgaat met het financieren van Sportcentrum Malden stappen de eigenaren van andere sportcentra in de regio naar de rechter. Dat zegt Rob Wijnhoven van Lierdal Sportcenter.

MALDEN - De gemeente Heumen probeert onder een dwangsom uit te komen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Volgens de ACM overtreedt de gemeente de Wet Markt & Overheid (M&O) doordat de ondernemer die het sportcentrum Malden runt hiervoor een jaarlijkse bijdrage ontvangt.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend