Logo De Belofte

NIFTRIK - Je zet de kliko netjes aan de weg, maar vervolgens kan die niet worden geleegd. In totaal hebben 250 huishoudens in de gemeente Wijchen er mee te maken. Ze bellen zich suf, maar een oplossing is er nog niet.

door Sven Strijbosch

'Dit kan toch nooit de bedoeling zijn', foetert Alice Peters-Vroom, bewoner van Niftrik. Ze is net bevallen van een tweeling en heeft daarom een grotere container voor het restafval nodig. Die kreeg ze ook, maar de nieuwe, grote restafvalcontainer kan nog niet worden geleegd.

Bekijk de reportage (de tekst verder onder de video):

Afvalverwerker Dar zegt met spoed op zoek te zijn naar een oplossing. 'Het is een technisch verhaal, maar bepaalde vuilniswagens kunnen deze kliko niet legen', vertelt een woordvoerder. Het zou om een probleem met de gleuven in de afvalbak gaan. Bewoners moeten bellen en vervolgens komt er binnen twee dagen een aparte vuilniswagen om de kliko te legen. 

En bellen doen bewoners: 'Ik heb laatst vijf keer moeten bellen om de container geleegd te krijgen. Een paar weken terug was het over de 40 graden. Het stinkt enorm met al die luiers erin', vertelt Alice. Naast bewoner is ze ook raadslid voor de lokale VVD. Er zijn inmiddels raadsvragen gesteld. 

Onduidelijkheid

Of de containers vervangen moeten worden is nog niet duidelijk. Op welke termijn het probleem is opgelost evenmin. 'Samen met Dar kijken we hoe we dit snel kunnen oplossen. De volle containers worden alsnog geleegd met een speciale wagen', laat een woordvoerder van de gemeente Wijchen desgevraagd weten.

Luister de reportage op Radio Gelderland terug:

Zie ook: Hitte hindert vuilnisophaaldienst in Nijmegen: 'We vragen mensen om begrip'

Live nieuws

 • Zendmast toch op Needse Berg, tot woede van omwonenden

  24 augustus 2019
  NEEDE - KPN dient alsnog een aanvraag in voor een omgevingsvergunning van een 40 meter hoge zendmast op de Needse Berg. Drie alternatieve locaties die omwoners vorige maand aandroegen, zijn volgens het bedrijf niet geschikt.
 • Weten we in september of de Arnhemse crisis is opgelost?

  23 augustus 2019
  ARNHEM - Op 2 september moet er een advies liggen om de Arnhemse politieke crisis te bezweren. Dat laten gedeputeerde Jan Markink en de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink vrijdagmiddag aan alle Arnhemse fractievoorzitters weten.
 • Onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten

  22 augustus 2019
  DIDAM - Montferland onderzoekt samen met de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort de huisvesting van arbeidsmigranten in de regio. De gemeente herbergt op dit moment 2500 buitenlandse werkkrachten en merkt dat de huisvesting kan zorgen voor onveilige en ongezonde situaties, wat vraagt om een oplossing.
 • Oost Gelre wil nieuwe woningen realiseren

  22 augustus 2019
  LICHTENVOORDE - Een onderzoek naar de woningbouwbehoefte van Oost Gelre laat zien dat er meer vraag is dan aanbod in iedere kern van de gemeente. Het college wil daarom snel aan de slag om in totaal tweehonderd woningen te laten realiseren.
 • Honderden bewoners chaletpark leven mogelijk op vervuilde grond: 'Wij weten dit al jaren'

  22 augustus 2019
  OOSTERHOUT - De grond van chaletpark Tergouw in Oosterhout wordt onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Tot grote frustratie van bewoners komen plannen voor een nieuw energienet daardoor mogelijk stil te liggen.
 • Nunspeet aan Zee: Europarcs Veluwemeer en Gemeentebelang vinden elkaar

  22 augustus 2019
  NUNSPEET - Tijdens een werkbezoek van Gemeentebelang aan Europarcs Veluwemeer is uitgebreid gesproken over het onderwerp Nunspeet aan Zee. 'Wij zoeken met nadruk de binding met het dorp Nunspeet en we hebben huurders en campinggasten die willen genieten van alles wat Nunspeet te bieden heeft', zegt Giel Hendrikx, manager van het park. Het betreft dan zowel de faciliteiten in het dorp, de bossen en het kustgebied.
 • VVD stelt vragen over voormalig Parkhotel Hierden

  22 augustus 2019
  HIERDEN - De VVD Harderwijk-Hierden heeft schriftelijke vragen ingediend over het terrein van het voormalig Parkhotel in Hierden. Volgens de VVD is er veel onrust onder de bewoners rondom de Molenweg.
 • Omrijden geblazen: groot onderhoud aan drukke Rijksweg in Malden

  21 augustus 2019
  MALDEN - Automobilisten die gebruik maken van de Rijksweg N844 bij Malden moeten vanaf komende maand rekening houden met ernstige verkeershinder. De weg die dwars door het dorp Malden snijdt wordt tot in het voorjaar van 2020 afgesloten om groot onderhoud te kunnen uitvoeren.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie