Logo De Belofte

BORCULO - De fractie van D66 in de gemeente Berkelland wil dat het college er bij Rijkswaterstaat op aandringt maatregelen te nemen om het aantal wildaanrijdingen op de nieuwe N18 te verminderen. De partij heeft al een paar keer vragen over het onderwerp gesteld

In de eerste helft van 2019 zijn er 16 aanrijdingen met wild geweest en dat is veel meer dan in 2018. D66 wil dat er maatregelen genomen worden. De partij zegt veel reacties van verontruste Berkellandse inwoners gehad te hebben over de verkeersveiligheid.

Vertrouwen in Rijkswaterstaat

Het college wil de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat niet overnemen. Rijkswaterstaat is wegbeheerder van de N18 en heeft een gedeelde verantwoordelijkheid voor onderhoud en veiligheid. 'Rijkswaterstaat heeft bij het project N18 een omgevingsmanager die contact onderhoudt met de buurt- en belangenverenigingen. Wij hebben geen signalen ontvangen dat Rijkswaterstaat hierin tekortschiet of geen actie onderneemt het aantal wildaanrijdingen zoveel mogelijk te voorkomen,' schrijft het college. Het college zegt er vertrouwen in te hebben in de aanpak van Rijkswaterstaat. 

Wat is de oorzaak van de toename in aanrijdingen?

Daarnaast schrijft het college dat het aantal wildaanrijdingen in de gehele Achterhoek toeneemt en dat die toename verschillende oorzaken kan hebben. Zo rijdt er meer verkeer over de nieuwe N18 dan over de oude N18 en door de droogte gaat wild op zoek naar water. Volgens de gemeente moet eerst onderzocht worden waardoor het aantal aanrijdingen stijgt, voordat er maatregelen genomen worden.

'Het plaatsen van extra afrastering kan bijvoorbeeld het probleem verplaatsen of zelfs verergeren, terwijl extra watervoorzieningen misschien wel
helpen. Wij hebben vertrouwen in Rijkswaterstaat dat zij werken aan de meest passende maatregelen', aldus het college.

D66 is niet tevreden met de antwoorden en bekijkt nog welke acties ze kan ondernemen.
 

Zie ook: Reeën houden van bloemenbermen N18, gevolg: explosieve stijging aanrijdingen

Live nieuws

 • Arnhemmer voelt zich niet zo veilig als inwoner van grote stad

  03 augustus 2020
  ARNHEM - Het gevoel van veiligheid in Arnhem is slechter dan in vergelijkbare gemeenten en de grote steden. Dat blijkt uit onderzoek onder de bevolking in opdracht van de gemeente. De veiligheidsbeleving steeg over de jaren iets, maar niet harder dan elders. Daardoor blijft de Rijnstad onderaan de lijstjes bungelen.
 • 'Doofpotcultuur' binnen D66 Arnhem

  31 juli 2020
  ARNHEM - Bij D66 in Arnhem is sprake van een brede doofpotcultuur. Dat zegt Jeroen Poot, voorzitter van de commissie die de verkiezingen evalueerde. Dat rapport moest niet naar buiten worden gebracht, blijkt uit e-mails die diverse partijprominenten verstuurden en die in handen zijn van Omroep Gelderland. Onder deze druk zou het vervolgens zijn aangepast. De fractie ontkent en zegt dat de commissie het rapport na wederhoor zelf heeft gewijzigd.
 • Van Halteren wordt wethouder Montferland

  30 juli 2020
  DIDAM - Jan van Halteren is vanaf 10 september de nieuwe wethouder van Montferland. Hij volgt Wim Sinderdinck op, die begin mei aftrad vanwege gezondheidsredenen.
 • 75.000 euro voor aanleg van moestuintjes

  29 juli 2020
  ARNHEM - Arnhem stelt subsidie beschikbaar voor het telen van lokaal voedsel. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de aanleg van buurtmoestuinen of pluktuinen. De komende drie jaar is daar 25.000 euro per jaar voor beschikbaar.
 • Arnhem wil besparen op welzijnswerk

  29 juli 2020
  ARNHEM - Arnhem wil haar welzijnswerk anders organiseren. Dat moet structureel ruim een half miljoen euro per jaar besparen, stelt het college voor. Functies moeten worden gecombineerd en er wordt meer gekeken naar de daadwerkelijke behoefte.
 • Raad Epe hikt aan tegen hoogbouw locatie postkantoor

  28 juli 2020
  EPE - De gemeenteraad van Epe heeft veel bedenkingen tegen de bouw van 17 appartementen op de locatie oude postkantoor aan de Wildforstlaan. Het college ziet het als een unieke kans om een lelijke puist weg te werken. Er is grote belangstelling voor de koop van deze appartementen, laat wethouder Robert Scholten weten. Er zijn al 35 aanvragen voor.
 • Duurzaamheidscentrum moet zorgen voor opleving techniekonderwijs in Rivierenland

  28 juli 2020
  TIEL - De voormalige school voor installatietechniek in Tiel moet een centrum voor duurzaamheid worden. Verschillende organisaties gaan hierin samenwerken onder de naam: Smart Technology Experience Centre (S-TEC). Daarmee moet ook het techniekonderwijs weer opleven.
 • Beverfamilie houdt de gemoederen bezig

  27 juli 2020
  ARNHEM - Bij de Arnhemse Stadsblokken zou zich een beverfamilie hebben gevestigd. Maar het handhavingsverzoek om de geplande bouw in Stadsblokken-Meinerswijk stil te leggen, wil de provincie afwijzen. Er zijn momenteel namelijk geen bouwactiviteiten. "Dan is er ook geen reden voor handhaving", volgens een woordvoerder.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie