Logo De Belofte

NUNSPEET - Gemeentebelang Nunspeet vindt het jammer dat het college van burgemeester en wethouders heeft moeten erkennen dat het voor gemeente Nunspeet lastig wordt om een substantiële bijdrage aan de Regionale Energie Strategie (RES) te kunnen leveren. Dit naar aanleiding van eerdere schriftelijke vragen ten aanzien van dit landelijk initiatief. De RES moet regionaal uitvoering geven aan de energietransitie, om zo doelen uit het landelijk klimaatakkoord te behalen.

Raadslid Edward Koers: 'De afgelopen dagen hebben we bijzondere hete dagen gehad. Een paar weken ervoor stonden de straten in onder andere Nunspeet blank. Het is voor iedereen nu wel duidelijk dat het klimaat door ons toedoen van slag is.' Gemeentebelang vindt al langer dat nieuwe en meer duurzamere energieopwekking noodzakelijk om aan onze behoeften te voldoen. Dat dit lastig is omdat de natuurwetgeving en bijvoorbeeld het gebruik van windmolens moeilijk samengaan. Voor Gemeentebelang blijft echter centraal staan dat wij de aarde niet moeten uitputten en goed moeten achter te laten voor onze kinderen.    

Burgerparticipatie
'Toch zie ik nog best ruimte om met behulp van de inwoners meer uit de RES te halen', aldus raadslid Corrie Jansen. 'Vanaf het najaar zullen er door het de gemeente ruimteateliers (workshops) georganiseerd worden. Iedere inwoner kan dan actief meedenken hoe wij onze gemeente duurzaam willen inrichten op gebied van energieopwekking en energiebesparing. Mooie bruikbare oplossingen komen soms uit onverwachte hoeken.' 

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • Zorgen over verkeersveiligheid Beltmolen en Meelzolder in Nunspeet

  31 oktober 2019
  NUNSPEET - Werknemers van bedrijven die actief zijn binnen de woonwijk Molenbeek in Nunspeet houden zich niet altijd aan de regels. Dat maakt dat, naar aanleiding van klachten van een bewoner, de eigenaren van de bedrijven zijn aangesproken door het college van burgemeester en wethouders op dat ongewenst gedrag en de omgang met het werkmateriaal.
 • Vragen SGP over wegwerkzaamheden Hulshorst

  24 oktober 2019
  HULSHORST - De SGP-fractie in de gemeente Nunspeet heeft vragen gesteld over de werkzaamheden die in opdracht van de gemeente uitgevoerd worden in Hulshorst. Fractievoorzitter Harm Jan Polinder: 'Als er een weg afgesloten wordt is dat altijd vervelend, maar soms is het niet anders. Dát deze weg wordt afgesloten is wat ons betreft geen probleem, als er maar helder over gecommuniceerd wordt. En aan die communicatie lijkt het in dit geval te schorten.'
 • Gemeente Nunspeet gaat fietsen verwijderen bij het station

  22 oktober 2019
  NUNSPEET - De gemeente Nunspeet gaat komende week streng controleren op fout geparkeerde fietsen bij het station. Fietsen die niet in het rek staan, worden verwijderd.
 • Extra informatieavond Hulshorst over wegwerkzaamheden druk bezocht

  18 oktober 2019
  HULSHORST - Dat voor de inwoners van Hulshorst de wegwerkzaamheden verwarring brengt, was donderdag duidelijk door de grote opkomst tijdens de extra informatieavond.
 • NEO-gemeenten: goed afval scheiden loont

  17 oktober 2019
  NUNSPEET - De colleges van de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek willen de hoeveelheid restafval in de gemeenten terugdringen. Een eerste stap hiernaartoe is 100 kg restafval per inwoner in 2022. Om dit te bereiken willen de colleges van Elburg en Oldebroek vanaf 1 januari 2021 een tariefprikkel (diftar) invoeren. Inwoners gaan daarmee op een andere manier voor hun afval betalen (afvalstoffenheffing).

Overig verkiezingsnieuws

Live nieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie