Logo De Belofte

BREDEVOORT - De Twee Bruggen ziet in de nabij gelegen Slingeplas bij Bredevoort een toegevoegde waarde voor de gasten van het recreatiepark in de Winterswijkse buurtschap Miste. De Twee Bruggen gaat de recreatieplas pachten van de gemeente Aalten, die de Slingeplas en de kleinere Politieplas overneemt van recreatiebedrijf Leisurelands.

De gasten van De Twee Bruggen kunnen in de recreatieplas zwemmen, surfen, kanoën en vissen, of er gaan wandelen of fietsen. Maar er komen bij de Slingeplas geen vakantiehuisjes en er worden ook geen evenementen georganiseerd. 'De twee Bruggen pacht de Slingeplas op basis van het huidige gebruik', zegt wethouder Ted Kok van Aalten.

Veel verzet

De Slingeplas blijft, zoals de omwonenden willen, vooral een natuurplas die niet commercieel wordt geëxploiteerd zoals Leisurelands voor ogen had met recreatiewoningen, camperplaatsen en evenementen tot maximaal vijfduizend bezoekers. Dat voornemen stuitte op enorm veel verzet in Bredevoort. Dat gebrek aan draagvlak deed Aalten besluiten met Leisurelands om tafel te gaan zitten. 

'Daardoor had Leisurelands geen inkomstenbron tegenover de onkosten staan en hebben we besloten afscheid van elkaar te nemen', zegt Kok, die daarop contact zocht met eigenaar Hendrik Jan Mensink van De Twee Bruggen, dat bij een eerdere aanbesteding al belangstelling had getoond voor de Slingeplas. 

'Totaalpakket'

'De Twee Bruggen wordt verantwoordelijk voor het onderhoud en de kwaliteit van het zwemwater', zegt Kok. 'De plas heeft een belangrijke functie voor Bredevoort en dat vindt Mensink ook, die de Slingeplas wil toevoegen aan het totaalpakket voor de gasten. Maar De Twee Bruggen is zelf ook een goeie buur en wil dat blijven. Mensink heeft geen interesse om bij de plas huisjes neer te zetten, op zo'n grote afstand van het hoofdgebouw.'

Aalten neemt de Slingeplas voor een nog onbekend bedrag over van Leisurelands, dat meerdere plassen in bezit heeft, zoals het Hilgelo (Winterswijk), Hambroek (Borculo) en Stroombroek (Braamt). De twee Bruggen betaalt een pachtprijs die 3 procent bedraagt van het bedrag dat Aalten neertelt voor de Slingeplas. De gemeente komt met die constructie uit de kosten.   

Live nieuws

 • Gemeente 'gemakzuchtig en naïef' rond verpauperde Velpse studentenhuizen

  17 januari 2020
  VELP - De gemeente Rheden treedt niet op tegen de verpauperde studentenpanden aan de Zuider Parallelweg in Velp. De situatie verbeterde na een gesprek met de eigenaar, aldus de gemeente. Daar is omwonende Heiko ter Horst het niet mee eens. Hij noemt de gemeente 'gemakzuchtig en naïef'.
 • Tienduizenden bomen voor Montferland

  17 januari 2020
  DIDAM - Naar aanleiding van de Europese 'Green Deal', moeten volgens D66-raadslid Mark Heebing twintig- tot vijftigduizend bomen worden aangeplant in Montferland. De motie van de partij die opriep tot concrete invulling van het plan, werd unaniem aangenomen door de raad.
 • Gemeenteraad kritisch over nieuwe zorgmisstanden: 'Arnhem is niet in control'

  17 januari 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad reageert kritisch op de misstanden rondom zorgonderneming Flexzorg die Follow the Money aan het licht bracht. Wethouder Roeland van der Zee zei tegen Omroep Gelderland dat hij de situatie onder controle heeft. 'Maar het lijkt er haast op of het college de urgentie van het financiële lek pas de afgelopen weken ervaart', meent Jan Hutten (CDA).
 • Drutenaren krijgen duizenden euro's om activiteiten voor elkaar te organiseren

  17 januari 2020
  DRUTEN - Drutenaren met een leuk idee voor een buurtactiviteit kunnen nu terecht bij de gemeente om hun initiatief te bekostigen. In totaal stelt Druten 25.000 euro per jaar beschikbaar voor verschillende leefbaarheidsprojecten, zoals buurtfeesten of uitstapjes voor een ouderenvereniging.
 • Permanent verhuren vakantiehuisjes Ede wordt verboden

  17 januari 2020
  - Het verhuren van vakantiewoningen voor permanente bewoning wordt ook in de gemeente Ede verboden. Politieke partijen hebben geen kritiek op dat plan, bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.
 • Parkeerplaatsen 'onveilig ver weg' bij station Ede-Wageningen

  17 januari 2020
  EDE - De gemeente Ede moet nog eens goed kijken naar de parkeermogelijkheden bij het nieuwe station Ede-Wageningen. Veel parkeerplekken staan nog onveilig ver weg. Dat stellen lokale politici donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering waar de nieuwste ontwerpen werden besproken.
 • Wethouder Arnhem na misstanden: 'Inkoop zorg voldeed niet'

  16 januari 2020
  ARNHEM - Zorgonderneming Flexzorg kon in Arnhem nog jaren zorg leveren nadat fraudesignalen bij de gemeente bekend waren. Dat blijkt uit onderzoek van Follow the Money. Volgens wethouder Roeland van der Zee heeft de gemeente de zorg wel onder controle.
 • Arnhemse wijk Malburgen vreest voor meer sociale huur

  16 januari 2020
  ARNHEM - De Arnhemse wijk Malburgen vreest voor de gevolgen en 'aanverwante problematiek' als er nog meer sociale huur wordt gerealiseerd. 'Er is al zoveel sociale huur in onze wijk', zegt Frans van den Berg namens de wijkbeheergroep Malburgen Oost Zuid woensdagavond in de Arnhemse gemeenteraad.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie