Logo De Belofte

GROENLO - Vrijliggende fietspaden, voorrang voor fietsers en ruimere bochten vormen de - voorlopige - oplossing voor het verkeersprobleem op de kruising Winterswijkseweg en Oude Winterswijkseweg, ter hoogte van de Rabobank, in Groenlo.

De aanleg van een rotonde of ingrijpende reconstructie van de veelbesproken kruising zit er vooralsnog niet in. 'We kiezen voor een oplossing voor de middellange termijn', zegt wethouder Karel Bonsen. 'Een oplossing voor de lange termijn, een rotonde of wat dan ook, parkeren we even.'

De kruising kreeg na de realisatie van de nieuwe N18, met een beperkt aantal op- en afritten bij Groenlo, te maken met onveilige situaties. Bovengenoemde wegen en kruising werden met name in de spitsuren gebruikt als sluipweg van en naar de N18. Dat zorgde voor fietsers voor onveilige situaties.

Omwonenden in actie

Omwonenden in Groenlo kwamen, met steun van een aanzienlijk deel van de bevolking, in het geweer tegen de verkeersoverlast op de kruising. Met succes. De gemeente posteerde tijdens de spitsuren al verkeersregelaars op de kruising en daarbij blijft het niet, want de kruising wordt aangepast.

Daarvoor moet eerst wel grond worden aangekocht van zowel de Rabobank als het bedrijf Flynth, anders kunnen de bochten niet worden verruimd en kunnen de vrijliggende fietspaden niet worden aangelegd. De gemeente Oost Gelre hoopt nog dit jaar met de werkzaamheden te kunnen beginnen.

Met de Rabobank is de gemeente er wel uit, maar met Flynth verlopen de gesprekken moeizamer. 'Flynth moet een aantal parkeerplaatsen inleveren en het bedrijf heeft al een beperkt aantal plaatsen', zegt wethouder Karel Bonsen. 'We zoeken daarvoor een alternatief. De gemeente heeft in de buurt nog een stukje grond, dat zou daarvoor gebruikt kunnen worden.'

Na de schoolvakantie keren de verkeersregelaars weer terug totdat de nieuwe kruising gereed is. Oost Gelre reserveert voor de aanpak van de kruising 135.000 euro.  

Live nieuws

 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
 • Mads en Pepijn zetten onrust over hun schoolplein op politieke agenda

  17 september 2019
  ROZENDAAL - Er moeten meer groene speelmogelijkheden komen voor het schoolplein van de Rozendaalse Dorpsschool. Die vurige oproep deden Mads en Pepijn uit groep zes tijdens de raadsvergadering. En met succes. Coalitiepartij Rosendael ’74 laat weten 'de handschoen op te pakken'. Het 'intimiderende gedrag' van buurtbewoners noemt de partij 'onacceptabel'.
 • Eind in zicht: nieuw gemeentehuis Overbetuwe bereikt hoogste punt

  17 september 2019
  ELST - Het hoogste punt van het nieuwe Overbetuwse gemeentehuis is bereikt: de constructie van het pand in Elst staat. De verwachting is dat burgers medio 2020 hun paspoorten en trouwaktes als vanouds kunnen ophalen nadat het is afgebouwd.
 • Wijchen wijzigt centrumplan na felle kritiek, maar nog lang niet iedereen is tevreden

  17 september 2019
  WIJCHEN - Plannen om het centrum van Wijchen 'mooier te maken', zijn door de gemeente aangepast nadat er ruim 650 kritische burgers in opstand kwamen tegen de ideeën. Nu ligt er een alternatief plan, maar dat is voor lang niet iedereen genoeg om de strijdbijl te begraven.
 • Gemeente Nijkerk trekt 20.000 euro uit voor zes camperplaatsen

  17 september 2019
  NIJKERK - Voor 6 euro per nacht kunnen kampeerders met een caravan straks in Nijkerk staat. De gemeente trekt 20.000 euro uit om zes camperplaatsen aan te leggen met basisvoorzieningen als stroom en water. De gemeente hoopt daarmee meer toeristen te trekken. De huidige camperplaatsen hebben die voorzieningen niet.
 • Gemeenten moeten verordening aanpassen vanwege ambtsgebed

  17 september 2019
  ELBURG - Verschillende Gelderse gemeenten moeten hun algemene organisatieverordening aanpassen. Minister Ollongren heeft een brief naar alle gemeenten gestuurd, waaruit blijkt dat in die verordening duidelijk vermeld moet worden dat raadsleden niet verplicht aanwezig hoeven te zijn bij een eventueel ambtsgebed.
 • D66 Nijmegen maakt zich zorgen om toename daklozen

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Hoeveel daklozen zijn er eigenlijk in Nijmegen? En is er in de stad ook een flinke toename, zoals het landelijke beeld laat zien? En hoe komt dat dan? Dat zijn vragen waarop D66 antwoorden wil van het college van burgemeester en wethouders. De partij maakt zich zorgen.
 • Burgemeesters luiden noodklok: criminelen aan de winnende hand

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Door een gebrek aan politiemensen en geld dreigt de onderwereld steeds meer vervlochten te raken met de bovenwereld. Twaalf burgemeesters, waaronder Hubert Bruls van Nijmegen, doen in een brief een dringend beroep op de Tweede Kamer om de oprukkende criminaliteit gezamenlijk een halt toe te roepen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie