Logo De Belofte

GROENLO - Vrijliggende fietspaden, voorrang voor fietsers en ruimere bochten vormen de - voorlopige - oplossing voor het verkeersprobleem op de kruising Winterswijkseweg en Oude Winterswijkseweg, ter hoogte van de Rabobank, in Groenlo.

De aanleg van een rotonde of ingrijpende reconstructie van de veelbesproken kruising zit er vooralsnog niet in. 'We kiezen voor een oplossing voor de middellange termijn', zegt wethouder Karel Bonsen. 'Een oplossing voor de lange termijn, een rotonde of wat dan ook, parkeren we even.'

De kruising kreeg na de realisatie van de nieuwe N18, met een beperkt aantal op- en afritten bij Groenlo, te maken met onveilige situaties. Bovengenoemde wegen en kruising werden met name in de spitsuren gebruikt als sluipweg van en naar de N18. Dat zorgde voor fietsers voor onveilige situaties.

Omwonenden in actie

Omwonenden in Groenlo kwamen, met steun van een aanzienlijk deel van de bevolking, in het geweer tegen de verkeersoverlast op de kruising. Met succes. De gemeente posteerde tijdens de spitsuren al verkeersregelaars op de kruising en daarbij blijft het niet, want de kruising wordt aangepast.

Daarvoor moet eerst wel grond worden aangekocht van zowel de Rabobank als het bedrijf Flynth, anders kunnen de bochten niet worden verruimd en kunnen de vrijliggende fietspaden niet worden aangelegd. De gemeente Oost Gelre hoopt nog dit jaar met de werkzaamheden te kunnen beginnen.

Met de Rabobank is de gemeente er wel uit, maar met Flynth verlopen de gesprekken moeizamer. 'Flynth moet een aantal parkeerplaatsen inleveren en het bedrijf heeft al een beperkt aantal plaatsen', zegt wethouder Karel Bonsen. 'We zoeken daarvoor een alternatief. De gemeente heeft in de buurt nog een stukje grond, dat zou daarvoor gebruikt kunnen worden.'

Na de schoolvakantie keren de verkeersregelaars weer terug totdat de nieuwe kruising gereed is. Oost Gelre reserveert voor de aanpak van de kruising 135.000 euro.  

Live nieuws

 • Arnhem gaat ondernemers met schulden beter helpen

  19 februari 2020
  ARNHEM - De gemeente Arnhem wil ondernemers met schulden beter helpen. Het ondersteuningspunt dat er nu is, werkt niet goed genoeg. Er komt daarom een nieuw ondernemersloket en gratis financiële hulp voor kleine zelfstandigen. Het gaat vooralsnog om een proef waar ongeveer 175 ondernemers in mee gaan doen.
 • Overbetuwe start onderzoek naar gastarbeiders: ‘Nederland is geen luilekkerland voor ze’

  19 februari 2020
  ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.
 • Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan milieuregels

  19 februari 2020
  ARNHEM - Verschillende Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan de regels. Korrels die tussen het gras worden gestrooid komen buiten de velden terecht en kunnen daar milieuschade veroorzaken. Om dat op te lossen is voor 348.500 euro aan maatregelen nodig, laat verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen weten.
 • Nieuwe financiële tegenspoed dreigt voor Rheden

  19 februari 2020
  DE STEEG - De tekorten op de lopende begroting lopen nu al op in Rheden. Hoeveel precies, kan de gemeente nog niet zeggen. Toch kondigt het college per direct nieuwe maatregelen aan.
 • Europees geld moet 300 Arnhemse huishoudens helpen te verduurzamen

  19 februari 2020
  ARNHEM - Arnhem wil 300 huishoudens die in 'energiearmoede' leven helpen. Daarvoor is een aanvraag gedaan voor twee projecten bij de Europese Unie (EU). Als deze worden goedgekeurd ontvangt de gemeente 595.000 subsidie van de EU. Zelf zal de Rijnstad 305.000 moeten bijdragen en er wordt 30.000 euro van de provincie verwacht.
 • Veel weerstand tegen strenge afvalcontroles

  18 februari 2020
  GELDERMALSEN - Met een nieuw systeem voor gescheiden inzameling heeft Avri ook extra handhavers aangenomen. Ze controleren of afval wel op de juiste manier wordt weggegooid. Bij overtredingen volgt een boete van 104 euro. Het beleid leidt tot woede bij veel inwoners.
 • Bomenbond wil biomassaketels voorkomen, maar gemeente heeft geen mogelijkheden

  18 februari 2020
  ARNHEM - De Arnhemse Bomenbond wil dat de gemeente voorkomt dat er twee biomassaketels worden geplaatst op landgoed Klingelbeek. Maar volgens wethouder Cathelijne Bouwkamp heeft het gesprek waar de actiegroep om vraagt al plaatsgevonden. En daarmee houden de juridische mogelijkheden op, zegt zij.
 • Metamorfose oude Meisjesvakschool in Zutphen kan nog alle kanten op

  18 februari 2020
  ZUTPHEN - Dat de voormalige Meisjesvakschool aan het Vispoortplein in Zutphen gaat veranderen staat vast. Maar of het gaat om sloop of verbouwing is nog niet duidelijk. Volgens wethouder Annelies de Jonge ziet het college er in ieder geval op toe dat dit eerste scenario alleen onder strikte voorwaarden wordt toegestaan. 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie