Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De toekomst van de regionale muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk wordt steeds somberder. De school leeft van de subsidie van Oost Gelre, Aalten en Winterswijk. Maar de raad van Oost Gelre heeft dinsdagavond besloten de subsidie te halveren. Aalten maakte eerder al bekend na augustus 2020 helemaal met de subsidie te stoppen. De grootste steun voor Boogie Woogie komt daarmee alleen nog van Winterswijk.

door Domien Esselink

Mogelijk blijft het niet bij het halveren van de subsidie, maar wordt de bijdrage van Oost Gelre zelfs na een half jaar helemaal stopgezet. Het CDA en de VVD kwamen in ieder geval met het plan om de bijdrage van 177.000 euro te halveren en de acht muziekverenigingen in de gemeente een half jaar de tijd te geven een plan van aanpak te maken om zelfredzaam te worden. Mogelijk stopt de subsidie daarna helemaal, maar de politiek wil het definitieve besluit daarover nu nog niet nemen.

Meer maatwerk

'De muziekverenigingen zijn tevreden over het onderwijs bij Boogie Woogie, maar ze willen ook meer maatwerk', stelde fractievoorzitter Niek Bragt van het CDA dinsdagavond. 'Verenigingen hebben er vertrouwen in dat ze dat zelf kunnen, maar ze kunnen het komende jaar nog niet zonder Boogie Woogie.'  

De gemeenteraad in Oost Gelre - met uitzondering van D66 - stelde niet het muziekonderwijs ter discussie, maar wel de zogenaamde overheadkosten bij Boogie Woogie. Oftewel: de raad wil niet langer meebetalen aan een duur gebouw en al helemaal niet aan een toekomstig Cultuurkwartier in Winterswijk, zoals VVD-voorman Kees Porskamp nogmaals naar voren bracht.

Overig verkiezingsnieuws

 • Sociale wijkteams luiden noodklok: 'Dat gaat de Arnhemmer merken'

  17 augustus 2019
  ARNHEM - De sociale wijkteams moeten meer gaan doen zonder extra personeel, wil het Arnhemse college. Dat gaat niet zonder consequenties, stellen de wijkteams in een brief aan de Arnhemse politiek. 'Dat gaat de Arnhemmer merken.'
 • Hoe kan Overbetuwe de pijn nu nog verzachten voor omwonenden van de Railterminal?

  16 augustus 2019
  ELST - Binnenkort wordt duidelijk of de gemeente Overbetuwe of de provincie Gelderland een vergunning gaat verlenen voor de Railterminal Gelderland (RTG). Die afspraken gaan onder andere over de beperking van overlast voor omwonenden. Tijdens een extra vergadering overlegt de raad op 21 augustus wat de beste keuze is voor de burger.
 • Op Reces Met | 'Dat is de multiculturele samenleving waar ik écht trots op ben'

  16 augustus 2019
  ARNHEM - Op straat zie je mensen met allerlei achtergronden voor elkaar opkomen, stelt Talip Aydemir van DENK Verenigd Arnhem in de vijfde aflevering van 'Op Reces Met'. 'Maar als je elke dag De Telegraaf leest, krijg je een heel ander beeld van Nederland.' We blikken met alle Arnhemse fracties terug op het politieke jaar.
 • Overbetuwe wil weten wie je bent en wat je vindt

  16 augustus 2019
  ELST - Zo'n 6.300 bewoners van Overbetuwe krijgen aankomende week een uitnodiging van de gemeente om mee te doen aan een enquête. De gemeente wil op die manier peilen of inwoners tevreden zijn met hun leven in Overbetuwe.
 • Schone stad kost Tiel nog eens twee ton

  15 augustus 2019
  TIEL - Tiel zal de portemonnee moeten trekken om de stad met het nieuwe afvalsysteem schoon te houden. Met die boodschap gaat wethouder Frank Groen in september naar de gemeenteraad. Met afvalverwerker Avri is hiervoor een plan gemaakt. Het extra schoonmaken en opruimen, extra bekeuren en het geven van voorlichting kost tot eind volgend jaar ruim twee ton.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend