Logo De Belofte

KERKDRIEL - Maasdriel mag voor twee van drie locaties waar in de gemeente illegaal kunstgras is opgeslagen dwangsommen gaan innen. De twee bedrijven waar de graszoden zijn opgeslagen hadden bij de bestuursrechter gevraagd om uitstel van de oplegging van de dwangsommen, omdat ze zeggen de graszoden nergens anders kunnen onderbrengen. Maasdriel laat weten dat die vordering door de rechter nu is afgewezen.

TUF Recycling uit het Brabantse Dongen had vorig jaar zeker vijftig kunstgrasvelden met de omstreden rubberen korrels gedumpt in Gelderland. Het gaat om terreinen in Hedel en Velddriel in de gemeente Maasdriel. De grasmatten zijn omstreden omdat er schadelijke stoffen in zouden zitten.

Maasdriel wilde al begin dit jaar een dwangsom van 30.000 euro bij de ondernemers innen, maar de rechter heeft toen uitstel verleend. Nu kan de gemeente dan toch tot actie overgaan. Voor één locatie is nog eens uitstel tot 1 november verleend omdat hier nog een bezwaarprocedure op loopt.

De gemeente Maasdriel gaat pas na het zomerreces kijken hoe het nu verder moet.

Door: Ton Arbouw

Live nieuws

  • Arnhem gaat ondernemers met schulden beter helpen

    19 februari 2020
    ARNHEM - De gemeente Arnhem wil ondernemers met schulden beter helpen. Het ondersteuningspunt dat er nu is, werkt niet goed genoeg. Er komt daarom een nieuw ondernemersloket en gratis financiële hulp voor kleine zelfstandigen. Het gaat vooralsnog om een proef waar ongeveer 175 ondernemers in mee gaan doen.
  • Overbetuwe start onderzoek naar gastarbeiders: ‘Nederland is geen luilekkerland voor ze’

    19 februari 2020
    ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.
  • Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan milieuregels

    19 februari 2020
    ARNHEM - Verschillende Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan de regels. Korrels die tussen het gras worden gestrooid komen buiten de velden terecht en kunnen daar milieuschade veroorzaken. Om dat op te lossen is voor 348.500 euro aan maatregelen nodig, laat verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen weten.
  • Nieuwe financiële tegenspoed dreigt voor Rheden

    19 februari 2020
    DE STEEG - De tekorten op de lopende begroting lopen nu al op in Rheden. Hoeveel precies, kan de gemeente nog niet zeggen. Toch kondigt het college per direct nieuwe maatregelen aan.
  • Europees geld moet 300 Arnhemse huishoudens helpen te verduurzamen

    19 februari 2020
    ARNHEM - Arnhem wil 300 huishoudens die in 'energiearmoede' leven helpen. Daarvoor is een aanvraag gedaan voor twee projecten bij de Europese Unie (EU). Als deze worden goedgekeurd ontvangt de gemeente 595.000 subsidie van de EU. Zelf zal de Rijnstad 305.000 moeten bijdragen en er wordt 30.000 euro van de provincie verwacht.
  • Veel weerstand tegen strenge afvalcontroles

    18 februari 2020
    GELDERMALSEN - Met een nieuw systeem voor gescheiden inzameling heeft Avri ook extra handhavers aangenomen. Ze controleren of afval wel op de juiste manier wordt weggegooid. Bij overtredingen volgt een boete van 104 euro. Het beleid leidt tot woede bij veel inwoners.
  • Bomenbond wil biomassaketels voorkomen, maar gemeente heeft geen mogelijkheden

    18 februari 2020
    ARNHEM - De Arnhemse Bomenbond wil dat de gemeente voorkomt dat er twee biomassaketels worden geplaatst op landgoed Klingelbeek. Maar volgens wethouder Cathelijne Bouwkamp heeft het gesprek waar de actiegroep om vraagt al plaatsgevonden. En daarmee houden de juridische mogelijkheden op, zegt zij.
  • Metamorfose oude Meisjesvakschool in Zutphen kan nog alle kanten op

    18 februari 2020
    ZUTPHEN - Dat de voormalige Meisjesvakschool aan het Vispoortplein in Zutphen gaat veranderen staat vast. Maar of het gaat om sloop of verbouwing is nog niet duidelijk. Volgens wethouder Annelies de Jonge ziet het college er in ieder geval op toe dat dit eerste scenario alleen onder strikte voorwaarden wordt toegestaan. 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie