Logo De Belofte

- Gemeentebelang Nunspeet heeft aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de boskap in de gemeente Nunspeet. Van diverse inwoners kwam er al langere tijd verontruste signalen binnen bij de lokale partij over de hoeveelheid bomen die gekapt worden en de manier waarop dit gedaan wordt.

'Er wordt op verschillende plekken flink gekapt en daarbij wordt vaak zwaar materieel gebruikt. Dit heeft vaak flinke vernieling van de bodem tot gevolg', aldus raadslid Pieter-Jan van Rossen. Hij vervolgt: 'Tegelijkertijd horen we van natuurbeheerders dat het niet goed gaat met de natuur op de Veluwe. Recent bleek dat de provincie en beheerders op bepaalde plaatsen liever geen wandelaars en mountainbikers hebben omdat die schade toe zouden kunnen brengen.'

Voor Gemeentebelang zijn deze twee verhalen moeilijk met elkaar te rijmen aldus het raadslid: 'Enerzijds mountainbikers willen weren, maar tegelijkertijd met zwaar materieel onderhoud uitvoeren. Ik snap goed dat inwoners daar moeite mee hebben.'

Minder bomen kappen

Recent heeft Natuurmonumenten bekend gemaakt minder bomen te gaan kappen, omdat de leden niet achter het grootschalig kappen stonden. Volgens het raadslid een belangrijk signaal dat goed onderhoud en het bevorderen wat biodiversiteit wel degelijk mogelijk is met minder bomenkap.

'Gemeentebelang is zeker niet tegen het kappen van bomen, we begrijpen heel goed dat dit soms nodig is. Het zit hem in de grootschaligheid en de wijze waarop het uitgevoerd wordt. Volgens ons zou dit beter moeten kunnen.'

Ook is het volgens het raadslid heel goed mogelijk dat de huidige manier waarop gemeente en Staatsbosbeheer met de Nunspeetse bossen omgaan nut en noodzaak heeft, maar dan is het belangrijk dat dit goed uitgelegd wordt: 'Wij signaleren de zorgen van inwoners en gasten van onze Gemeente en kunnen dit zelf ook niet goed uitleggen. Laat Staatsbosbeheer en het college dan uitleggen waarom zaken gaan zoals het gaat.'

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

Overig verkiezingsnieuws

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie