Logo De Belofte

GROESBEEK - Bier van eigen bodem. En wijn en sap uit de streek. Dat wil de gemeente Berg en Dal voortaan schenken op hun bijeenkomsten en evenementen. Dat het meer dan het dubbele gaat kosten neemt de gemeente voor lief.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'Wij zijn trots op onze streekproducten en willen dat op deze manier uitdragen', zegt de gemeente. Bovendien stimuleert de gemeente zo naar eigen zeggen lokaal ondernemerschap en is het duurzamer omdat er op deze manier zo weinig mogelijk tussenstappen zitten tussen de producent en de klant. Er is minder vervoer en koeling nodig. 

'Dat mag best iets meer kosten'

'Onze gemeente kent veel ondernemers die lekkere, pure en lokaal gemaakte producten hebben. Waarom zou je iets van ver halen als het dichtbij zo goed is?', onderbouwt wethouder Irma van de Scheur de keuze voor eigen bier, wijn en sap. 'Als gemeente geven we graag het goede voorbeeld en dat mag best iets meer kosten.' 

De geschatte kosten zijn 4.800 euro, tegenover 2.350 euro nu. In en rond het gemeentehuis zijn met enige regelmaat bijeenkomsten waarbij wat gedronken wordt. Bijvoorbeeld op recepties, bij de lintjesregen, tijdens bijeenkomsten van de gemeenteraad, natuurlijk met carnaval en zo nog wat bijeenkomsten.

Berg en Dal gaat lokale ondernemers vragen mee te doen aan de open inschrijving. Dit gaat om lokale producenten van sap, bier en wijn. De verwachting is dat de gemeente na de zomervakantie kan beginnen met het vullen van glazen met lokale dranken. Maar, zo zegt de gemeente: 'Vanzelfsprekend maken we eerst de bestaande voorraad op.'

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie