Logo De Belofte

EDE - Onlangs verscheen in de lokale media een bericht over de Edese Sterre. Ze verzamelde handtekeningen om de gemeente te overtuigen het speeltuintje te plaatsen in het Beatrixpark. Bram van de Beek van de ChristenUnie las dit verhaal en het riep bij hem vragen op. Het raadslid maakte daarom gebruik van het vragenuurtje tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdagavond.

'Voldoende speelmogelijkheden'

Van de Beek  vroeg het college van burgemeester en wethouders of de speelplaatsen wel eerlijk verdeeld zijn over de gemeente. Ook wilde hij weten hoe de gemeente de speelplekken diverser kan maken. Het raadslid stelt ook dat er al meerdere initiatieven zijn voor speelplaatsen. 'Hoe gaat men daarmee om?'

'Verdeling speelplekken in kaart gebracht'

Wethouder Hoefsloot heeft Sterre gesproken en heeft de handtekeningen in ontvangst genomen. Hij concludeert dat de betrokkenheid vanuit de buurt groot is, maar de bedachte locatie niet de meest ideale is. Hoefsloot: 'Wij gaan onderzoeken waar de beoogde speelplaats van Sterre moet komen.Er zijn juist rondom het Beatrixpark te weinig speelplekken.' De wethouder gaf tevens aan dat de verdeling van speelplaatsen in de gemeente Ede goed in kaart is gebracht, hij gaat de raad daarover inlichten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: Mediapartner Omroep Ede

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Raad Doetinchem akkoord met bijdrage gevel schouwburg Amphion

  19 juli 2019
  DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem stelt 2,3 miljoen euro beschikbaar voor het herstel van de gevel van Schouwburg Amphion. Het theater kan het bedrag voor de herstelwerkzaamheden zelf niet ophoesten.
 • Concurrenten zwembad Culemborg slijpen de messen

  19 juli 2019
  CULEMBORG - Twee concurrenten van het bedrijf dat de exploitatie van het noodlijdende zwembad De Waterlinie in Culemborg mag verzorgen, overwegen nu een gang naar de rechter. Die concurrenten, Sportfondsen Nederland en zwembadexploitant Laco, voelen zich gepasseerd in de aanbesteding van het bad.
 • Afvalstoffenheffing Ede 'tussen de 8 en de 10 euro' omhoog

  19 juli 2019
  EDE - De afvalstoffenheffing in Ede gaat omhoog. 'Tussen de 8 en de 10 euro, in die orde van grootte zal het zijn', zegt wethouder Lex Hoefsloot (GroenLinks). De verhoging wordt waarschijnlijk in 2021 doorgevoerd.
 • Regiodeal Foodvalley is rond, 73 miljoen euro naar voedsel en landbouw

  19 juli 2019
  EDE - De regiodeal Foodvalley is rond. De gemeenteraad van Ede heeft donderdagavond als laatste partij een akkoord op de plannen gegeven. Daarmee is de kapitaalinjectie van ruim 73 miljoen euro beslist.
 • Komen de Landmachtdagen naar Ede?

  19 juli 2019
  EDE - De Landmachtdagen moeten naar Ede. Dat wil de gemeente, blijkt donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Ede had in het verleden meerdere kazernes en herbergde vele militairen. Die tijd is voorbij. Toch vindt de gemeente zich een uitstekende kandidaat voor de Landmachtdagen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend