Logo De Belofte

EDE - Er is eindelijk duidelijkheid over De Klinkenberg in Ede. De voormalige zorgflat wordt gesloopt, er komen zo'n 140 appartementen voor in de plaats. Dat heeft het gemeentebestuur besloten.

Er komen tachtig sociale huurwoningen. De andere zestig appartementen worden duurdere huur- of koopwoningen. 

Flat staat al 7 jaar leeg

De flat aan de Klinkerbergerweg staat al 7 jaar leeg. Tot 2012 was het een verzorghuis. Maar bewoners moesten in december dat jaar hun huizen verlaten omdat het gebouw niet meer veilig zou zijn.

In 2016 wilde de gemeente er een huisvesting voor vluchtelingen van maken. Maar dat was niet meer nodig, omdat het aantal asielaanvragen erg afnam. 

Inloopavond 11 juli

Op 11 juli wordt er door de ontwikkelaar en de gemeente een inloopavond georganiseerd voor omwonenden.

Bewoners die het niet eens zijn met de plannen voor De Klinkenberg kunnen tussen 20 juni en 31 juli hun bezwaren kenbaar maken door een brief te sturen aan de gemeenteraad (Gemeenteraad van Ede, Postbus 9022, 6710 HK EDE). 

Na de zomer bespreekt de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan. 

 

 

 

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Raad Doetinchem akkoord met bijdrage gevel schouwburg Amphion

  19 juli 2019
  DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem stelt 2,3 miljoen euro beschikbaar voor het herstel van de gevel van Schouwburg Amphion. Het theater kan het bedrag voor de herstelwerkzaamheden zelf niet ophoesten.
 • Concurrenten zwembad Culemborg slijpen de messen

  19 juli 2019
  CULEMBORG - Twee concurrenten van het bedrijf dat de exploitatie van het noodlijdende zwembad De Waterlinie in Culemborg mag verzorgen, overwegen nu een gang naar de rechter. Die concurrenten, Sportfondsen Nederland en zwembadexploitant Laco, voelen zich gepasseerd in de aanbesteding van het bad.
 • Afvalstoffenheffing Ede 'tussen de 8 en de 10 euro' omhoog

  19 juli 2019
  EDE - De afvalstoffenheffing in Ede gaat omhoog. 'Tussen de 8 en de 10 euro, in die orde van grootte zal het zijn', zegt wethouder Lex Hoefsloot (GroenLinks). De verhoging wordt waarschijnlijk in 2021 doorgevoerd.
 • Regiodeal Foodvalley is rond, 73 miljoen euro naar voedsel en landbouw

  19 juli 2019
  EDE - De regiodeal Foodvalley is rond. De gemeenteraad van Ede heeft donderdagavond als laatste partij een akkoord op de plannen gegeven. Daarmee is de kapitaalinjectie van ruim 73 miljoen euro beslist.
 • Komen de Landmachtdagen naar Ede?

  19 juli 2019
  EDE - De Landmachtdagen moeten naar Ede. Dat wil de gemeente, blijkt donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Ede had in het verleden meerdere kazernes en herbergde vele militairen. Die tijd is voorbij. Toch vindt de gemeente zich een uitstekende kandidaat voor de Landmachtdagen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend