Logo De Belofte

EDE - Na 10 jaar scheiden de wegen voor Ellen Wijnsouw en GemeenteBelangen. De verschillen in opvattingen van koers en toekomstbeeld hebben het bestuur en fractie van GemeenteBelangen Ede doen besluiten om de samenwerking met het raadslid te beëindigen. Het besluit is donderdagavond genomen en aan haar medegedeeld.

Fractievoorzitter Gabrielle Hazeleger-Demmers laat weten dat de beslissing niet zomaar uit de lucht is komen vallen. 'De partij betreurt de ontstane situatie en dankt Ellen Wijnsouw voor haar jarenlange inzet voor de gemeente en voor GemeenteBelangen Ede.'

Raadslidmaatschap

Ellen Wijnsouw werd op 17 december 2009 geinstalleerd als raadslid. Sport, cultuur en het sociaal domein waren thema's waar de Edese Wijnsouw zich voornamelijk mee bezighield in de fractie van GemeenteBelangen. Hazeleger Demmens is duidelijk. 'Ellen is een supermens, persoonlijk kunnen we het goed vinden, maar politiek gezien waren wij het niet altijd eens.'

Toekomst

Of Ellen Wijnsouw haar zetel opgeeft, is nog niet bekend. 'Wij geven Ellen even de tijd om dit alles te verwerken en om na te denken over haar toekomst in de raad. Ik weet echt niet wat zij zal doen. Of haar zetel bij onze fractie blijft of alleen verder gaat', besluit Hazeleger-Demmers. Ellen Wijnsouw was niet bereikbaar voor commentaar.

 

 

 

Door: Mediapartner Omroep Ede

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Raad Doetinchem akkoord met bijdrage gevel schouwburg Amphion

  19 juli 2019
  DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem stelt 2,3 miljoen euro beschikbaar voor het herstel van de gevel van Schouwburg Amphion. Het theater kan het bedrag voor de herstelwerkzaamheden zelf niet ophoesten.
 • Concurrenten zwembad Culemborg slijpen de messen

  19 juli 2019
  CULEMBORG - Twee concurrenten van het bedrijf dat de exploitatie van het noodlijdende zwembad De Waterlinie in Culemborg mag verzorgen, overwegen nu een gang naar de rechter. Die concurrenten, Sportfondsen Nederland en zwembadexploitant Laco, voelen zich gepasseerd in de aanbesteding van het bad.
 • Afvalstoffenheffing Ede 'tussen de 8 en de 10 euro' omhoog

  19 juli 2019
  EDE - De afvalstoffenheffing in Ede gaat omhoog. 'Tussen de 8 en de 10 euro, in die orde van grootte zal het zijn', zegt wethouder Lex Hoefsloot (GroenLinks). De verhoging wordt waarschijnlijk in 2021 doorgevoerd.
 • Regiodeal Foodvalley is rond, 73 miljoen euro naar voedsel en landbouw

  19 juli 2019
  EDE - De regiodeal Foodvalley is rond. De gemeenteraad van Ede heeft donderdagavond als laatste partij een akkoord op de plannen gegeven. Daarmee is de kapitaalinjectie van ruim 73 miljoen euro beslist.
 • Komen de Landmachtdagen naar Ede?

  19 juli 2019
  EDE - De Landmachtdagen moeten naar Ede. Dat wil de gemeente, blijkt donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Ede had in het verleden meerdere kazernes en herbergde vele militairen. Die tijd is voorbij. Toch vindt de gemeente zich een uitstekende kandidaat voor de Landmachtdagen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend