Logo De Belofte

DINXPERLO - D66, CDA, HMV en Gemeentebelangen hebben het college van Aalten teruggefloten over de Beggelderdijk in Dinxperlo. De vier partijen willen een bestemmingsplanwijziging voor een nieuwe, sober aangelegde weg.

Met die wijziging moet de Beggelderdijk een ‘aantrekkelijke’ toegangsweg naar Dinxperlo worden. De vier partijen willen buurtbewoners tegemoetkomen die klagen over een onveilige weg en overlast door het verkeer.

Onhaalbare kaart

Het college van burgemeester en wethouders wilde zich beperken tot het opknappen van de weg, omdat er weinig verkeer over gaat. Bovendien wordt een bestemmingsplanwijziging door het college als een onhaalbare kaart beschouwd; Raad van State zal het voorstel afschieten. Door de procedure gaan twee tot drie jaar verloren en is de investering van 25.000 euro in een bestemmingsplanwijziging verloren geld, stelt wethouder Martin Veldhuizen.

VVD, ChristenUnie en Progressieve Partij (PP) waren tegen het amendement en haalden dus bakzeil. ‘Dit plan is veel te duur en kansloos, daarmee houd je Dinxperlo voor de gek’, stelde Bert Weevers. Hij haalde daarmee de onvrede op de hals van Alex Walter van Gemeentebelangen, die vindt dat er nu doorgepakt moet worden. Anders is er sprake van een gemiste kans, vindt Walter. ‘De eigenaar is bereid de grond te verkopen en het tracé loopt volledig over Aaltens grondgebied.’

Motie

Alexander van der Graaff (D66) vindt dat er ‘na twintig jaar praten’ duidelijkheid moet komen om de weg veilig te maken ‘om het goed te regelen voor nu en de toekomst.’ D66 diende samen met Gemeentebelangen ook nog een motie in om de weg eerst voor 400.000 euro te verbeteren en de maximumsnelheid terug te brengen naar 30 kilometer per uur, maar die haalde het niet.

Het amendement wel, tot teleurstelling van wethouder Veldhuizen. ‘Met het opknappen van de weg kun je een snelle slag maken.’ Er komt nu echter eerst een bestemmingsplanwijziging, met een mogelijk langdurig juridisch traject en Raad van State als eindstation.

Live nieuws

 • Onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten

  22 augustus 2019
  DIDAM - Montferland onderzoekt samen met de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort de huisvesting van arbeidsmigranten in de regio. De gemeente herbergt op dit moment 2500 buitenlandse werkkrachten en merkt dat de huisvesting kan zorgen voor onveilige en ongezonde situaties, wat vraagt om een oplossing.
 • Oost Gelre wil nieuwe woningen realiseren

  22 augustus 2019
  LICHTENVOORDE - Een onderzoek naar de woningbouwbehoefte van Oost Gelre laat zien dat er meer vraag is dan aanbod in iedere kern van de gemeente. Het college wil daarom snel aan de slag om in totaal tweehonderd woningen te laten realiseren.
 • Nunspeet aan Zee: Europarcs Veluwemeer en Gemeentebelang vinden elkaar

  22 augustus 2019
  NUNSPEET - Tijdens een werkbezoek van Gemeentebelang aan Europarcs Veluwemeer is uitgebreid gesproken over het onderwerp Nunspeet aan Zee. 'Wij zoeken met nadruk de binding met het dorp Nunspeet en we hebben huurders en campinggasten die willen genieten van alles wat Nunspeet te bieden heeft', zegt Giel Hendrikx, manager van het park. Het betreft dan zowel de faciliteiten in het dorp, de bossen en het kustgebied.
 • VVD stelt vragen over voormalig Parkhotel Hierden

  22 augustus 2019
  HIERDEN - De VVD Harderwijk-Hierden heeft schriftelijke vragen ingediend over het terrein van het voormalig Parkhotel in Hierden. Volgens de VVD is er veel onrust onder de bewoners rondom de Molenweg.
 • Omrijden geblazen: groot onderhoud aan drukke Rijksweg in Malden

  21 augustus 2019
  MALDEN - Automobilisten die gebruik maken van de Rijksweg N844 bij Malden moeten vanaf komende maand rekening houden met ernstige verkeershinder. De weg die dwars door het dorp Malden snijdt wordt tot in het voorjaar van 2020 afgesloten om groot onderhoud te kunnen uitvoeren.
 • Zaltbommel aan de slag met plan van aanpak voor verwarde personen

  21 augustus 2019
  ZALTBOMMEL - De adviesraad Sociaal Domein Zaltbommel adviseert de gemeente om met een plan van aanpak te komen voor mensen die verward gedrag vertonen. Dat schrijven zij in een brief: 'We maken ons zorgen over het gebrek aan voortvarendheid.'
 • Opnieuw zorgen over plannen met komst zorghotel Hierden

  21 augustus 2019
  HIERDEN - De VVD Harderwijk-Hierden heeft schriftelijke vragen ingediend over het terrein van het voormalig Parkhotel in Hierden. Volgens de VVD is er veel onrust onder de bewoners rondom de Molenweg.
 • 'Wethouder luchtig over kritiek inspectie op zorgcentrum Maldenburch'

  20 augustus 2019
  MALDEN - De lokale partij Democraten Gemeente Heumen maakt zich zorgen over de kwaliteit van de geleverde zorg aan de bewoners van zorgcentrum Malderburch in Malden. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij stelt aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie