Logo De Belofte

DINXPERLO - D66, CDA, HMV en Gemeentebelangen hebben het college van Aalten teruggefloten over de Beggelderdijk in Dinxperlo. De vier partijen willen een bestemmingsplanwijziging voor een nieuwe, sober aangelegde weg.

Met die wijziging moet de Beggelderdijk een ‘aantrekkelijke’ toegangsweg naar Dinxperlo worden. De vier partijen willen buurtbewoners tegemoetkomen die klagen over een onveilige weg en overlast door het verkeer.

Onhaalbare kaart

Het college van burgemeester en wethouders wilde zich beperken tot het opknappen van de weg, omdat er weinig verkeer over gaat. Bovendien wordt een bestemmingsplanwijziging door het college als een onhaalbare kaart beschouwd; Raad van State zal het voorstel afschieten. Door de procedure gaan twee tot drie jaar verloren en is de investering van 25.000 euro in een bestemmingsplanwijziging verloren geld, stelt wethouder Martin Veldhuizen.

VVD, ChristenUnie en Progressieve Partij (PP) waren tegen het amendement en haalden dus bakzeil. ‘Dit plan is veel te duur en kansloos, daarmee houd je Dinxperlo voor de gek’, stelde Bert Weevers. Hij haalde daarmee de onvrede op de hals van Alex Walter van Gemeentebelangen, die vindt dat er nu doorgepakt moet worden. Anders is er sprake van een gemiste kans, vindt Walter. ‘De eigenaar is bereid de grond te verkopen en het tracé loopt volledig over Aaltens grondgebied.’

Motie

Alexander van der Graaff (D66) vindt dat er ‘na twintig jaar praten’ duidelijkheid moet komen om de weg veilig te maken ‘om het goed te regelen voor nu en de toekomst.’ D66 diende samen met Gemeentebelangen ook nog een motie in om de weg eerst voor 400.000 euro te verbeteren en de maximumsnelheid terug te brengen naar 30 kilometer per uur, maar die haalde het niet.

Het amendement wel, tot teleurstelling van wethouder Veldhuizen. ‘Met het opknappen van de weg kun je een snelle slag maken.’ Er komt nu echter eerst een bestemmingsplanwijziging, met een mogelijk langdurig juridisch traject en Raad van State als eindstation.

Live nieuws

 • De Betuwe knapt schietbaan op voor mondiaal toernooi

  23 mei 2020
  OMMEREN - Apetrots is schietvereniging De Betuwe op het binnenslepen van de World Police and Firegames. Maar eerst wil de club de accommodatie nog een flinke opknapbeurt geven. Deze week is een belangrijke horde genomen: de gemeenteraad stemt in met de plannen.
 • Ondernemers christelijk Elburg maken statement: Eerste Pinksterdag koopzondag

  23 mei 2020
  ELBURG - Maar liefst 23 ondernemers in de Vesting van Elburg nemen het heft in eigen handen. Nu de gemeenteraad van het christelijke bolwerk geen tijdelijke koopzondag lijkt goed te keuren, openen zij op 31 mei - Eerste Pinksterdag - hun winkels. Buiten kerktijden, tussen 13:00 en 17:00 uur. ‘Het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid.’
 • Dit middel werkt fantastisch, maar het gebruiken mag niet

  22 mei 2020
  GROESBEEK - De provincie Gelderland is met anderen in gesprek met Den Haag om de Gelderse bodem vruchtbaarder te kunnen maken voor landbouw. Er zijn allerlei bodemverbeteraars voor niet zelden gortdroge, dorre aarde. Maar de wet staat niet toe dat ze worden toegepast. Dat moet anders vinden velen, bijvoorbeeld in de gemeente Berg en Dal.
 • Doetinchem wil fietsveilige stad worden, maar lukt dat ook?

  22 mei 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem brengt de komende tijd knelpunten voor de fietsveiligheid in beeld met als doel om de huidige fietsinfrastructuur te verbeteren. Daarmee wil de gemeente toewerken naar de ambitie om een fietsvriendelijke stad te zijn.
 • Bonnetjes? Die zijn er niet, zegt het Arnhemse college

  21 mei 2020
  ARNHEM - Geen van de leden van het Arnhemse college van burgemeester en wethouders heeft de afgelopen jaren declaraties ingediend. Dat laten ze weten na vragen van SP en CDA. Die vroegen zich af waarom de declaraties niet meer online staan, zoals afgesproken.
 • Raadsvergadering gestaakt: 'Beschamend voor Arnhem'

  21 mei 2020
  ARNHEM - De digitale raadsvergadering in Arnhem is woensdagavond voortijdig gestaakt. Dit werkt zo niet, concludeerde voorzitter Ahmed Marcouch na een goed uur van schorsingen, ellenlange stemmingen en vooral haperende camera's en microfoons.
 • Gratis smartphone voor brugklassers uit arme gezinnen

  20 mei 2020
  DE STEEG - Brugklassers uit Rhedense gezinnen met een minimaal inkomen kunnen vanaf nu standaard aanspraak maken op een gratis smartphone. De pilot van dit jaar beviel goed en wordt voortgezet.
 • 'Meer mogelijkheden tot bijverdienen vanuit de bijstand'

  20 mei 2020
  ARNHEM - Arnhemmers die in de bijstand zitten, moeten meer mogelijkheden krijgen om naast hun uitkering bij te kunnen verdienen. Dat vinden PvdA en GroenLinks. Die laatste partij stelde hier vragen over aan het college omdat onderzoek laat zien dat dit tot meer werk leidt.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie