Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Muziekschool Boogie Woogie krijgt over 2019, 2020 en 2021 150.000 euro per jaar extra subsidie van de gemeente Winterswijk. Dat is bovenop de jaarlijkse subsidie van 550.000 euro. Het college stelt dat de raad voor, om daarmee goed muziekonderwijs in Winterswijk te garanderen en Boogie Woogie de gelegenheid te geven zich voor te bereiden op een situatie die uiteindelijk moet leiden tot een lagere subsidie en mogelijk een minder uitgebreid lespakket.

In 2022 moet Boogie Woogie onderdeel worden van het cultuurkwartier. Dat is het project om in het gebied tussen twee leegstaande winkels aan de Wooldstraat en muziekschool Boogie Woogie een complex van bioscoop, bibliotheek en muziekcentrum te maken. Compleet met veel groen, een verdiepte parkeerkelder en vrijstaande woningen..

Winterswijk is akkoord met een businessplan van Boogie Woogie, waarin een vraaggericht beleid het uitgangspunt is. De twee andere deelnemende gemeenten hebben dat plan nog niet omarmd. Aalten stel onomwonden dat de bijdrage aan Boogie Woogie niet meer zal zijn dan 80.000 euro per jaar.

Uit onderzoek is gebleken dat Boogie Woogie voor de muziekverenigingen in Aalten, Oost Gelre en Winterswijk onmisbaar is. Tijdens de raadsvergaderingen van Aalten en Oost Gelre de komende weken moet blijken of dat ook gehonoreerd wordt met het instemmen van het businessplan. Drie bestuursleden van Boogie Woogie zijn inmiddels afgetreden om de onduidelijkheid die de gemeenten in hun ogen lieten ontstaan over dat businessplan.

 

Door: RTV Slingeland - Redactie

Overig verkiezingsnieuws

 • Onverwachte financiële meevaller voor Winterswijk

  20 juni 2019
  WINTERSWIJK - Een onverwachte meevaller voor Winterswijk. De gemeente krijgt in 2020 ruim 1 miljoen euro en in 2021 800.000 euro meer van het Rijk. Dat blijkt uit de zogenoemde meicirculaire van het Rijk.
 • Bewoners Arnhemse 'bouwput' voelen zich nog altijd niet gehoord

  20 juni 2019
  ARNHEM - 'We hebben niet het gevoel dat we serieus worden genomen', zegt bewoner Frans Beumkes. Namens de omwonenden van de B.P. van Verschuerstraat overhandigde hij woensdag een petitie met 150 handtekeningen aan wethouder Cathelijne Bouwkamp.
 • Biomassacentrale zaak voor de provincie, vindt de Arnhemse politiek

  20 juni 2019
  ARNHEM - Het Arnhemse college wil zijn vingers niet branden aan uitspraken over de wenselijkheid van de komst van de biomassacentrale op het Industrie Park Kleefse Waard (IPKW). Wethouder Jan van Dellen wil opheldering van de provincie in deze kwestie.
 • Hartenkreet gemeenten na miljoenentekorten: 'Rijk help ons'

  19 juni 2019
  NIJMEGEN - Een tekort voor dit jaar dat is opgelopen van 6 naar 12 miljoen. En de daarop volgende jaren een tekort dat structureel oploopt naar 10 miljoen. Bezorgde raadsleden van de gemeente Nijmegen kregen woensdagavond uitleg over de financiële ellende. De verantwoordelijke wethouder kondigde aan dat Nijmegen met andere gemeenten Den Haag om hulp gaat vragen.
 • Extern onderzoek naar handelswijze oud-wethouder Elburg

  19 juni 2019
  ELBURG - Er komt een extern onderzoek naar de rol van SGP-raadslid Jan Polinder in het proces rondom de huisvesting van arbeidsmigranten op 't Harde. Dat kondigde burgemeester Jan Nathan Rozendaal woensdagavond aan in de commissievergadering.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend