Logo De Belofte

BARNEVELD - De gemeente Barneveld is voorzichtig positief over de extra steun vanuit het Rijk voor de jeugdzorg. De overheid trekt de komende drie jaar een miljard euro uit om tekorten op de jeugdzorg te dichten.

'Eigenlijk weten we niet zo goed of we nou blij moeten zijn of niet', vertelde wethouder Hans van Daalen dinsdagavond tijdens de commissievergadering. 'Aan de ene kant is het goed dat er nu geld beschikbaar is, maar aan de andere kant is het toegezegde bedrag voor drie jaar.'

Tekort van 4,2 miljoen

Door onder meer oplopende kosten op de jeugdzorg ontstaat in toenemende mate een tekort op de begroting bij gemeenten. Vorig jaar was het tekort in Barneveld 4,2 miljoen euro. 

SGP-raadslid Jan Top vroeg tijdens de vergadering wat Barneveld van de extra steun kan verwachten. 'Ik denk dat wij voorzichtig positief zijn', antwoordde Van Daalen. 'Maar we moeten nog gaan rekenen wat het exact voor ons betekent.'

Er is namelijk nog niet bekend hoe het bedrag wordt verdeeld. 'Er zijn verschillende modellen die toegepast kunnen worden, maar we weten nog niet welke gebruikt gaat worden', aldus de wethouder. 

Zie ook:

 

Het laatste nieuws uit Barneveld

Overig verkiezingsnieuws

 • Bouw World Food Center Ede in gevaar na stikstofuitspraak

  16 juli 2019
  EDE - Vijftig bouwprojecten in Ede staan op losse schroeven vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State. Onder meer de plannen voor het World Food Center (WFC) en de bouw van 850 woningen in de gemeente moeten opnieuw bekeken worden. Dat blijkt uit navraag van Omroep Gelderland.
 • Wijchen raakt 'witte boerderij' maar niet kwijt

  16 juli 2019
  WIJCHEN - Het lukt de gemeente Wijchen maar niet om van de Woezikse 'witte boererij' af te komen. Een koopovereenkomst met een potentiële koper is deze week ontbonden.
 • Veerhaven Ochten wordt omgetoverd tot recreatiegebied

  16 juli 2019
  OCHTEN - Bij de oude Veerhaven in Ochten komt een informatiecentrum over oorlog en hoogwater om het toerisme in de regio verder te ontwikkelen. Dit centrum is onderdeel van een compleet recreatiegebied dat in 2022 klaar moet zijn.
 • Toch nog 75 euro compensatie voor hoge waterrekening Wageningers

  16 juli 2019
  WAGENINGEN - Een groot deel van de Wageningers met een laag inkomen, krijgt toch nog geld terug voor een verhoogde waterafrekening van Vitens. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond besloten. Het gaat in 2019 om 75 euro per huishouden.
 • Wachten op 1800 euro, deze Wageningse studenten zijn het zat

  16 juli 2019
  WAGENINGEN - Minimaal 100 Wageningse studenten wachten al langer dan een half jaar op geld. Het gaat om 400 tot bijna 2000 euro per persoon. Dat stelt studentenorganisatie Student Alliance Wageningen. De belangenbehartiger trekt aan de bel.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend