Logo De Belofte

HUISSEN - Het college van Lingewaard wil graag met de provincie om tafel om te spreken over alternatieve omleidingsroutes tijdens het onderhoudswerk aan de A325 en de Pleijroute (N325). De gemeente komt daarmee vooral op voor de ondernemers in Lingewaard die grote zorgen hebben over het geplande onderhoud deze zomer. Daardoor zouden zij veel moeten omrijden, wat tijd en geld kost en slecht is voor het milieu.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gaat om groot onderhoud aan de A325 en de Pleijroute van 8 juli tot en met 25 augustus. Volgens de provincie 'qua complexiteit' één van de grootste onderhoudswerkzaamheden aan het eigen wegennet ooit.

Omrijden en sluipverkeer

Het werk is onderverdeeld in drie fases en over alle drie bestaan grote zorgen in de gemeente Lingewaard.

'Tijdens fase 1 is de N325 vanaf GelreDome naar Velperbroek afgesloten. Onze ondernemers, en met name die uit Huissen, moeten daarvoor flink omrijden om de A12 te bereiken', legt een woordvoerder uit.

Tijdens fase 2, als de A325 van Nijmegen naar het GelreDome is afgesloten, verwacht Lingewaard juist veel sluipverkeer door Huissen, de alternatieve route vanaf knooppunt Ressen naar het Arnhemse stadion.

Extra tijd, geld en CO2-uitstoot

Tijdens fase 3 is de N325 van Velperbroek naar GelreDome afgesloten. Ook dan moeten Lingewaardse ondernemers omrijden. Volgens wethouder Johan Sluiter kost dat extra tijd, geld en zorgt het voor extra CO2-uitstoot.

'Logistieke transporteurs hebben aan de bel getrokken en willen graag in overleg met de provincie om mogelijke alternatieven te bespreken. We spreken mede namens onze ondernemers onze zorg uit om de verkeershinder in Lingewaard.'

Zie ook: Groot onderhoud A325/N325: in zomer wekenlang overlast rond Arnhem en Nijmegen

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie