Logo De Belofte

NIJMEGEN - Er is vanuit de gemeente wel degelijk gecontroleerd bij een feest in een studentenhuis aan de Sint Annastraat in Nijmegen. Dat zegt burgemeester Bruls in antwoord op de brief van omwonenden waarin zij zeggen dat zij zich in de steek gelaten voelen door hun burgemeester. Volgens Bruls viel het feestje wel mee.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gaat om een feest van vrijdag 17 mei. Vooraf was bij omwonenden een briefje in de bus gedaan met de aankondiging dat er tot 01.00 uur rumoer zou zijn. Bewoners hadden hier echter geen begrip voor en namen vooraf contact op met de politie, de wijkmanager, bureau Toezicht en de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). Van de politie en de wijkmanager kregen zij de verzekering dat er extra opgelet zou worden. Van bureau Toezicht en de ODRN kregen zij geen enkele reactie.

Bewoners teleurgesteld

Volgens de bewoners is er echter niet gehandhaafd. Ralf Nieuwenhuijsen van platform Kamerbreed heeft daarom namens de bewoners een brief aan de burgemeester gestuurd waarin hij zijn teleurstelling uitspreekt. Bewoners hebben naar eigen zeggen wel negen keer met de politie gebeld voordat die kwam en het feest uiteindelijk om 03.00 uur stopte.

Burgemeester Bruls daarover: 'Mensen zeggen zoveel. Er stond daar zelfs al een controle gepland lang voordat de eerste melding binnenkwam, dus dat is niet zo.'

Bruls: 'Ik verwacht een leuke taart'

Bruls vervolgt: 'Het gebeurt echt wel dat zaken worden stilgelegd, maar dat was hier schijnbaar niet nodig volgens de dienstdoende toezichthouders. Ze hebben dus laten zien dat er wel degelijk wordt opgetreden door de gemeente, de heer Nieuwenhuijsen kan heel tevreden zijn. Dus is ik verwacht eerlijk gezegd dat hij na deze brief een leuke taart stuurt.'

Tekst gaat verder na de video:

Taartentruc van burgervader

Maar Ralf Nieuwenhuijsen 'trapt daar niet in'. De taartentruc van onze burgervader is waarschijnlijk iets waar hij zich vaker van bedient. Volgens Nieuwenhuijsen heeft het optreden vanuit de gemeente geen nut gehad omdat er om 00.30 uur nog steeds geluidsoverlast was getuige een opname die bewoners om 00.30 uur maakten. 

Volgens Nieuwenhuijsen was het pas om 03.00 uur stil terwijl bureau Handhaving volgens hem al op 02.00 uur hun dienst beëindigd had. Nieuwenhuijsen is inmiddels wel opgebeld door bureau Handhaving met excuses dat zij vorige week niet hadden gereageerd op de zorgen van de omwonenden.

Niet beseft dat het feest achter was

Bureau Handhaving gaf hem aan dat zij aan de voorkant van het pand aan de Sint Annastraat gecontroleerd hebben en daarbij geen overlast konden bespeuren. Volgens Nieuwenhuijsen is dat logisch omdat het heel hoge huizen zijn terwijl het feest in de achtertuin was. Maar omwonenden met aangrenzende tuinen ervaren dan naar eigen zeggen juist wel overlast. Maar dat had de medewerker van Bureau Handhaving zich niet gerealiseerd, zo bleek uit zijn gesprek met Ralf Nieuwenhuijsen.

Zie ook: Omwonenden Nijmeegs studentenhuis boos over feestje tot midden in de nacht

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Belasting voor je hond: dit vinden Gelderlanders ervan

  21 juni 2019
  - 'Hef een belasting op paarden! En dan ook gelijk één voor katten!' Het zijn veelgehoorde reacties in ons onderzoek naar hondenbelasting. We werden overspoeld met de antwoorden van duizenden Gelderlanders en inventariseerden: 'Heeft u last van poep op straat?'. En wat vindt u eigenlijk van die blaftaks?'
 • Hartenkreet gemeenten na miljoenentekorten: 'Rijk help ons'

  19 juni 2019
  NIJMEGEN - Een tekort voor dit jaar dat is opgelopen van 6 naar 12 miljoen. En de daarop volgende jaren een tekort dat structureel oploopt naar 10 miljoen. Bezorgde raadsleden van de gemeente Nijmegen kregen woensdagavond uitleg over de financiële ellende. De verantwoordelijke wethouder kondigde aan dat Nijmegen met andere gemeenten Den Haag om hulp gaat vragen.
 • Nijmegen krijgt 13 asowoningen: 'Gemeente heeft schijt aan de bevolking'

  18 juni 2019
  NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen zet door: er komen 13 Skaeve Huse in de stad, in de volksmond ook wel asowoningen genoemd. Acht van die woningen komen aan de Stadbroekseweg in Dukenburg en vijf aan de Stationsstraat in Nijmegen-Noord. Bewoners van Noord waren eerder kritisch en zijn dat nog steeds.
 • Veel bedenkingen, maar Nijmegen gaat voor wietproef

  12 juni 2019
  NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen mag zijn stad gaan aanprijzen voor een wietproef. Daarover zijn raadsleden het woensdagavond eens geworden. Volgende week is Bruls in Den Haag. Toch zijn er nog steeds veel twijfels over het experiment met gereguleerde wietteelt.
 • Nijmegen neemt oude diesels op de korrel

  06 juni 2019
  NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen onderzoekt de mogelijkheid om oude diesels te weren uit de hele stad. Funest voor ondernemers, stelt onder meer MKB Nederland. Het grote merendeel van die oude diesels is namelijk in handen van bedrijven.

Overig verkiezingsnieuws

 • Chaos op de weg: gemeente trekt stekker uit verkeersproef 's-Heerenberg

  24 juni 2019
  ULFT - Chaotische taferelen in 's-Heerenberg: de verkeersproef die de gemeente Montferland daar was gestart op de Emmerikseweg, is na anderhalve week afgebroken. De maatregelen die genomen werden, zorgden ervoor dat er op drukke dagen een verkeerschaos ontstond. 
 • GroenLinks: 'Partijen meer uit op frustreren van processen dan besturen van de stad'

  24 juni 2019
  ARNHEM - 'Partijen zijn meer uit op het frustreren van processen dan het leiden van de stad.' Dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Mark Coenders over het werkelijke klappen van de coalitie in Arnhem. 'Het heeft geen zin om dat te ontkennen. De Arnhemse politiek zit in zware tijden.'
 • Klappen Arnhemse coalitie 'totaal onnodig'

  23 juni 2019
  ARNHEM - In het voorstel van VVD en D66 waarop de Arnhemse coalitie stuk liep, zitten geen extra bezuinigingen op de zorg. 'Dat zijn we ook nooit van plan geweest', zegt Mattijs Loor (D66). Geld voor goede zorg werd door GroenLinks en PvdA wel als belangrijkste reden aangevoerd om de coalitie te laten klappen.
 • Zeven nieuwe mestfabrieken en nog komt Gelderland om in de mest

  23 juni 2019
  ARNHEM - De mesthoop in Gelderland is gigantisch. Na Noord-Brabant en Limburg heeft Gelderland het grootste mestoverschot van Nederland. Plannen om grote mestvergistingsinstallaties te bouwen en het probleem zo op te lossen stuiten op weerstand.
 • 'Wespennest' in stadhuis Arnhem eist opnieuw politieke slachtoffers

  22 juni 2019
  ARNHEM - Voor de zoveelste keer is het hommeles in de Arnhemse politiek. Het politieke kerkhof van gesneuvelde wethouders en gevallen coalities ligt inmiddels vol. De opgelopen zorgtekorten waren de directe aanleiding voor GroenLinks en PvdA om met de coalitie te breken. Maar ook de verstoorde verhoudingen spelen weer een belangrijke rol.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend