Logo De Belofte

NIJMEGEN - Er is vanuit de gemeente wel degelijk gecontroleerd bij een feest in een studentenhuis aan de Sint Annastraat in Nijmegen. Dat zegt burgemeester Bruls in antwoord op de brief van omwonenden waarin zij zeggen dat zij zich in de steek gelaten voelen door hun burgemeester. Volgens Bruls viel het feestje wel mee.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gaat om een feest van vrijdag 17 mei. Vooraf was bij omwonenden een briefje in de bus gedaan met de aankondiging dat er tot 01.00 uur rumoer zou zijn. Bewoners hadden hier echter geen begrip voor en namen vooraf contact op met de politie, de wijkmanager, bureau Toezicht en de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). Van de politie en de wijkmanager kregen zij de verzekering dat er extra opgelet zou worden. Van bureau Toezicht en de ODRN kregen zij geen enkele reactie.

Bewoners teleurgesteld

Volgens de bewoners is er echter niet gehandhaafd. Ralf Nieuwenhuijsen van platform Kamerbreed heeft daarom namens de bewoners een brief aan de burgemeester gestuurd waarin hij zijn teleurstelling uitspreekt. Bewoners hebben naar eigen zeggen wel negen keer met de politie gebeld voordat die kwam en het feest uiteindelijk om 03.00 uur stopte.

Burgemeester Bruls daarover: 'Mensen zeggen zoveel. Er stond daar zelfs al een controle gepland lang voordat de eerste melding binnenkwam, dus dat is niet zo.'

Bruls: 'Ik verwacht een leuke taart'

Bruls vervolgt: 'Het gebeurt echt wel dat zaken worden stilgelegd, maar dat was hier schijnbaar niet nodig volgens de dienstdoende toezichthouders. Ze hebben dus laten zien dat er wel degelijk wordt opgetreden door de gemeente, de heer Nieuwenhuijsen kan heel tevreden zijn. Dus is ik verwacht eerlijk gezegd dat hij na deze brief een leuke taart stuurt.'

Tekst gaat verder na de video:

Taartentruc van burgervader

Maar Ralf Nieuwenhuijsen 'trapt daar niet in'. De taartentruc van onze burgervader is waarschijnlijk iets waar hij zich vaker van bedient. Volgens Nieuwenhuijsen heeft het optreden vanuit de gemeente geen nut gehad omdat er om 00.30 uur nog steeds geluidsoverlast was getuige een opname die bewoners om 00.30 uur maakten. 

Volgens Nieuwenhuijsen was het pas om 03.00 uur stil terwijl bureau Handhaving volgens hem al op 02.00 uur hun dienst beëindigd had. Nieuwenhuijsen is inmiddels wel opgebeld door bureau Handhaving met excuses dat zij vorige week niet hadden gereageerd op de zorgen van de omwonenden.

Niet beseft dat het feest achter was

Bureau Handhaving gaf hem aan dat zij aan de voorkant van het pand aan de Sint Annastraat gecontroleerd hebben en daarbij geen overlast konden bespeuren. Volgens Nieuwenhuijsen is dat logisch omdat het heel hoge huizen zijn terwijl het feest in de achtertuin was. Maar omwonenden met aangrenzende tuinen ervaren dan naar eigen zeggen juist wel overlast. Maar dat had de medewerker van Bureau Handhaving zich niet gerealiseerd, zo bleek uit zijn gesprek met Ralf Nieuwenhuijsen.

Zie ook: Omwonenden Nijmeegs studentenhuis boos over feestje tot midden in de nacht

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Nijmegen: 'Tippelzone pas dicht als vrouwen er niet meer afhankelijk van zijn'

  18 september 2019
  NIJMEGEN - Nijmegen wil over twee jaar bekijken of de tippelzone aan de Nieuwe Marktstraat dicht kan. Dat voornemen staat haaks op de wil van onder meer de gemeenteraad, die bang is dat de vrouwen hierdoor alleen maar in slechtere omstandigheden terechtkomen.
 • D66 Nijmegen maakt zich zorgen om toename daklozen

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Hoeveel daklozen zijn er eigenlijk in Nijmegen? En is er in de stad ook een flinke toename, zoals het landelijke beeld laat zien? En hoe komt dat dan? Dat zijn vragen waarop D66 antwoorden wil van het college van burgemeester en wethouders. De partij maakt zich zorgen.
 • Burgemeesters luiden noodklok: criminelen aan de winnende hand

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Door een gebrek aan politiemensen en geld dreigt de onderwereld steeds meer vervlochten te raken met de bovenwereld. Twaalf burgemeesters, waaronder Hubert Bruls van Nijmegen, doen in een brief een dringend beroep op de Tweede Kamer om de oprukkende criminaliteit gezamenlijk een halt toe te roepen.
 • 'Eén op de vijf mensen met psychiatrische aandoening moet naar zelfstandig wonen'

  12 september 2019
  NIJMEGEN - Twintig procent van de mensen in beschermde woonvormen moet doorstromen naar zelfstandig wonen met begeleiding. Dat willen gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen in het Rijk van Nijmegen bereiken door intensiever samen te werken.
 • Nijmegen praat met 300 jongeren om ze aan werk te helpen

  11 september 2019
  NIJMEGEN - Jongeren in Nijmegen die langer dan 2 jaar van een uitkering leven, worden vanaf deze maand door de gemeente uitgenodigd voor een gesprek over hun toekomst. In totaal gaat het om 300 jongeren die na hulp van het Regionaal Werkbedrijf of het Gemeentelijk bureau Zorg en inkomen nog steeds in de bijstand zitten.

Overig verkiezingsnieuws

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie