Logo De Belofte

NUNSPEET - Het vernieuwde marktplein in Nunspeet is nog niet af maar roept nu al op tot veel discussie. Terwijl de meeste horeca-ondernemers erg blij zijn met het eindresultaat, voelden zich zij niet nauw genoeg betrokken bij het proces.

Wethouder Marije Storteboom herkent zich niet in deze gevoelens. ‘We hebben een uitgebreid inspraakmoment gehad voor iedereen die op wat voor manier dan ook bij het plein is betrokken. Zij hebben hun kans echt gehad om daar ook inspraak op te hebben, maar zij hadden misschien toch nog graag andere dingen gezien’, aldus Storteboom.

Eerder iedereen betrekken

Ondernemer Anne de Glint is tevreden met hoe het plein er nu uitziet. Toch vindt hij dat het proces anders had gekund. ‘Als je iedereen wil betrekken, moet je dat al doen voordat er plannen worden gemaakt. Dan moet er samen gekeken naar wat we eigenlijk willen met het marktplein.’

Verwachtingen te hoog

In eerste instantie waren er drie plannen voor het plein. Deze zijn alle drie afgekeurd door de gemeenteraad. Ook werd het budget kleiner en zo ontstond het plan voor het huidige plein. ‘Als de verwachtingen niet zo hoog waren, denk ik dat iedereen heel tevreden was met het marktplein. Maar omdat er al een verwachting is gecreëerd doordat we allemaal ideeën mochten indienen, werk je jezelf in een situatie waarin je niet wil zitten’, vertelt De Glint.

Realiteit bij de dromen

‘We zijn begonnen met dromen over het plein. Maar uiteindelijk moet daar ook wat realiteit bij omdat je te maken hebt met een budget. In dat proces hadden we misschien beter moeten vertellen dat de plannen ook door de gemeenteraad moeten worden goedgekeurd’, vertelt Storteboom.

Ondanks de weerstand vindt de wethouder dat alle partijen goed zijn betrokken bij de plannen. ‘Ik weet niet of ik het de volgende keer anders zou doen. De gemeenteraad roept altijd ‘geen plannen, geen geld’ dus als een plan niet door kan gaan, moet je naar een ander plan. We hebben wel degelijk daarna alle partijen er daarna weer bij betrokken dus daarin hebben zij weer hun kansen gehad om in te spreken. We nodigen altijd de horeca uit, maar ze komen ook niet altijd. We proberen ze in ieder geval steeds mee te nemen in het proces.’

Nog niet af

Het marktplein is nog niet af. Zo komen er nog boombakken die zorgen voor meer groen, een lichtprojector die in de wintermaanden moet zorgen voor meer levendigheid op het plein en meer zit plekken. In de loop van dit jaar moet het plein helemaal af zijn. Over twee jaar wordt het plein geëvalueerd en ook daar zijn alle ondernemers welkom volgens de wethouder.

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

Overig verkiezingsnieuws

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie