Logo De Belofte

NUNSPEET - Het vernieuwde marktplein in Nunspeet is nog niet af maar roept nu al op tot veel discussie. Terwijl de meeste horeca-ondernemers erg blij zijn met het eindresultaat, voelden zich zij niet nauw genoeg betrokken bij het proces.

Wethouder Marije Storteboom herkent zich niet in deze gevoelens. ‘We hebben een uitgebreid inspraakmoment gehad voor iedereen die op wat voor manier dan ook bij het plein is betrokken. Zij hebben hun kans echt gehad om daar ook inspraak op te hebben, maar zij hadden misschien toch nog graag andere dingen gezien’, aldus Storteboom.

Eerder iedereen betrekken

Ondernemer Anne de Glint is tevreden met hoe het plein er nu uitziet. Toch vindt hij dat het proces anders had gekund. ‘Als je iedereen wil betrekken, moet je dat al doen voordat er plannen worden gemaakt. Dan moet er samen gekeken naar wat we eigenlijk willen met het marktplein.’

Verwachtingen te hoog

In eerste instantie waren er drie plannen voor het plein. Deze zijn alle drie afgekeurd door de gemeenteraad. Ook werd het budget kleiner en zo ontstond het plan voor het huidige plein. ‘Als de verwachtingen niet zo hoog waren, denk ik dat iedereen heel tevreden was met het marktplein. Maar omdat er al een verwachting is gecreëerd doordat we allemaal ideeën mochten indienen, werk je jezelf in een situatie waarin je niet wil zitten’, vertelt De Glint.

Realiteit bij de dromen

‘We zijn begonnen met dromen over het plein. Maar uiteindelijk moet daar ook wat realiteit bij omdat je te maken hebt met een budget. In dat proces hadden we misschien beter moeten vertellen dat de plannen ook door de gemeenteraad moeten worden goedgekeurd’, vertelt Storteboom.

Ondanks de weerstand vindt de wethouder dat alle partijen goed zijn betrokken bij de plannen. ‘Ik weet niet of ik het de volgende keer anders zou doen. De gemeenteraad roept altijd ‘geen plannen, geen geld’ dus als een plan niet door kan gaan, moet je naar een ander plan. We hebben wel degelijk daarna alle partijen er daarna weer bij betrokken dus daarin hebben zij weer hun kansen gehad om in te spreken. We nodigen altijd de horeca uit, maar ze komen ook niet altijd. We proberen ze in ieder geval steeds mee te nemen in het proces.’

Nog niet af

Het marktplein is nog niet af. Zo komen er nog boombakken die zorgen voor meer groen, een lichtprojector die in de wintermaanden moet zorgen voor meer levendigheid op het plein en meer zit plekken. In de loop van dit jaar moet het plein helemaal af zijn. Over twee jaar wordt het plein geëvalueerd en ook daar zijn alle ondernemers welkom volgens de wethouder.

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

Overig verkiezingsnieuws

 • Chaos op de weg: gemeente trekt stekker uit verkeersproef 's-Heerenberg

  24 juni 2019
  ULFT - Chaotische taferelen in 's-Heerenberg: de verkeersproef die de gemeente Montferland daar was gestart op de Emmerikseweg, is na anderhalve week afgebroken. De maatregelen die genomen werden, zorgden ervoor dat er op drukke dagen een verkeerschaos ontstond. 
 • GroenLinks: 'Partijen meer uit op frustreren van processen dan besturen van de stad'

  24 juni 2019
  ARNHEM - 'Partijen zijn meer uit op het frustreren van processen dan het leiden van de stad.' Dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Mark Coenders over het werkelijke klappen van de coalitie in Arnhem. 'Het heeft geen zin om dat te ontkennen. De Arnhemse politiek zit in zware tijden.'
 • Klappen Arnhemse coalitie 'totaal onnodig'

  23 juni 2019
  ARNHEM - In het voorstel van VVD en D66 waarop de Arnhemse coalitie stuk liep, zitten geen extra bezuinigingen op de zorg. 'Dat zijn we ook nooit van plan geweest', zegt Mattijs Loor (D66). Geld voor goede zorg werd door GroenLinks en PvdA wel als belangrijkste reden aangevoerd om de coalitie te laten klappen.
 • Zeven nieuwe mestfabrieken en nog komt Gelderland om in de mest

  23 juni 2019
  ARNHEM - De mesthoop in Gelderland is gigantisch. Na Noord-Brabant en Limburg heeft Gelderland het grootste mestoverschot van Nederland. Plannen om grote mestvergistingsinstallaties te bouwen en het probleem zo op te lossen stuiten op weerstand.
 • 'Wespennest' in stadhuis Arnhem eist opnieuw politieke slachtoffers

  22 juni 2019
  ARNHEM - Voor de zoveelste keer is het hommeles in de Arnhemse politiek. Het politieke kerkhof van gesneuvelde wethouders en gevallen coalities ligt inmiddels vol. De opgelopen zorgtekorten waren de directe aanleiding voor GroenLinks en PvdA om met de coalitie te breken. Maar ook de verstoorde verhoudingen spelen weer een belangrijke rol.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend