Logo De Belofte

NUNSPEET - De plaatselijke SGP-fractie blijft graag op de hoogte van alles wat in de dorpen van de gemeente Nunspeet speelt. Ze trekken er daarom op uit. Afgelopen zaterdag bezocht de fractie vakantiepark Groot Grobbenhorst en het Noord-Veluws Museum.

Fractievoorzitter Harm Jan Polinder: 'We gaan graag op werkbezoek bij bedrijven en instellingen. Dat leidt tot leerzame ontmoetingen. Op die manier houden we feeling met ondernemers en organisaties en kunnen we inspelen op hun actuele wensen en vragen.'

Alex Vinke van Groot Grobbenhorst leidde de fractie rond op zijn bedrijf en gaf daarbij een toelichting op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Polinder: 'We zijn onder de indruk van de manier waarop het park is vormgegeven en wordt onderhouden. Ook hadden we een goed gesprek over de vraag hoe we Nunspeet aantrekkelijk kunnen houden voor toeristen.'

Het tweede bezoek betrof het Noord-Veluws Museum. 'We wilden als voltallige fractie graag kennis maken met het museum. We kregen een rondleiding door het museum en de expositie ‘Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe'. Daarnaast zijn we ontvangen door museumdirecteur Erik Stotijn. Het museum heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei en ontwikkeling doorgemaakt. De komende periode moeten voldoende financiële middelen gevonden worden om het museum een blijvende plaats te geven. We hebben ons laten informeren over de uitdagingen en de kansen die het museum daartoe ziet. Als fractie hebben we moeite met de zondagsopenstelling van het museum. Dat hebben we in het verleden kenbaar gemaakt en ook tijdens dit bezoek benoemd. Vanuit het museum is daar begrip voor. Er is wederzijds opgemerkt dat het belangrijk is om met elkaar in gesprek te blijven, ook al delen we soms niet geheel dezelfde visie.' 

Een bezoek aan het museum is volgens Polinder een echte aanrader. 'Vooral als inwoner van Nunspeet is het een mooie kans om onze dorpen te zien door de bril van getalenteerde kunstenaars uit het nabije verleden.'

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

Overig verkiezingsnieuws

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie