Logo De Belofte

HETEREN - Bij een controle in Heteren is een werknemer aangetroffen die illegaal in Nederland werkte. Bovendien sliep hij in het bedrijfspand, meldt de gemeente Overbetuwe woensdag.

De werknemer werd begin mei aangetroffen bij een gezamenlijke controle van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), gemeente, politie en Omgevingsdienst. De illegale arbeider is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Meer overtredingen

Ook werd een werknemer met een uitkering betrapt. Daarover wordt de uitkeringsinstantie geïnformeerd door de Inspectie SZW.

Bij de controle kwamen meer overtredingen aan het licht. Zo sliepen ook andere werknemers in het pand, iets wat niet is toegestaan. Verder bleken er onvoldoende brandbestrijdingsmiddelen aanwezig, terwijl er met brandgevaarlijke materialen wordt gewerkt. Ook beschikte de eigenaar niet over een vereiste milieuvergunning. Over welk bedrijf het gaat, wordt niet bekendgemaakt.

Controles zijn nodig

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos spreekt van 'een schrijnende situatie'. 'Een illegale medewerker die slaapt in een bedrijfspand waar ook nog eens brandgevaarlijke materialen aanwezig zijn: helaas zijn dit soort controles nodig, ook in onze gemeente.’ 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Half jaar wachten op 1800 euro, studenten in Wageningen zijn het zat

  16 juli 2019
  WAGENINGEN - Minimaal 100 Wageningse studenten wachten al langer dan een half jaar op geld. Het gaat om 400 tot bijna 2000 euro per persoon. Dat stelt studentenorganisatie Student Alliance Wageningen. De belangenbehartiger trekt aan de bel.
 • Regels kamerverhuur Wageningen definitief op de schop

  16 juli 2019
  WAGENINGEN - Wageningen past de regels voor kamerverhuur aan. Voortaan mag 5 procent van de woningen in een straat, een studentenhuis zijn. En er gaat strenger gecontroleerd worden op verhuurvergunningen. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond besloten.
 • Uur van de waarheid voor studenten en villa-eigenaren Wageningen

  15 juli 2019
  WAGENINGEN - De gemeenteraad van Wageningen neemt maandagavond een besluit over de nieuwe plannen voor kamerverhuur, maar er klinkt veel protest. Studenten zijn bang dat ze hun huis uitgezet worden en bewoners van villawijken vrezen dat hun huizen straks veel minder waard zijn.
 • Maasdriel mag dwangsom gaan innen voor opslag kunstgras

  15 juli 2019
  KERKDRIEL - Maasdriel mag voor twee van drie locaties waar in de gemeente illegaal kunstgras is opgeslagen dwangsommen gaan innen. De twee bedrijven waar de graszoden zijn opgeslagen hadden bij de bestuursrechter gevraagd om uitstel van de oplegging van de dwangsommen, omdat ze zeggen de graszoden nergens anders kunnen onderbrengen. Maasdriel laat weten dat die vordering door de rechter nu is afgewezen.
 • Nog geen oplossing in zicht voor politieke crisis in Arnhem

  15 juli 2019
  ARNHEM - Voorlopig komt er geen oplossing voor de bestuurscrisis in Arnhem. Dat concluderen de verkenners van de situatie, de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink en Gelders gedeputeerde Jan Markink.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend