Logo De Belofte

WAGENINGEN - In 2030 moet heel Wageningen van het gas af zijn. Dat hebben de coalitiepartijen met elkaar afgesproken. Maar hoe? De gemeente nodigt Wageningers uit hier op 23 mei over mee te denken.

door Joukje Beiboer

Inwoners gaan met elkaar in gesprek over aardgasalternatieven in hun wijken. De input wordt door de gemeente gebruikt bij het opstellen van een energieplan. Daarin staat op welke manier en in welk tempo de verschillende wijken in Wageningen het beste kunnen overstappen naar nieuwe energiebronnen. 

Opstellen van visie

'Veel inwoners vragen zich af wat het stoppen met aardgas betekent voor hun eigen wijk en woning', zegt wethouder Anne Janssen (PvdA). 'Dat kan verschillen per wijk. De eerste stap is nu het opstellen van een visie. Daarvoor is de inbreng van bewoners heel belangrijk.' 

In heel Nederland zijn gemeenten bezig met de energietransitie. Koken op gas en het verwarmen van woningen met gas, zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn. Daarvoor gaan duurzame alternatieven komen.

De bijeenkomst in Wageningen start donderdag 23 mei om 19.00 uur in de school van Pantarijn aan de Hollandseweg 9-11. Deelnemers kunnen zich van tevoren aanmelden

Het laatste nieuws uit Wageningen

Overig verkiezingsnieuws

 • Gemeentebestuur Apeldoorn vindt deelname aan wietproef te risicovol

  23 mei 2019
  APELDOORN - Apeldoorn gaat zich zeer waarschijnlijk niet aanmelden voor een landelijke proef met gereguleerde wietteelt.Burgemeester Petra van Wingerden is van mening dat het experiment zoals dat er nu ligt onvoldoende helpt om de problematiek op het gebied van openbare orde, veiligheid en volksgezondheid te verminderen. Ook het financiële risico voor de gemeente vind zij te groot.
 • Tielse sportclubs dreigen samenwerking met gemeente op te zeggen om bezuinigingen

  23 mei 2019
  TIEL - Vertegenwoordigers van verenigingen voor sport en cultuur in Tiel hebben donderdagavond uiterst kritisch gereageerd op de plannen van het gemeentebestuur om te bezuinigingen. Zo dreigt de Federatie Tielse Sportverenigingen (FTS) de samenwerking met de gemeente voor nieuw sportbeleid te staken.
 • Ede krijgt drie minibossen met vlinders, vogels en bijen

  23 mei 2019
  EDE - Een bos met vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, ter grootte van een tennisbaan. Ede krijgt er drie van. Dit najaar wordt het eerste bos aangeplant.
 • Papierfabriek Renkum potentiële warmtebron voor 6300 huishoudens

  23 mei 2019
  RENKUM - De papierfabriek van Renkum wordt mogelijk aangesloten op een warmtenet voor Wageningen en Renkum. Van de restwarmte die vrijkomt bij het produceren van papier, zouden 6300 woningen verwarmd kunnen worden.
 • Nijmeegse bloemenzee vernield: 'Hadden we niet moeten doen'

  23 mei 2019
  NIJMEGEN - Ondanks dat bewoners in Nijmegen-Noord vorige week herhaaldelijk vroegen aan de gemeente om de bloemenzee bij voor hun deur niet met de grond gelijk te maken, ging de grasmaaier toch rigoureus over de kleurenpracht. Dat was fout, erkent wethouder Bert Velthuis in antwoord op kritische vragen vanuit de gemeenteraad.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend