Logo De Belofte

OPHEUSDEN - Wethouder van Neder-Betuwe Nees van Wolfswinkel heeft donderdagavond tijdens de gemeenteraad uitleg gegeven over misverstanden die zijn ontstaan rond het plan voor de huisvesting van 500 arbeidsmigranten bij een chaletpark in Kesteren.

Zo was er de verwarring dat de provincie toestemming zou hebben gegeven voor dit initiatief. Gedeputeerde Josan Meijers heeft dit later weer ontkend. Volgens wethouder Van Wolfswinkel had de toestemming van de provincie alleen betrekking op het komen met de uitwerking van een compleet plan. Van toestemming voor de huisvesting zelf is nog geen sprake. De wethouder heeft het woord toestemming uit de tekst op de gemeentelijke website laten verwijderen.

Toestemming provincie niet nodig

Wethouder Van Wolfswinkel heeft inmiddels wel begrepen dat de provincie formeel geen toestemming hoeft te geven voor deze uitbreiding van het chaletpark.

Kritiek van buurgemeente Buren, dat ze pas heel laat van het plan van Neder-Betuwe op de hoogte is gebracht, wordt door Van Wolfswinkel weersproken. Wethouder Sietske Klein van Buren heeft bij meerdere overleggen gezeten waar het plan voor de huisvesting van 500 arbeidsmigranten is besproken, aldus Wolfswinkel.

Volgens hem had de wethouder van Buren pas zelf laat in de gaten waar het plan precies uitgevoerd zou worden. 'Ik had niet in de gaten dat het zo dichtbij Buren was', zou ze gezegd hebben volgens Van Wolfswinkel.

Gemeente gaat in overleg

De gemeente gaat nu met alle betrokkenen in overleg om zo snel mogelijk met een concreet plan te komen. Daarbij sluit de wethouder niet uit dat er huisvesting komt voor minder dan 500 arbeidsmigranten. 'Het worden er geen 520', aldus de wethouder.

Op het bestaande chaletpark in Kesteren wonen nu al 240 arbeidsmigranten illegaal. Die moeten van de gemeente uit die onderkomens om weer plaats te maken voor recreanten.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Ton Arbouw

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie